Lesath SHIMANO trebuie retras!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristian.ene
veteran
veteran

Inelele Fuji TATSG si BIG Shimano

Mesaj de cristian.ene » 25 Oct 2007, 00:45

Am montat si eu o lanseta cus astfel de inel un St.Croix 6`6``ft.UL care e prezentat pe blogul meu. Producatorul spune clar ca acest tip de inele este recomandat pentru lansete UL si Light cel mult pentru ca firul recoamndat este de cel mult 6lb. E clar ca aceste inele sun tdoar pentru cei foarte grijulii cu lansete la transport. Evident ca se pot intampla accidente.

Pentru delicate lansete UL sau cele de E -glass sunt un progres dar au probleam ca se rup la indoiri repetate.
Forma Shimano s-a descalificat pentru ca foloseste acest tip de inele si pe lansete puternice in afara recomandarilor firmei Fuji. Pentru lansetele mai puternice de clasa Light (sau chiar Light daca are rezerva mare de putere) este obligatoriu sa se foloseasca inele cu profil Y din otel sau pentru o greutate mai mica cele cu rama de titan care sunt mult mai scumpe dar merita(pentru cei care isi permit) pe lansetele Light sau ML.

Este adevarat ca inele au o problema tehnologica pentru ca nu revin elastic la forma initiala desi sunt din aliaj de Titan. In nici un caz nu trebuiesc montate pe lansete puternice(mai mult de LIght und esunt si mai mult stresate pentru ca rezervade putere de pe mijloc si butt e prea mare ) si evident aici Shimano a dat-o direct in bara. E drept inele sunt imponderabile dar e bine sa le cuplezi cu o nielusa potrivita care mai absoarbe din efort si socuri. IN rest al accidente banale nu le garanteaza nimeni se indoaie si pica ca o frunza doar e toamna si ele usoare. Sunt asa de emotioant de oamenii care cumpara Branduri si nu produse .Parca Shimano e renumit pentru mulinete si nu pentru lansete, sau ma insel ?
E drept pe paita din USA nu vezi erori din aceasta(sunt serii performante de lansete pentru pretul lor cum sunt Clarus, Compre, Crucial sau Cumara) se pare ca Europa e o alta piata mai putin educata si evident pune botul al lucuri care par si nu sunt asa ca pot sa lanseze lansete traznet ca acest Lesath. Are o rezonanta razboinica si suna bine ...........imi place numele.

BAieti din USA de 16 mil. va lauti 2 sau 3 lansete excelente cu taxe cu tot nu vorbesc de cel custom ca apoi se spune ca imi fac reclama. Nasoale experimente pe buzunarul propriu cien spunea ca e mult ca cer 50 RON pe consultanta ? Parca nu e mult.

Observatiile sunt corecte Shimano face greselievidente de design pentru lansete asa zis de top. Rusinica..........

Stiu astia sa faca lansete sau nu ? si cat cer ...... 16 mil. ? mda.......ba

Garantie pe viata au sau ba ? asa ar trebui in USA au garantie si lansete de 60$-90 cum sunt Shimano Clarus sau Compre.

Sa va mai spun ca mandrinele Fuji au o conicitate nefireasca adica au un diametru ai amre catre varful lansetei desi era normal sa fie ori perfect cilindrica sau diametru mai mare trebuai sa fie spre butt pentru ca asa intre amndrian dinspre tip spre butt. O alta rusinica la o firma japoneza despre care se spune ca gandeste orice amanunt. S eapre ca au ochii mijiti si nu vad unele lucruri .In rest numa lucruri bune, Fuji nu are concurent la inele si e la mare distanta de concurenta. TATSG sunt inele de compromis au vrut sa fie imponderabiel dar sunt fragile si cu arie de aplicatie foarte restransa doar UL cel mult Light si pescari foarte atenti.

Concept Custom Rods & RelaxOutdoor

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 25 Oct 2007, 21:44

Tavi scrie:@ edi_curiosul
Cum s-a rupt?
e poveste veche... http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... n&start=40

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 25 Oct 2007, 22:23

adi777 scrie:Shimano a devenit in ultima perioada o firma extrem de comerciala. Eu nu am avut probleme directe cu produsele Shimano (am o calcutta dc, care merge jos cu palaria, si un technium dx-ah 300 si asta e bunicel) dar am o gramada de prieteni care se plang de shimano.
Cand vorbesti asa, la general si cu verdicte de genul "extrem de..." nu pot decat sa am retzineri vis a vis de veridicitatea informatziei. Trecand peste faptul ca termenul "comercial" nu inseamna slab calitativ, acest producator are produse specifice pt Europa, America sau Japonia, produse a caror calitate a fost dictata de calitatea cererii pescarilor din zona respectiva.

Pe forumul asta reprezentativ pt. Romania de exemplu, se recomanda inca n'importe quoi-uri doar pt ca scrie pe ele Shimano, deci, intr-un fel fiecare pescar neinformat care da informatzii false sau ambigue sau bazate doar pe numele firmei, dicteaza in felul sau cererea pietzei respective. Si oferta e in consecintza.

Deci problema nu trebuie cautata numai la Shimano care aduce betze cu inele slabe in Romania prin nu stiu ce intermediar, ci si la cei care fac cererea pt lucruri ieftine si de calitate slaba. Atata timp cat in Romania se va dezvolta gustul pt "ieftin si bun' si "de firma" consecintzele neplacute vor continua sa nasca topicuri de acest gen pe forum.

