Lansete pentru salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete pentru salau
boss, ia-ti dintr-o bucata. Cat ar fi de buna imbinarea, transimisia de informatie nu poate fi integrala ca la cele dintr-un singur segment. Sau daca gasesti ceva cu segmente inegale, segmentul de varf fiind cat mai lung fata de cotor. Nu mai zic ca la dril ai alt control cu o varga dintr-o singura bucata.
-
- veteran
Eu vorbesc din experienta proprie...cel putin pt mine, cele mai senzitive si usoare blank-uri cu care am pescuit pana acum sunt T-Russel SS din 2 buc si Phenix K2 dintr-o bucata...am avut St. Croix SC5, Lamiglas XMG, dar parca nimic nu se apropie de astea...
Nush, o fi si chestie de gust, desi gustul de se poate discuta prea mult cand feeling-ul este maxim
Mai nou, imi plac mult MHX-urile...un raport excelent calitate-pret...poti gasi si la ei ceva ft accesibil ca si blank de salau, pana in 100$
Nush, o fi si chestie de gust, desi gustul de se poate discuta prea mult cand feeling-ul este maxim

Mai nou, imi plac mult MHX-urile...un raport excelent calitate-pret...poti gasi si la ei ceva ft accesibil ca si blank de salau, pana in 100$

am gasit asta " Colmic Herakles USA Cast 700XF 7' 1/4-1" pe blancuri Toray si sunt curios daca o are careva si poate sa imi spuna daca poate arunca si gramaje mai mici de 7 gr. pe balta de 3-5 m sau imi trebuie ceva mai moale.
Adevarul serveste un dus rece prostiei calde
-
- veteran
dumi_id,
G1000 7`6``ft. M , 6-12 lb. e un blank mult mai usor decat Certified Pro si bun pentru salau ,avat si stiuca .
E destul de rapid si are o palja de lansare buna 5-18g
Si eu vreu sa cumpar unul pentru pescuit de pe mal, sa-l am tot timpul in masina.
G1000 7`6``ft. M , 6-12 lb. e un blank mult mai usor decat Certified Pro si bun pentru salau ,avat si stiuca .
E destul de rapid si are o palja de lansare buna 5-18g
Si eu vreu sa cumpar unul pentru pescuit de pe mal, sa-l am tot timpul in masina.
E un talmes balmes de lanseta, nici magar nici cal, am avut si eu una tot la recomandari si m-am lecuit. E buna de orice dar nu de salau. Sau poate in locuri unde ai 30 de atacuri la 12 ore si-ti permiti sa pierzi jumate ca nu-i intepi. Eu stiu ca Ene are o slabiciune pt acest bat, dar cu tot respectul, nu mi se pare de salau.
I-ati frate un bat dedicat salaului nu d'astea versatile, ca nu faci nimic...
Si vb lui Fly, dintr-o bucata e sfant, eu ma feresc de ele ca ma stiu mai neglijent si din cauza de transport.
I-ati frate un bat dedicat salaului nu d'astea versatile, ca nu faci nimic...
Si vb lui Fly, dintr-o bucata e sfant, eu ma feresc de ele ca ma stiu mai neglijent si din cauza de transport.
Pai tot la transport am si eu probleme, de asta vreau musai din 2 bucati.
nu-i problema cu transportul, ca doar nu iti iei de 2,7-3 m
. Eu am de 2,07 si incape in ford ka, cam la limita, dar intra fara sa o fortez.

jacks scrie:am gasit asta " Colmic Herakles USA Cast 700XF 7' 1/4-1" pe blancuri Toray si sunt curios daca o are careva si poate sa imi spuna daca poate arunca si gramaje mai mici de 7 gr. pe balta de 3-5 m sau imi trebuie ceva mai moale.
pai in primul rand, vezi ca ala e modelul de cast, nu de spin, asa ca ai grija de care mulineta te gandesti sa ii pui.
pe urma, de aruncat sigur iti arunca si jig de 2 gr, depinde la ce distanta ai nevoie sa lansezi.Oricum, ia in calcul pe langa jig si greutatea nalucii care mai are si aia 2-3 gr in plus cel putin, deci cu un jig de 3-4 gr eu zic ca deja esti in plaja teoretica cu intraga naluca.
In ce priveste apele pe care te gandesti sa pescuiesti, cred totusi ca un jig sub 7 gr e cam usor pentru 3-5 m. Eu dau pe ape de maxim 2-2,5 m (lacuri, nu curgatoare) si dau cu maxim 6-7 gr la bila doar daca bate vantul foarte rau. Deci in conditii normale, cred ca pe 3-5 m adancime ar trebui sa te gandesti la minim 9 gr ca sa nu iti creasca barba pana ajunge naluca pe substrat si ca sa mai ai si control cat de cat daca esti mai beginner in sport. Daca iti mai baga si o vantoasa cum incepe sezonul acum si pana prin luna mai, deja mai adaugi 4-5 gr la greutate fata de cu cat ai da in mod normal. Deci, nu cred sa ai probleme cu ea pe astfel de ape, din perspectiva faptului ca nu o sa poti pescui ok cu bile mai usoare de 7 gr. Daca totusi vrei sa fii finescu, eu zic ca poti lua cu incredere colmicul, pentru ca e foarte senzitiv. Eu de exemplu ieri pe vant moderat am dat cu 3-4 gr cu un colmic, si nu am avut probleme de control la recuperare.
O varianta care sigur merge si pe jiguri mai usoare e Colmic Herakles USA Black Weapon 6'8'' 3/16-5/8, dar e versiunea spinning (eu asta o am) si teoretic merge pana in 17 gr (eu am testat cu maxim 10 gr bila). Din ce am probat diverse modele Colmic din seria asta, sunt destu de tepene, deci pentru lansari foate lungi trebuie sa te incordezi putin mai tare, sa pui un fir mai subtire (eventual mono) sau sa maresti greutatea bilei.
the fly :
iti multumesc mult pentru raspuns. am comandat o lanseta Colmic Herakles USA Cast 700XF 7' 1/4-1 pe care o sa o echipez cu o curado 51 e. fiind la inceput in casting nu stiu daca 1/4 - 1 sau 3/16 - 5/8 mi-ar fi trebuit la greutati de 5-7 gr. pe apa de 3m
iti multumesc mult pentru raspuns. am comandat o lanseta Colmic Herakles USA Cast 700XF 7' 1/4-1 pe care o sa o echipez cu o curado 51 e. fiind la inceput in casting nu stiu daca 1/4 - 1 sau 3/16 - 5/8 mi-ar fi trebuit la greutati de 5-7 gr. pe apa de 3m
Adevarul serveste un dus rece prostiei calde
nasolu, De ce SC4 si nu SC5 ?Care e diferenta?
Ai fortat lanseta?Cum s-a comportat?
Ai fortat lanseta?Cum s-a comportat?