Lansete pentru salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete pentru salau
E cam bleaga .. nu crezi?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
E permisiva pe varf,la prima vedere nu pare o lanseta de salau pentru cine s-a obisnuit sa dea cu bete tari,insa,intepi bine cu ea,are rezerva de putere si,cel mai important pentru mine:nu pierzi pesti in dril,am avut ceva capturi cu ea!Impresia asta am avut-o si eu la inceput,acum insa nu as mai da cu bete tari la salau!mynu_cs scrie:E cam bleaga .. nu crezi?
- stefanflorin
- veteran
's mai bune betele mai permisive in majoritatea cazurilor, dar daca te prinde in pozitie aiurea, risti sa dai rateu la teapa sau sa nu-i spargi gura cum trebuie. Cu ranga scurt din incheietura si i-ai scos ochii.
Urasc atarnatorii!
Eu as mai adauga un criteriu de selectie a lansetei si in functie de gradul de agresivitate sau de inactivitate a salaului. Cum in perioada aceasta, in locurile in care pescuiesc eu, salaul atinge foarte discret naluca, prefer sa pescuiesc cu cele mai fine si moderate bete. Oricum prefer betele moderate sau moderat-fast celor fast sau extra-fast, fie ele IM sau HM, au un comportament mai prietenos.
@ Jacks
De ce te arunci tu direct la K2? Din punctul meu de vedere este un blank scump. Intra pe Mudhole.com si vei gasi acolo o groaza de blankuri. Cele de la MHX sunt blankuri acceptabile ca pret si bune calitativ.
De ce te arunci tu direct la K2? Din punctul meu de vedere este un blank scump. Intra pe Mudhole.com si vei gasi acolo o groaza de blankuri. Cele de la MHX sunt blankuri acceptabile ca pret si bune calitativ.
Ma refeream la balti, nu la ape curgatoare.
Eu folosesc: Batson Rainshadow RX8+ S822.5 ML de 6'10" extra-fast, montat casting.
Recomandati-mi un blank pentru salau din 2 bucati, 7'6" sau 8', actiune Fast si putere 1/4-5/8 (1/4-3/4, 3/8-1) pentru un LW de 10lbs, la un pret de ~100$.
-
- veteran
Parerea mea este unul din cele 2 de mai jos:dumi_id scrie:Recomandati-mi un blank pentru salau din 2 bucati, 7'6" sau 8', actiune Fast si putere 1/4-5/8 (1/4-3/4, 3/8-1) pentru un LW de 10lbs, la un pret de ~100$.
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p19.pdf
T-Russel:
- TR76SuperShore, ML, 7'6", 3/16-1/2 oz, greutate blank = 43 gr aprox. 515 lei
- TR76SuperShore, M, 7'6", 1/4-3/4 oz, greutate blank = 48 gr aprox 575 lei
Absolut superbe pt jig si din barca si de pe mal pt jig-uri pe lac, balti, lacuri de baraj...
Iese putin din buget
. Ma gandeam la un Lamiglas G1000 GFW90-2M de 7'6" sau Certified Pro XSH102-2MT de 8'6".