lansete de spinning - articol nou
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Stai ca am patit ceva ce nu am mai patit pina acum. In timp ce ma invirteam pe internet, coco, papagalutul fiemi, care a devenit nu f. curios ci iesit din comun de curiozitate a vrut sa guste el din paharul meu de tuica si...a cazut in tuica, l-am spalat ,i-am dat apa sa bea dar e ...MANGA...daca-l vezi efectiv mori de ris, cade intr-una tine u n ochi inchis, ce sa mai e praf...saracu. Asa deci ma intereseaza si pe mine ce gasesti in sensul nano, daca ai ceva anuntama. Tehnologia in cristale lichide nu o spune nimeni cu amanuntime, cert este ca din 96 se tot tin de ea. Au scos din chestia asta inca o gaselnita soare de gheata, in traducere directa ceea ce s-ar traduce cu reducerea temperaturii inmagazinata sub radiatia solara care poate sa ajunga la valori care sa influenteze propietatile rasinilor.S-au creat materiale care prin modificari structurale din cele mai mici ca valoare, pot sa modifice parametrii microcurentilor care circula prin materialul respectiv(conductor sau semiconductor)Anumite materiale dentare s-a descoperit ca poseda aceasta capacitate, apoi si alte materiale. Simpla apasare a acestor materiale produce o indesire moleculara care la rindul ei influenteaza structura electronica a materialului care devine mai usor strabatut de microcurenti, cu alte cuvinte rezistivitatea scade. S-ar putea ca si tehnica nano...sa fie bazata pe ceva asemanator in sensul ca atunci cind varga se indoaie sa se produca aceasta indesire moleculara si deci sa circule curenti care sa poata influenta rigiditatea vergii. Astfel sa se obtina o varga cu rigiditate variabila. Se poate dar se pare ca vorbim de o tehnologie aplicabila pe scara industriala peste multi ani. Asta poate sa fie ceea ce ziceai tu la inceput...SF.
Dady.
Dady.
-
- veteran
salut ! speculez:cristalele lichide introduse in materialul compozit,ar putea absorbi caldura indusa de radiatia solara,caldura ce ar modifica de altfel proprietatile mecanice ale compozitului.vara ,la soare betele de carbon se incalzesc destul de mult si au tendinta de a fi mai putin rigide.aparent acesta tehnologie pastreaza nealterate proprietatile mecanice pe un interval de temperatura rezonabil .
chestia cu apasarea care produce indesirea moleculara +influentarea structurii electronice a materialului e SF. daca ne aude WAVE ne da in urmarire generala.
in final da-mi te rog denumirea in engleza sau italiana a sintagmei "soare de gheata"+firma care produce tehnologia ,pentru ca eu nu am gasit nimic pe google.
chestia cu apasarea care produce indesirea moleculara +influentarea structurii electronice a materialului e SF. daca ne aude WAVE ne da in urmarire generala.
in final da-mi te rog denumirea in engleza sau italiana a sintagmei "soare de gheata"+firma care produce tehnologia ,pentru ca eu nu am gasit nimic pe google.
