Lingura
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Paul Adrian
- veteran
cele mai bune oscilante sunt cele pe care le ai, prinzi si cu care ti-ai facut mana.nu in ultimul rand este vorba de increderea pe care o acorzi oscilantei 

Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
http://fishingclub.iony.ro/
Cristi E scrie:adi777
..............................
numai continui topicul ca sint lamurit.
..............................
prea o luati personal,trebuie sa va respectati unul altuia dreptul la opinie.adi777 scrie: scuze da eu nu vreau sa mai fac nici un clasament, daca zic iara ca sunt oscilante bune si in afara de astea romanesti, imi sare lumea in cap. Asa ca las drak de clasament.
discutia va continua on-topic...la idee.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
eu nu o iau personal, da chestia ii sa nu ma faca mincinos ca asta nu imi place, cam asa reiese din ce a scris el acolo
citez:
"pe mine nu mai convins ca tu pescuiesti cu asa ceva,mai mult ti-am vizitat galeria personala unde vad ca ai o stiuca in mai multe ipostaze prinsa la rotativa balzer,de aici si poate experienta de care vorbesti despre linguritele kuusamo spinex si capturile numereoase care te fac sa tragi concluzii."
discutia nu a fost off topic, era vorba de imitatii
in fine eu sunt de vina ca m-am bagat in seama ...
citez:
"pe mine nu mai convins ca tu pescuiesti cu asa ceva,mai mult ti-am vizitat galeria personala unde vad ca ai o stiuca in mai multe ipostaze prinsa la rotativa balzer,de aici si poate experienta de care vorbesti despre linguritele kuusamo spinex si capturile numereoase care te fac sa tragi concluzii."
discutia nu a fost off topic, era vorba de imitatii
in fine eu sunt de vina ca m-am bagat in seama ...
Am primit o lingura acu 2 ani de la un mos pe balta cu care am rupt gura la stiuci si marlite!Era la fel ca Felia de pepene de la Gipo cred ca avea 10 gr,mentionez ca era facuta de el,o vara intreaga am zapacit stiuca si c-am prin toamna am pierduto apoi mi-am luat alta de la gipo felie de pepene iar la asta nu am prins nimic si am dat cu ea destul de mult cu speranta ca va prinde ca cealalta cu care era aproape identica!Lingura aia era vai steaua ei putin ruginita si din galben devenise un fel de culoarea cuprului dar a prins fratilor!Avea aceeasi evolutie ca si cea de la gipo!Dupa parerea mea linguritele cu cat sunt mai vechi si mai coclite cu atat sunt mai prinzatoare!De cate ori mi-am luat lingurite noi am prins numai marle pana intr-un kil cum s-a coclit putin si a inceput sa devina mai inchisa la culoare a inceput sa prinda bucati mai mari asta ma refer la lingurile aurii cu d-alea argintii dau rar pt ca prind numai stiuci mici!Asa ca daca iti faci o lingura cu manuta ta stii c-am ce vrei de la ea,cum sa evolueze si cat de grea sa fie!Intr-adevar alea de la gipo si arrow sunt copii dupa ce le de afara dar sunt putin imbunatatite pt apele noastre,dar cele de la gipo nu-si merita banii deloc,sunt varza si le ataseaza o ancora vai steaua ei,parca isi bat joc de tine cand iti vinde cate o lingura din aia,in schimb cei de la berti au ancore no.1 dar parca oscileaza c-am ca o rotativa oricat de usor ai recuperao!Fir intins!
Am o intrebare: Crede-ti ca Lucian Giusca pescuieste cu lingurite Gipo,eu zic ca si lui e scarba de ele,la cum sunt facute si la ce ancore are ruginesc imediat la ochet,2 linguri am de la Gipo Dolinger de 6gr si i-am schimbat ancora i-am pus gamakatsu si felia de pepene tot gamakatsu ancora!Poate se gandeste si el sa puna niste ancore gamakatsu ca alea VMC sunt praf!
Am o intrebare: Crede-ti ca Lucian Giusca pescuieste cu lingurite Gipo,eu zic ca si lui e scarba de ele,la cum sunt facute si la ce ancore are ruginesc imediat la ochet,2 linguri am de la Gipo Dolinger de 6gr si i-am schimbat ancora i-am pus gamakatsu si felia de pepene tot gamakatsu ancora!Poate se gandeste si el sa puna niste ancore gamakatsu ca alea VMC sunt praf!

