linguri oxidate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
alec
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 134
Membru din: 19 Ian 2005, 15:30
Localitate: cluj

Mesaj de alec » 18 Aug 2005, 16:58

am vb cu un amic si el a pescuit cu aceleasi lg dar nu s-au ingalbenit...inseamna ca era apa de vina...cu otzet
incerc si cu scrum...si dau de veste

alec
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 134
Membru din: 19 Ian 2005, 15:30
Localitate: cluj

Mesaj de alec » 18 Aug 2005, 17:00

repun intrebarea poate o vad mai multi :wink:
exista un site sau un catalog cu toate produsele lor?? (TVlure)

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 18 Aug 2005, 17:06

incearca Cif Active Cream, sau TIX sau alte produse din astea pentru curatat, la mine au mers astea doua mai bine decat pasta de dinti. dar sigur mai sunt si altele.

eventual intreaba-ti nevasta care-i cel mai bun pentru curatat chiuveta si aragazul. dup-aia poate o convingi sa-ti si arate cum se procedeaza si scapi de smotru. :)

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sorin » 18 Aug 2005, 17:10

DA , da exista pericolu' major sa-i souna nevasta : de azi inainte stii cum se lustruieste chiuveta deci va fi treaba ta !
io zic ca sa nu se riste :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

teddy
junior
junior
Mesaje: 72
Membru din: 10 Sep 2004, 09:07

Re: linguri oxidate

Mesaj de teddy » 18 Aug 2005, 19:25

alec scrie:Stie cineva cum pot sa redau stralucirea lingurilor care de la prima folosire devin din argintii aurii?
In primul rand, oxidarea argintului poate aparea dupa numai cateva lansari in ape foarte acide, unde substratul in descompunere degaja cantitati mari de hidrogen sulfurat si alti compusi de descompunere anaeroba.
Adica, pe romaneste, ape "statute', cu o cantitate mare de subst organice care se descompun partial, oarecum anormal, in lipsa oxigenului, mai ales in conditii de temperatura ridicata.
Mi s-a intamplat si mie chiar recent, cu niste lingurite argintate despre care imi pastrez o parere excelenta, il consider un fenomen normal, desi de multe ori linguritele devin nu aurii, ci chiar negre.
In situatia asta, pasta de dinti cu bicarbonat se sodiu sau bicarbonatul de sodiu pudra (praf de copt, dar alege unul mai de proasta calitate, sa nu fie granulatia prea fina) umectat iti rezolva neplacerea. Pe malul apei se rezolva foarte usor cu putin nisip fin sau, mai bine, cu aluviuni (daca esti pe malul unui rau de ex.).
NU exagera! Pe de o parte prin abraziune severa indepartezi cei cativa microni de metal nobil si ajungi la alama, pe de alta parte lingurile argintate oxidate sunt cele mai ... prinzatoare! Te sfatuiesc deci sa nu le cureti in totalitate ( fie numai pe o intreaga parte, fie numai pe zonele cu convexitatea maxima.


In al doilea rand este o problema legata de procesul propriu-zis de argintare. Am mai intalnit la una din cele doua marci pomenite (nu te supara, dar nu spun la care) linguri la care pelicula de argint s-a ... exfoliat pur si simplu, caz in care se vedea metalul ordinar de dedesubt. Daca defectul nu e prea mare si tabla nu este din otel ca sa rugineasca, foloseste-le in continuare ca atare, din aceleasi considerente.
Bine-nteles, in ultimul caz nu mai pierde timpul cu pasta de dinti, ca dansele si-au trimis deja stomatologul in concediu.
Teodor Buliga

Avatar utilizator
bogdank
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 03 Sep 2004, 09:43
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de bogdank » 18 Aug 2005, 19:27

Are AMWAY o pasta (ceva gen Metalcleaner) care cel putin banii ii face lucitori de stai si te minunezi - pe asta am vazut eu demo. Cauta si tu un Amwayist, ca astia nu vind in magazine

Avatar utilizator
Csuka
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 27
Membru din: 17 Aug 2005, 11:27
Localitate: Cluj
Contact:

Mesaj de Csuka » 19 Aug 2005, 08:39

Eu am doua categorii de TV Lure. Unele sunt argitate (sau nichelate) altele au un luciu mai difuz.
Nu stiu de ce, ca nici nu am pescuit prea mult cu ele (cele argintate) si sau oxidat. Si-au schimbat culoarea, dar neuniform. S-au umplut de pete galbui cu tente albastrui. Celelalte care nu sunt argintate am reusit sa le curat cu metoda descrisa in "Aventuri la Pescuit": cu cenusa de la o tigara.
Este o metoda chimica descrisa de Victor Tarus in "Pescuit din Delta in Carpati", pentru argintarea lingurilor, dar nu am gasit solutiile necesare.
Tare m-as bucura daca ar stii cineva o metoda de argintare. Am niste linguri Mepps ELIX, de pe care s-a desprins stratul de nichel sau argint (nu stiu cu ce sunt date). Sunt excelente la clean.

Aquaro Angler
veteran
veteran
Mesaje: 557
Membru din: 10 Iun 2005, 02:35

Mesaj de Aquaro Angler » 19 Aug 2005, 10:36

In apele pline de substante organice si vegetatie in descompunere exista alge microscopice care se prind pe metale si le modifica culoarea. O metoda de indepartare a lor este scufundarea suprafetei metalice intr-o solutie diluata de clor de albit textile.

Avatar utilizator
Andrei
veteran
veteran
Mesaje: 1077
Membru din: 02 Mai 2004, 18:19
Localitate: Arad/Timisoara
Contact:

Mesaj de Andrei » 19 Aug 2005, 12:43

Tocmai am vazut o emisiune pe Discovery(mith busters), in care testau cola in diferite situatii. Au lasat un peny peste noapte in cola si l-a facut k nou. La fel de bine a curatzat si ceva suprafete cromate.
As zice sa incerci sa-ti cureti oscilantele scufundandu-le in cola. Daca incerci sa-mi spui si mei care e rezultatul final.

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 175
Membru din: 01 Noi 2004, 13:14
Localitate: Bucuresti

Mesaj de AndreiB » 19 Aug 2005, 14:53

Pasta de dinti e buna dar trebuie sa actioneze mai mult timp. Eu le las cateva ore "naclaite" in pasta, pana se usuca. Dupa clatire sunt ca noi. Merge la argintate si cuprate.

Scrie răspuns