walleye
Sa sti ca deja mi s-a luat graiul, poate ca m-am exprimat gresit in sensul indesirii, dar modificarea structurii electronice(este vorba de structura interna materialului)de crestere a densitatii pe anumite tronsoane de material,ce avantajeaza trecerea curentului in valori mai mari ca pe tronsoanele ne afectate. Nu de mult au fost prezentate pe Discaveri materiale speciale, un serial care as vrea sa-l mai vad. Era vorba si de materialele cu memorie termica elecrtonica, si chiar de acest tip de material a carui propietate s-a demonstrat pe un material dentar, pt prima data, s-a vorbit si sespre lichidele magnetice si multe alte chestii interesante. Am facut legatura intre ceea ce spuneai despre propietatile nano ca s-ar putea sa vina ceva din acest sens. Nu am afirmat ca se face asa ceva si ca trecerea la astfel de tehnologii este poate pt. momentul actual SF. Propietatea de creere a temperaturii scazute a suprafetei expuse la soare, este o propietate care este utilizata la multe sau mai bine zis la majoritatea vergilor de constructie europeana. Daca nu ati auzit asta pina acum este o dovada ca nu ati acordat suficienta atentie constructiilor europene, si poate si japoneze, dar acestea se cam confunda cu cele europene.Asa ca va rog sa-i cereti iertare prietenului care bine ca nu ne-a auzit birfind nimicurile tehnologice.Cu stima
Dady
Dady
@ nutzu_z
Calitatea este un termen relativ care depinde de cerintele utilizatorului. Ca sa-ti exemplific, daca ai fi intrebat de masini si ti s-ar fi raspuns Ferari ... Cel ce iti raspundea astfel nu gresea deloc ? Pai hai sa vedem: un roman obisnuit face cam 5000 - 10000 km pe an, deci masina te-ar fi tinut o viata, insa ca sa mergi prin oras cu 50 km/h si in afara rareori cu peste 100 km/h nu-ti trebuie asa masina. Ei, aici fii atent: Daca esti un roman obisnuit (care nu cistiga intr-o viata cit sa-si cumpere Ferari) normal ca nu o sa iti cumperi asa ceva. Depasirea cu prea mult a cerintelor tale nu mai inseamna calitate, ci dimpotriva. Aici nu e vorba ca "strugurii la care nu ajungi sunt acri" ci ca pretul reflecta niste caracteristici tehnice cu mult peste ce ai tu nevoie de la o masina. Situatia se schimba insa radical in cazul celor care cistiga intr-un an cit sa-si cumpere mai mult de 10 astfel de masini. Pe linga "eticheta" pe care ti-o da masina personala (sau a firmei) conteaza si satisfactia muncii (care aduce asa venituri) care iti permite accesul la produse exclusiviste, dar si astea ar putea fi incadrate in specificatiile cerute masinii.
Pina la urma iti vei cumpara o lanseta de calitatea pe care iti poti permite sa o platesti. Vei alege lungimea si rigiditatea lansetei care crezi ca ti se potriveste poate si tipul inelelor (plus alte detalii - mie spre exemplu nu-mi plac lansetele cu miner de pluta - si stiu ca o astfel de preferinta s-ar putea sa fie "taxata") La final, in limita banilor de care dispui, vei alege o lanseta, poate nu cea mai usoara, poate nu cea a producatorului cel mai cunoscut insa, ar fi de dorit sa fie cea care crezi ca ti se potriveste cel mai bine.
Daca esti la prima lanseta de acest fel alegerea este mult mai dificila , daca ceri sfatul unui pescar cu experienta risti sa repeti greselile lui. Daca iti asumi riscul de a repeta greselile mele, mergi si cumpara o lanseta ieftina, sau relativ ieftina, de la o firma care iti acorda garantie (faci o alegere Gipo, Arrow, Energofish - nu are importanta), o folosesti un an sau doi si din concluziile pe care le vei trage vei sti ce lanseta iti trebuie pentru urmatoarea achizitie.
Calitatea este un termen relativ care depinde de cerintele utilizatorului. Ca sa-ti exemplific, daca ai fi intrebat de masini si ti s-ar fi raspuns Ferari ... Cel ce iti raspundea astfel nu gresea deloc ? Pai hai sa vedem: un roman obisnuit face cam 5000 - 10000 km pe an, deci masina te-ar fi tinut o viata, insa ca sa mergi prin oras cu 50 km/h si in afara rareori cu peste 100 km/h nu-ti trebuie asa masina. Ei, aici fii atent: Daca esti un roman obisnuit (care nu cistiga intr-o viata cit sa-si cumpere Ferari) normal ca nu o sa iti cumperi asa ceva. Depasirea cu prea mult a cerintelor tale nu mai inseamna calitate, ci dimpotriva. Aici nu e vorba ca "strugurii la care nu ajungi sunt acri" ci ca pretul reflecta niste caracteristici tehnice cu mult peste ce ai tu nevoie de la o masina. Situatia se schimba insa radical in cazul celor care cistiga intr-un an cit sa-si cumpere mai mult de 10 astfel de masini. Pe linga "eticheta" pe care ti-o da masina personala (sau a firmei) conteaza si satisfactia muncii (care aduce asa venituri) care iti permite accesul la produse exclusiviste, dar si astea ar putea fi incadrate in specificatiile cerute masinii.