revenind, topicu era despre o lingura pe care nu am mai vazuto pe piatza, copie necopie iote prinde peste, ba mai mult nu e copie, constat ca e original, daca nu a patentato careva las ca o trec la categoria Pikeman

@Cristi E ai inceput o discutie care nici tu nu sti unde vroia sa duca , ai cerut exemplu de linguri straine care bat cele romanesti, daca te uiti in spate nu ai specificat ca tre sa mearga la 1,2,3 m decat dupa ce ti sau dat exemple , apoi tiam dat un exemplu si teai distrat copios ca exista romanesti care fac toate alea, apoi io avat si somn nam prins la Doli si Siluro si bashca stuci trecute de 4kg , cea mai mare la romanesti 3.5kg, dar am prins/asistat/auzit de capturi trecute de 4kg la effzetu respectiv, e adevarat ca un capital e trecut de 10kg dar la noi stafeta a cazut undeva la 5kg ... consider ca trebuia atat tu cat si adi777 sa va respectati opiniile reciproc, bineinteles ai gresit trecand opiniile noastre pe domeniul fantasticului, cel putin pe adi lai facut mincinos ... daca tu prinzi bine la cele romanesti ca de altfel si eu, care mai fac greseala sa mai iau si straineze nu inseamana ca cei care isi permit calitate straineza si care vor si daca au norocu pot pescui cu o lingura si peste 5 ani sa nu aibe o opinie

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
am zis ca nu mai continui dar,adi777,nu te-am facut mincinos,nu asta am vrut sa reiese din ce am scris,ci faptul ca tu nu prea ai pescuit cu dinastea ro iar cu cele kuusamo de care zici,prea putin sa tragi concluzii sa-ti faci o idee ce insemana o lingurita prinzatoare ce o face deosebita si ce nu.
altfel spus eu iti pot spune si poate si altii ca cu oricare dintre lingurite ai fi pescuit constant o perioada mai mare,iti faceai o idee despre ce e bun pe apele de aici si ce nu,mai ales la stiuca vorbesc si poate altfel priveai lucrurile,nu spuneai direct ca sint niste copii ordinare.
avem citiva producatori care fac lingurite foarte bune,eu le-am cam probat de pe la toti,au citeva modele foarte bune fiecare.
pikeman tu intr-un post mai inainte spuneai ca daca ti-ar permite buzunarul ti-ai lua numai lingurite de afara,acum in ultimul ca nu,ca parca totusi mai bune sint astea ro si ca mai faci greseala sa mai iau si straineze,deci pina la urma cum e?
numai bine & sarbatori fericite!!!
altfel spus eu iti pot spune si poate si altii ca cu oricare dintre lingurite ai fi pescuit constant o perioada mai mare,iti faceai o idee despre ce e bun pe apele de aici si ce nu,mai ales la stiuca vorbesc si poate altfel priveai lucrurile,nu spuneai direct ca sint niste copii ordinare.
avem citiva producatori care fac lingurite foarte bune,eu le-am cam probat de pe la toti,au citeva modele foarte bune fiecare.
pikeman tu intr-un post mai inainte spuneai ca daca ti-ar permite buzunarul ti-ai lua numai lingurite de afara,acum in ultimul ca nu,ca parca totusi mai bune sint astea ro si ca mai faci greseala sa mai iau si straineze,deci pina la urma cum e?

numai bine & sarbatori fericite!!!