Lingura

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bosketu
junior
junior

Mesaj de bosketu » 02 Apr 2007, 18:46

Sorin scrie:si inca ceva :
lingurile TV nu au inimioare si nu se coclesc
in linkul de mai jos este o sweet colina de la tv lure care are inimioara
este ultima lingura de pe pagina

http://www.arw.ro/main2.php?curent=1&cu ... 0oscilante

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 04 Apr 2007, 19:20

alea sunt lingurite MADE IN HOME si toti tarabagii de la obor ragaie de astfel de lingurite,e o facatura care prinde mai bine ca un original,eu am un dollinger de 8 gr si dau in stiuci pe orice balta m-as duce!Se poate spune ca e exact ca cea e la arrow dar si ei si cei din obor au acelasi furnizor zic eu ca am avut din ambele parti si nu se vedea nici o diferenta!Acum dau cu berti mi se par bune dar parca se invart ca niste rotative oricat de incet as recuperao!

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 04 Apr 2007, 20:00

cipic scrie:alea sunt lingurite MADE IN HOME si toti tarabagii de la obor ragaie de astfel de lingurite,e o facatura care prinde mai bine ca un original,eu am un dollinger de 8 gr si dau in stiuci pe orice balta m-as duce!Se poate spune ca e exact ca cea e la arrow dar si ei si cei din obor au acelasi furnizor zic eu ca am avut din ambele parti si nu se vedea nici o diferenta!Acum dau cu berti mi se par bune dar parca se invart ca niste rotative oricat de incet as recuperao!
ce numesti tu o facatura?tot ce nu poarta semnatura Arrow sau mai stiu eu ce?crezi ca ei au inventat oscilantele?mi se pare un cuvint nepotrivit ,suna ca ....naiba(asa spunea cineva celebru). :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 04 Apr 2007, 20:08

[quote="cipic"]alea sunt lingurite MADE IN HOME si toti tarabagii de la obor ragaie de astfel de lingurite,e o facatura care prinde mai bine ca un original,eu am un dollinger de 8 gr si dau in stiuci pe orice balta m-as duce!Se poate spune ca e exact ca cea e la arrow dar si ei si cei din obor au acelasi furnizor zic eu ca am avut din ambele parti si nu se vedea nici o diferenta!Acum dau cu berti mi se par bune dar parca se invart ca niste rotative oricat de incet as recuperao![/quote]

majoritate sunt imitatii de prost gust, atat cele de la Gipo cat si cele de la Arrow, copiate dupa modele celebre (Abu Atom, DAM Effzett etc) , is putin mai alungite sau mai subtiri, nu e nimic original la ele. O fi prinzatoare nu zic, dar sunt tot imitatii si calitate zero

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 04 Apr 2007, 21:04

[quote="adi777]majoritate sunt imitatii de prost gust, atat cele de la Gipo cat si cele de la Arrow, copiate dupa modele celebre (Abu Atom, DAM Effzett etc) , is putin mai alungite sau mai subtiri, nu e nimic original la ele. O fi prinzatoare nu zic, dar sunt tot imitatii si calitate zero[/quote]

pai cam toti producatorii de la noi au lingurite copiate dupa nume mai mult sau mai putin celebre,dar le-au facut,adaptat conditiilor apelor de aici,nu le-au modificat ei aiurea numai asa,un ex.e Delta Dunarii unde apa e foarte mica ca adincime si unde probabil un Abu Uto sau Effzett original nu prea ar face fata unui Uto sau Piscot made in Ro,asta datorita diferentei de greutate/lungime dintre cele doua.
eu zic ca avem lingurite foarte bune mai ales cele de stiuca,sint facute cu cap(experienta)si nu sint imitatii aiurea.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Apr 2007, 21:10

:lol: nu ma intereseaza daca e imitatie ori ba, ma intereseaza sa prinda bineinteles caut si calitatea, apoi la linguri nu stiu ce noutati mai poti aduce , ce mai e asa de original, Dolinger e facut de toti , aici numa calitatea mai face diferenta, mai poti pune niste solzi sau alte chestii , cel mai bine o face diferenta materialul si raportul greutate/suprafata, o lingura care coboara lent si mai si actioneaza pe cadere o prefer clar uneia grele (pentru stuk ma refer) , dar nici prea usoara sa o bata vantu sau sa o lansez 2 m :lol:

Revenind , nu conteaza neaparat producatorul, fiindca nu acesta iti pune pestele in batz , tre sa sti sa o faci "sa prinda viatza" :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 04 Apr 2007, 21:21

[quote] ....ex.e Delta Dunarii unde apa e foarte mica ca adincime si unde probabil un Abu Uto sau Effzett original nu prea ar face fata unui Uto sau Piscot made in Ro,asta datorita diferentei de greutate/lungime dintre cele doua.
eu zic ca avem lingurite foarte bune mai ales cele de stiuca,sint facute cu cap(experienta)si nu sint imitatii aiurea.[/quote]

Asta cu nu prea ar face fata ma indoiesc. Bine nu ma refer strict la Abu sau Effzett, mai sunt si altele. Chestia asta cu imitatia si adaptarea la ape putin adanci e relativa, sa nu uitam ca stiuca nu sta numa in ape de juma de metru sau un metru. Exista osilante de marca care se preteaza si la adancimi mici as putea sa dau destul de multe exemple

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 04 Apr 2007, 21:31

[quote="adi777. Exista osilante de marca care se preteaza si la adancimi mici as putea sa dau destul de multe exemple[/quote]

da-mi te rog citeva exemple si care le consideri tu mult mai prinzatoare decit modelele de la noi.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Apr 2007, 21:40

Cristi E scrie:[quote="adi777. Exista osilante de marca care se preteaza si la adancimi mici as putea sa dau destul de multe exemple
da-mi te rog citeva exemple si care le consideri tu mult mai prinzatoare decit modelele de la noi.[/quote]

DAM effzet model piscot - avat + stuk (la stuk ceva mai k-pitale exemplarele, adica mai peste 3 kg) bineinteles cele doua specii se preteaza la recuperari diferite :wink: la avat clasic 2-3kg

mai sunt si altele, dar la asta mam gandit acum pentru ca e printre putinele care a prins mult si specii diferite....aaaa si somotei 4kg , aista alt fel de recuperare si el ...adica tarat pe fund , amu dami una romaneasca de care ai auzit ca le face pe toate astea :roll:

P.S. paradoxal nu am modelul in trusa fiidca e destul de piperat si il perd cam repede :cry: ca prinde la fel de bine si agatatorile :lol:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 04 Apr 2007, 21:48

[quote="Cristi E"][quote="adi777. Exista osilante de marca care se preteaza si la adancimi mici as putea sa dau destul de multe exemple[/quote]

da-mi te rog citeva exemple si care le consideri tu mult mai prinzatoare decit modelele de la noi.[/quote]

in afara de effzett ar mai fi:

spinnex pike
kuusamo professor 0,1,2
kuusamo rasanen
kuusamo krunu
kuusamo hauki
bete krokodil
si multe altele

astea care le-am incercat eu deocamdata, dar ar mai fi exemple, se preteaza super si la apa mica, in general sunt linguri mari cu portanta mare

Scrie răspuns