lansete de spinning - articol nou
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Jane, sint sigur ca multi romani le dau clase americanilor.Dar si multor Italieni sau alte natii care se afla in top. Si asta pt. ca stiu sa faca din c...t bici, si sa si pogneasca. Gindestete cu cita ambitie concuram noi, ne bateam pe un oblete, atunci am invatat nadele, si multe altele. Acum totule gata, nu mai este nici tragerea aia.Asta am vazut si la italieni. Am facut o varga dintr-o ruptuta de daiwa, ca mie mi se rupea sufletul so las, si cind a vazut-o talianu... mai mai sa mi-o ia.Noi am fost saraci si nu aveam de nici unele, trebuia sa ne facem toate. Si viermii ii faceam noi.Vezi ca si saracia a avut rolulei...
Vergile americane, nu mi-au stat in mina nici o data un singur lucru mi-a sarit in ochi, un S.Croix, daca asa se scrie, de musca, si care l-am vazut la Florin Ghimisliu, da pentru musca era scula. Dar eu de cind nu mai este lipan, cel putin in judetul meu, nu ma mai intereseaza musca, am ramas indiferent.Asa ca si celelalte blancuri, chiar si de 2,7m nu mi-au placut, nici ca greutate in sensul echilibrului, nici ca actiune. Este clar ca la vergile lungi, 2,7m se puteau face cu mare usurinta oricite reprosuri.la vergile scurte defectele sint iertate, nu se baga de seama, sau nu le mai dai importanta deoarece influenta lor nu mai incomodeaza.Este vorba de G. Lumis. Asa ca nu amcam ce sa-mi doresc de acolo. Poate ar fi unele chestii dar poate ca nu le-am gasit eu. Apropo, Jane, am gasit cautind chestii americane pe unii care vindeau sirma inox dar peste 1mm, ma interesa daca se poate si sub, si daca au sirma pt. chile, care sa nu se deformeze.De chestii dastea poate ca sa devina interesant.
Dady.
Vergile americane, nu mi-au stat in mina nici o data un singur lucru mi-a sarit in ochi, un S.Croix, daca asa se scrie, de musca, si care l-am vazut la Florin Ghimisliu, da pentru musca era scula. Dar eu de cind nu mai este lipan, cel putin in judetul meu, nu ma mai intereseaza musca, am ramas indiferent.Asa ca si celelalte blancuri, chiar si de 2,7m nu mi-au placut, nici ca greutate in sensul echilibrului, nici ca actiune. Este clar ca la vergile lungi, 2,7m se puteau face cu mare usurinta oricite reprosuri.la vergile scurte defectele sint iertate, nu se baga de seama, sau nu le mai dai importanta deoarece influenta lor nu mai incomodeaza.Este vorba de G. Lumis. Asa ca nu amcam ce sa-mi doresc de acolo. Poate ar fi unele chestii dar poate ca nu le-am gasit eu. Apropo, Jane, am gasit cautind chestii americane pe unii care vindeau sirma inox dar peste 1mm, ma interesa daca se poate si sub, si daca au sirma pt. chile, care sa nu se deformeze.De chestii dastea poate ca sa devina interesant.
Dady.
Jane, am citit cam jumatate din nebuniile de la chestiile in afara de pescuit, bancurile. Ba baiatule astia e nebuni de tot nene....Am ris asa cum nu am mai ris de mult, cu lacrimi, a venit nevastamea si ficamea de dincolo ca le-am trezit din somn.E criminala chestia, te-am gasit si pe tine acolo.Doamne... miine continui cit o sa mai pot rezista In seara asta imi ajunge...ma culc si eu. Noapte buna!
Dady
Dady
atunci de ce nu l-a scris in engleza?danr scrie:hai ca la asta cu dimensiunile sunteti carcotasi![]()
si cand va uitati pe cabela's la lansete, sa mai vedeti si voi o scula, cum faceti ?
pentru conversie
http://www.worldwidemetric.com/metcal.htm
pt. conversie am si eu ce-mi trebuie, dar fiind un "articol de la noi", era normal sa il pot citi fara sa ma intrerup pt. conversii. parerea mea...

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
draga adilucu, peste tot in lume profesionistii, din orice domeniu ar fi ei, au o exprimare "de casta". probabil avem colegi mai avansati care gindesc deja in picioare, tzoli si oz-uri... (sau ... oaze?)adilucu scrie:danr scrie:hai ca la asta cu dimensiunile sunteti carcotasi![]()
[...]
atunci de ce nu l-a scris in engleza?
asa ca cel mai probabil noi suntem circotashi...

dane, ma autopedepsesc: de miine imi calculez consumu la masina in galoane pe mila.