Respecte!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 25 Oct 2007, 22:46

cand am facut acest topic m-am bazat pe mai multe cazuri de rupere a inelelor si rog pe toti care au patit asa ceva sa scrie [ma refer strict la shimano lesath]... daca shimano de UE vrea sa fie cu un batz de high-end pe piatza in acerba concurentza e un mare semn de intrebare daca nu face o mare greshala cu acest produs ratat, nu zic ca in restul produsele lor nu au calitate...

onesti
veteran
veteran

Re: Inelele Fuji TATSG si BIG Shimano

Mesaj de onesti » 25 Oct 2007, 22:55

cristian.ene scrie: Este adevarat ca inele au o problema tehnologica pentru ca nu revin elastic la forma initiala desi sunt din aliaj de Titan. In nici un caz nu trebuiesc montate pe lansete puternice(mai mult de LIght und esunt si mai mult stresate pentru ca rezervade putere de pe mijloc si butt e prea mare ) si evident aici Shimano a dat-o direct in bara. E drept inele sunt imponderabile dar e bine sa le cuplezi cu o nielusa potrivita care mai absoarbe din efort si socuri.
Cristi - iar din nou :D :

Si astia au o problema tehnologica evidenta :cry: ?

Nu titanul nu da elasticitatea inelului ci Nichelul din aliaj impreuna cu tratamentul termic!!!.

Titanul potzi sa-l compari cu un SS cu greutate mult redusa. La fel si monelul care e un SS foarte usor si cu rezistentza buna la coroziune. Inelele de care vorbesti tu se fabrica din aliaje ce contzin metale gen otzel de arc cu proprietatzi de revenire. Deasemenea aceste proprietatzi se obtzin prin tratamente termice.

Rolul titanului din aliaj e de "imponderabilitate" cum spui tu si nu de a da elasticitate!

http://www.ultimateniti.com/fishing.cfm

Si aici am vorbit doar de sarma propriu-zisa. Insertziile ceramice sunt alta poveste.

Numai bine!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Oct 2007, 23:09

onesti scrie: ....
Deci problema nu trebuie cautata numai la Shimano care aduce betze cu inele slabe in Romania prin nu stiu ce intermediar, ci si la cei care fac cererea pt lucruri ieftine si de calitate slaba. Atata timp cat in Romania se va dezvolta gustul pt "ieftin si bun' si "de firma" consecintzele neplacute vor continua sa nasca topicuri de acest gen pe forum.

Respecte!
In principiu ai dreptate, dar :lol: Shimano Lesath, ca despre asta e vorba in acest topic de acest gen, e "de firma", nu stiu cat e de bun, dar numa ieftin nu e. La banii astia si eu as avea pretentii. Asa ca, cel putin in cazul asta, problema trebuie cautata, totusi, la Shimano.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 26 Oct 2007, 01:10

uau asa ceva n-am vazut nici la lansete sub 2 milioane , da ce spun eu ,care pescuiesc de cand eram pionier , nici la alea facute pe vremea lui ceasca n-am vazut inel rupt.. mai degraba ..batul cu totul..
oricum garantia trebuia clar sa fie pusa in practica.
ceva a fost acolo ,oricum shimano e firma nene...
ciudat oricum...........fara cuvinte , la banii astia , apropo cu cat ai luat lanseta .....

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 26 Oct 2007, 08:11

@ gigi 2007
in medie pretzul e 400e, vezi si tu pe siturile de profil unde exista

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 26 Oct 2007, 11:08

400 euro - inel rupt - fara cuvinte
Singura solutie - sa anunti protectia consumatorului pentru acordarea garantiei.
Ultima mea achizitie a fost o mulineta shimano , i-am intrebat ce se intampla daca apar defectiuni si cei de la magazin
au spus ca acordarea garantiei e problema lor, fara nici un impediment.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Oct 2007, 12:40

onesti scrie:
Cand vorbesti asa, la general si cu verdicte de genul "extrem de..." nu pot decat sa am retzineri vis a vis de veridicitatea informatziei. Trecand peste faptul ca termenul "comercial" nu inseamna slab calitativ, acest producator are produse specifice pt Europa, America sau Japonia, produse a caror calitate a fost dictata de calitatea cererii pescarilor din zona respectiva.

Pe forumul asta reprezentativ pt. Romania de exemplu, se recomanda inca n'importe quoi-uri doar pt ca scrie pe ele Shimano, deci, intr-un fel fiecare pescar neinformat care da informatzii false sau ambigue sau bazate doar pe numele firmei, dicteaza in felul sau cererea pietzei respective. Si oferta e in consecintza.

Respecte!
Prea mult citit nici ala nu-i bun , apar confuzii . Inele alea nu-s slabe si ieftine , is montate pe bete gresite , nu au ce cauta pe bete H , dupa cum nu are ce cauta nici conceptu Fuji lui peste . Vezi bete cu putere de aruncare mare montate cu conceptu asta , Speedmaster , Aspire , Antares, etc. oricine da cu naluci mari si mai heavy stie ca in majoritatea situatiilor ai nevoie de un leader lung , deci cu nod pe tambur , ori prin inelele alea nu poti baga nodu rezultat dintr-un leader de 50 lbs si un textil de 20 . bete facute pentru spin extrem si se pune prafu pe ele in pravalie , pina nimereste ceva incepator sadic care o auzit pe net de conceptu Fuji si la ala le baga pe git , pentru altii is " impracticabile " . Si betele astea nu prea intra in categoria "ieftin si bun " , pentru ca nu-s prea ieftine .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns