Lansete spinning americane
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Eu am citit destul de mult despre echipamente si jigging si am si facut multe teste si am incercat mai multe lansete si asta m-a determinat sa am o parere americana dar cred destul de obiectiva despre ce inseamna o lanseta de jig pentru salau. Pot fi contrazis sau contrat dar de-acum pe mine nu ma mai convinge prea multa lume ca ar fi altfel de cum v-am scris pe-aici. Vrea sa ma apropii si de baitcasting usor usor dar inca mai am de facut achizitii in spinning asa ca poate numai la anul viitor. Oricum si acolo clasa vizata va fi med-lite. Am inceput documentarea, inclusiv cum se fac exercitii de cast, cochetez cu lansetele si vreau sa vad cat mai multe. Poate ma aude Bogdan si ma invita la un baitcasting. Ma orientez spre ceva Daiwa de bass pentru jigging si ceva Kistler pentru jerk, pull si twich... Mai vedem...
- Marcus_Turcus
- junior
Salut, din pacate vin joi seara, stau pana duminica, dar din pacate nu am cum sa ma duc nici pana la Mures la pescuit...nu vin doar asa, desi ai mei locuiesc acolo, vn ca sa-mi rezolv treburile ptr ...toamnaTristian scrie:Marcus:
Daca stai si in weekend poate incercam o stiuca impreuna la Faragau, pentru magazin iti dau detalii pe mp imediat ca sa nu fac reclama, gasesti st.croix si kistler (e reprezentanta fishshop deci nu ar trebui sa fie ceva nou pt tine)
Stima domnilor!

Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! 

- hunting_fish
- veteran
Tristian
Faza cu taiatu tragaciului.... A survenit datorita faptului ca pescarul s-a indragostit de batz, in timp ce se invartea prin magazinul respectiv. Si degeaba i-a fluturat prin fatza sefu` catalogul Rozemeijer, el tot pe acel batz [cu tragaci] a insistat, si in scurt timp cumparat. Oricum, batzul e ciudat: scurt, inele multe, putere mica si actiune mare [fast plus]. Si pretul : 220 sau 240 RON, e super-ok zic eu! Sa vezi ce batz de drop-shot a adus sefu`, tot de la Rozemeijer... Arata f.bine, si are un comportament beton: se indoaie, de zici ca e parabolic, dar are si rezerva de putere. Mai are si niste bete interesante, de la Jackie Farrona, dar sunt specializate pe pescuitul la verticala cu shad mare...
Oricum, Tristane, as fi curios de parerea ta despre batul ideal de jigging la salau: lungime, putere, actiune. Cu tot cu inele si mandrine. Eventul fa o diferentza dintre un batz pt.rauri [+curenti} si o balastiera, de exemplu, pe fundul careia sa simtzi fiecare pietricica.....
Stima!

Faza cu taiatu tragaciului.... A survenit datorita faptului ca pescarul s-a indragostit de batz, in timp ce se invartea prin magazinul respectiv. Si degeaba i-a fluturat prin fatza sefu` catalogul Rozemeijer, el tot pe acel batz [cu tragaci] a insistat, si in scurt timp cumparat. Oricum, batzul e ciudat: scurt, inele multe, putere mica si actiune mare [fast plus]. Si pretul : 220 sau 240 RON, e super-ok zic eu! Sa vezi ce batz de drop-shot a adus sefu`, tot de la Rozemeijer... Arata f.bine, si are un comportament beton: se indoaie, de zici ca e parabolic, dar are si rezerva de putere. Mai are si niste bete interesante, de la Jackie Farrona, dar sunt specializate pe pescuitul la verticala cu shad mare...
Oricum, Tristane, as fi curios de parerea ta despre batul ideal de jigging la salau: lungime, putere, actiune. Cu tot cu inele si mandrine. Eventul fa o diferentza dintre un batz pt.rauri [+curenti} si o balastiera, de exemplu, pe fundul careia sa simtzi fiecare pietricica.....

Stima!

...... ><(((@> .......
La ciudatu asta i-as zice aproape de ideal pentru jigging la salau.hunting_xxx scrie:Tristian
Oricum, batzul e ciudat: scurt, inele multe, putere mica si actiune mare [fast plus].
Batul ideal de jigging la salau pentru mine ar fi exact ceea ce am, Avid si VIP. Asa le-am si ales. Daca as fi avut bugete mai mari as fi preferat Steez si Elite sau Lamiglas XMG probabil, dar VIP-ul oricum il achizitionam. Este si discutia despre Avid si Elite pe forum, am dezbatut si acolo o parte din problema. VIP-ul il recomand oricui, deja se aduce si la noi prin Arrow si cred ca e pana in 400 ron.
N-am raspuns complet la intrebare, ideal pentru jig la salau:
lungime: 2,00-2,20
putere: 3,5-10,5 (pentru ca asa este) dar difera in functie de greutatea nalucii sau preferinta fiecaruia
actiune: ultra rapida sau cat mai rapida (vezi VIP-ul care nu e chiar asa rigid ca Avidul - oricum diferenta e aproape insesizabila - dar e mai rapid, efectul se simte numai in intepatura, p.s. vezi si Cielo de spinning pe www.daiwa.com)
lungime: 2,00-2,20
putere: 3,5-10,5 (pentru ca asa este) dar difera in functie de greutatea nalucii sau preferinta fiecaruia
actiune: ultra rapida sau cat mai rapida (vezi VIP-ul care nu e chiar asa rigid ca Avidul - oricum diferenta e aproape insesizabila - dar e mai rapid, efectul se simte numai in intepatura, p.s. vezi si Cielo de spinning pe www.daiwa.com)
- Marcus_Turcus
- junior
ieteteeee batzu unu urat..Ugly Stick...de 7.6'... asta mi-ar place !!!
si e Ugly Stick Custom Inshore...de ce ii zice asa, nush, stiti voi?..e varianta de jos

• 100% graphite Howald Process™ Double-Built™ sanded blank.
• Custom hand-wound diamond wrap.
• Blank-through-handle construction for added strength and sensitivity.
• Double-footed guides.
• Genuine Fuji® reel seats.
• All models feature genuine Fuji® guides and tops.
• All rods feature ”Ugly Back” 60 day/5 year warranty.
oare cat costa asta si cine il aduce, si daca oare o fi chiar asa bun...trecand peste inconvenientul de "1 piece"
si e Ugly Stick Custom Inshore...de ce ii zice asa, nush, stiti voi?..e varianta de jos

• 100% graphite Howald Process™ Double-Built™ sanded blank.
• Custom hand-wound diamond wrap.
• Blank-through-handle construction for added strength and sensitivity.
• Double-footed guides.
• Genuine Fuji® reel seats.
• All models feature genuine Fuji® guides and tops.
• All rods feature ”Ugly Back” 60 day/5 year warranty.
oare cat costa asta si cine il aduce, si daca oare o fi chiar asa bun...trecand peste inconvenientul de "1 piece"

- Marcus_Turcus
- junior
pai ptr fresh waters o fi...e ptr spinning...maner tip "E" este, pai spinning la modelul acesta, ca la alte ugly e casting....o intrebare, e in canada batzu? cat e acolo...sau in romania cine il aduce?...Jedi scrie:Pentru ape interioare,nu sarate. Minerele tip E sint cele de spinning pe site ?
l-am gasit urmarind pasii: site-products-rods-ugly stik rods-ugly stick custom-inshore rods.....cam asta...

- Marcus_Turcus
- junior