-
- veteran
salut! DADY, te citez" impurificare cu........cristale lichide" ;ai vazut un bat in tehnologia asta?care e avantajul? la prima speculatie ,cristalele lichide , pot fi un traductor optic pentru tensiunile mecanice din bat,dar fiind molecule polarizate banuiesc ca ,prin aplicarea unui camp electric ,ar putea modifica si modulul de elasticitate a materialului compozit.astept raspuns ,te rog ,dar fara SF-uri.
intrebarea mea initiala , viza carbonul electrostatic,am gasit bibliografie dar e,f complicat,materialul se numeste carbon nanotubes,e o structura tip grafit cu compartament foarte versatil.
intrebarea mea initiala , viza carbonul electrostatic,am gasit bibliografie dar e,f complicat,materialul se numeste carbon nanotubes,e o structura tip grafit cu compartament foarte versatil.
walleye
D-le Frunza, nu m-am referit la raspunsul intrebarii dvs. Tehnologia superlitium si cristale lichide nu este de domeniul SF. sau poate va refereati la altceva. Aceasta tehnologie, dupa cum am spus ofera o rigiditate sporita si deci reducerea diametrului vergii pt. obtinerea unor rezistente cel putin egale cu cele ale constructiilor precedente deja cunoscute. Procedeul a intrat ca noutate prin 1996, la Reglas, si cred ca a fost pt. prima data utilizat la Maver.Corect m-am exprimat material super densificat tras in cristale lichide. Care spune altceva de cit ceea ce ati spus D-voastra "inpurificat" nu este acelas lucru. Acest procedeu precum si introducerea in masa carbonului a particulelor metalice si calitatea rasinii utilizate duce spre realizarea blancurilor cu un coeficient f. ridicat de zveltete, lucru f. apreciat de europeni, si se pare ca in ultima perioada nu numai de ei.Nu stiu daca acest nou produs are si calitati electrostatice.
Exista pe saiturile de pescuit italienesti la Maver si la Milo explicatii despre aceste noi aliaje. In legatura cu ceea ce ati intrebat, carbon electrostatic, nu am gasit si nici nu am cautat aceasta explicatie, pasemne este vorba pespre o compozitie de carbon care sa devina imun la incarcarile electrostatice admosferice, dar care nu cred sa aiba vreo sansa atit timp cit si fibra de sticla interactioneaza in anumite conditii cu aceste incarcari electrostatice.
Dady.
Exista pe saiturile de pescuit italienesti la Maver si la Milo explicatii despre aceste noi aliaje. In legatura cu ceea ce ati intrebat, carbon electrostatic, nu am gasit si nici nu am cautat aceasta explicatie, pasemne este vorba pespre o compozitie de carbon care sa devina imun la incarcarile electrostatice admosferice, dar care nu cred sa aiba vreo sansa atit timp cit si fibra de sticla interactioneaza in anumite conditii cu aceste incarcari electrostatice.
Dady.
-
- veteran
salut! Dady ,multumesc de raspuns.voi intra pe maver si milo,pentru amanunte tehnologice pentru tehnologia cu cristale lichide.nu am auzit in viata mea de zveltete ,vezi "coeficient ridicat de zveltete" ca fiind caracteristica mecanica a unui material.
tehnologia carbon nanotubes, cred ca este prea scumpa in acest moment pentru a fi introdusa in productia de serie a unor produse din categoria agrement -sport.din ceea ce am inteles eu materialul isi modifica caracteriscile mecanice(modul elasticitate,rezistenta la forfecare,rigiditate etc)prin aplicarea unui camp electric extern.face parte din categoria materialelor inteligente.
tehnologia carbon nanotubes, cred ca este prea scumpa in acest moment pentru a fi introdusa in productia de serie a unor produse din categoria agrement -sport.din ceea ce am inteles eu materialul isi modifica caracteriscile mecanice(modul elasticitate,rezistenta la forfecare,rigiditate etc)prin aplicarea unui camp electric extern.face parte din categoria materialelor inteligente.
walleye
Coeficientul de zveltete nu reprezinta caracteristici de rezistenta sau alte chestii este un raport intre diametru si lungime. Adica diametrul raportat la lungime. Asta implica materialele uzate, rezistentele etc... Este un coeficient foarte sintetic care se uziteaza in sensul de a descoperii foarte repede sculele de performanta. De aceeia se da in multe cazuri diametrul la talon al vergii, asta exprima acest lucru.
Dady
Dady