Pina la urma iti vei cumpara o lanseta de calitatea pe care iti poti permite sa o platesti. Vei alege lungimea si rigiditatea lansetei care crezi ca ti se potriveste poate si tipul inelelor (plus alte detalii - mie spre exemplu nu-mi plac lansetele cu miner de pluta - si stiu ca o astfel de preferinta s-ar putea sa fie "taxata") La final, in limita banilor de care dispui, vei alege o lanseta, poate nu cea mai usoara, poate nu cea a producatorului cel mai cunoscut insa, ar fi de dorit sa fie cea care crezi ca ti se potriveste cel mai bine.
Daca esti la prima lanseta de acest fel alegerea este mult mai dificila , daca ceri sfatul unui pescar cu experienta risti sa repeti greselile lui. Daca iti asumi riscul de a repeta greselile mele, mergi si cumpara o lanseta ieftina, sau relativ ieftina, de la o firma care iti acorda garantie (faci o alegere Gipo, Arrow, Energofish - nu are importanta), o folosesti un an sau doi si din concluziile pe care le vei trage vei sti ce lanseta iti trebuie pentru urmatoarea achizitie.
Eu stiam ca un bat care sta la soare se curbeaza deoarece partea aflata spre soare se incalzeste mai mult (deci se si dilata mai mult) decit cea umbrita. Fenomen normal, stati linistiti o lanseta incalzita de soare nu se rupe din aceasta cauza. Iar daca se rupe sa nu va para rau
, oricum nu era "de calitate"
.
Era logic ca vreun producator (si probabil nu numai unul) sa mareasca conductivitatea termica a blancului astfel incit diferenta de temperatura intre suprafata insorita a batului si cea umbrita sa fie minima. In conditiile in care se lucreaza cu grosimi mici ale peretelui (pentru limitarea greutatii) si compozitii stabilite pentru rezistenta si elasticitate optime treaba se complica. Si orice treaba complicata costa destul de scump (pentru ca cel mai mult costa inteligenta inglobata intr-un produs).
Insa, mie cel putin, nu-mi va vinde nimeni o astfel de tehnologie introdusa intr-un bat de 2-3 metri. La acesta (lanseta de spinning) curbarea sub efectul razelor solare nu numai ca este mica, dar nu deranjeaza cu nimic.
Cu totul alta este situatia a un bat de 12 sau 14 metri, dar acolo este alt tip de pescuit la care nu ma pricep ...

Era logic ca vreun producator (si probabil nu numai unul) sa mareasca conductivitatea termica a blancului astfel incit diferenta de temperatura intre suprafata insorita a batului si cea umbrita sa fie minima. In conditiile in care se lucreaza cu grosimi mici ale peretelui (pentru limitarea greutatii) si compozitii stabilite pentru rezistenta si elasticitate optime treaba se complica. Si orice treaba complicata costa destul de scump (pentru ca cel mai mult costa inteligenta inglobata intr-un produs).
Insa, mie cel putin, nu-mi va vinde nimeni o astfel de tehnologie introdusa intr-un bat de 2-3 metri. La acesta (lanseta de spinning) curbarea sub efectul razelor solare nu numai ca este mica, dar nu deranjeaza cu nimic.
Cu totul alta este situatia a un bat de 12 sau 14 metri, dar acolo este alt tip de pescuit la care nu ma pricep ...
nu numai ca este mica ci chiar nu exista dpdv practic, Ioane!!!Ioan S. scrie:[...]La acesta (lanseta de spinning) curbarea sub efectul razelor solare nu numai ca este mica, dar nu deranjeaza cu nimic.
[...]
fratzilor, a inceput concursu' de taiat firu' in 256 folosind nanorobotzi...
termina Doamne prohibitia asta mai repede ca ne ducem cu capu'