Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andriipopa75
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de andriipopa75 » 24 Apr 2015, 23:54

lau_bau a pus degetul pe rana.
Orice teorie cu distante intre inele prestabilite ignora diferentele dintre blank-uri, intre claselede putere si tipul de actiune. Poate pentru inceput sa fie un punct de plecare, dar pentru avansati sunt bazaconii.
Probabil un bat de 4m cu 2 inele mari pe el e campion la lanseuri dar, mai si pescuim, nu doar lansam.
Teoria cu "nu conteaza 2-3 m in plus la lanseu" poate e valabila la pescuit din barca, unde te muti tu, malul nu poti sa-l muti mai aproape de structura sau de locul unde vaneaza pestii.
Mai multe inele = forta mai bine distribuita pe blank si senzitivitate in plus .
Pentru a nu ingreuna varful batului au aparut rame din titan, rame fara ceramica sau inele micro .
Pentru bete cu varf sub 2 mm conteaza lejeritatea inelelor. Peste 2 mm sau bete ce vor fi pescuite cu fire peste 15-20 lb conteaza prea putin faptul ca sunt inele f. usoare sau usoare, conteaza sa fie bine puse (ca dimensiune, numar si pozitie) .
Cand aud un pe cineva ca choke-point-ul trebuie sa fie la x cm, sau inelul de plecare musai de 30/16 e clar ca e un incepator.

Greseli de inelare fac si fabricile, de ex ST Croix cu Avidul de 8'6" MH, care are inelul de 16 de pe cotor prea incarcat, inelul de 30 nu preia din forte si betele se rup la cotor intre imbinare (zona dublata, rigida) si inelul de 16, atat din lanseu cat si din intepatura, deoarece se suprasolicita brusc zona de sub imbinare. Din pacate zecile de cotoare rupte nu i-au facut pe americani sa-si modifice designul, fie cu un y25 pe cotor fie cu un y20 in locul celui de y16 de pe cotor. Feriti-va de bete light cu inele de plecare de 30 sau inele cu doua picioare sau de bete lungi cu inel de plecare de 20 , de cast, e clar ca nu s-a acordat atentie modului in care lucreaza batul sau cum ar trebui sa lanseze. De la orice casa , inclusiv japoneze.

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 25 Apr 2015, 22:25

Foarte corecte si la obiect observatiile.
E clar ca stii ce inseamna o lanseta custom bine facuta.
Toata stima.
:respekt:

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 26 Apr 2015, 12:09

Imi cer scuze ca postez aici, si intrerup sirul conversatiei, insa va deranjez cu o intrebare: cine ma poate ajuta cu un inel de varf alconite, tub de 1,4 mm si pastila 4,5?? Nu are importantă modelul. Multumesc anticipat!!! :respekt:

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 27 Apr 2015, 14:21

el pescadore scrie:..........mai era un baiat care lucra pe la Energofish....imi scapa numele acuma...
STEFAN JURCAN...asa-l cheama si inca lucreaza si la Energofish.....si face si lansete super frumoase.....si nu are atatea ifose sau teorii...... :mrgreen: :arrow:
rapala the best vobler in the world

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 27 Apr 2015, 15:34

stradic scrie:
el pescadore scrie:..........mai era un baiat care lucra pe la Energofish....imi scapa numele acuma...
STEFAN JURCAN...asa-l cheama si inca lucreaza si la Energofish.....si face si lansete super frumoase.....si nu are atatea ifose sau teorii...... :mrgreen: :arrow:

Adevaru ca unu care se ocupa cu astea tre sa stie si teorie.. pe mine unu sincer ma cam doare capu de la teorii ..ori e bun batu pt mana mea.. ori nu..

in CJ sunt multi care fac bete bune si frumoase .. trebuie doar sa ai bani si sa ai inceredere ca o sa iasa asa cum vrei tu ..

Apropo Stefan lucreaza la Avatul :D , si da .. face bete foarte frumoase.. dar la fel si Gabi (ULK) fiecare are stilul lui ;) eu am colaborat cu amandoi si ii recomand pe amandoi. :respekt:
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 27 Apr 2015, 21:40

Normal ca fiecare are gustul sau si ca preferi sa pescuiesti cu o lanseta bling-bling sau cu una clasicacneagra nu conteaza.
E lanseta ta si tu ai platit pentru ea. E cea mai frumoasa pentru tine.
Dar cand nu e ok tehnic si din acel blank nu e scos tot ce poate prin maiestria rodbilderului pe care l-ai platit nu o sa iti intre pe mana...
E cam ca la masini Alfa Romeo sunt frumoase,facute cu suflet,cu pasiune dar sunt fiabile ???

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 27 Apr 2015, 21:59

Daca tot suntem la capitolul recomandari, pot sa il recomand pe ULK fara nici o ezitare chiar daca nu am nici un bat facut de el sau de alt rodbuilder (si putin probabil sa am vreodata - prefer sa imi fac eu betele cu toate ca nu am prea multa experienta in domeniu :headbash: ).
Spun ca il recomand deoarece anul trecut cand m-am apucat sa imi construiesc o lanseta de fly pe un blank pe care il aveam de mult timp, nu am reusit sa gasesc chimicalele de care aveam nevoie si m-a ajutat cu procurarea acestora fara nici un profit pentru el chiar daca nu ne cunosteam la acea vreme si, mai mult decat atat, ori de cate ori am avut nevoie de un sfat mi l-a oferit fara probleme. De multe ori caracterul conteaza mai mult decat orice altceva...
Nu pot sa nu fiu de acord cu mynu_cs cand spune ca cel mai important este cum se imbina mana pescarului cu lanseta indiferent de ce spun "teoreticienii" sau "practicienii". Am o lanseta Cormoran pe blank de fibra de sticla, cumparata acum mai bine de 15 ani si cu care pescuiesc ori de cate ori am ocazia si sunt convins ca nu este o capodopera din punct de vedere al constructiei sau materialelor folosite.

Nu inteleg de ce pe un forum in care fiecare are dreptul sa isi exprime parerea (buna sau rea, nu conteaza) se ajunge foarte rapid la atacuri la persoana in loc sa se prezinte argumente sau contraargumente din care sa se poata invata ceva. Activez pe mai multe forumuri din alte domenii dar nu am vazut pe nici unul atata "libertate de exprimare" cand se ajunge la atac la persoana.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 27 Apr 2015, 23:40

Septimiu scrie: Nu inteleg de ce pe un forum in care fiecare are dreptul sa isi exprime parerea (buna sau rea, nu conteaza) se ajunge foarte rapid la atacuri la persoana in loc sa se prezinte argumente sau contraargumente din care sa se poata invata ceva. Activez pe mai multe forumuri din alte domenii dar nu am vazut pe nici unul atata "libertate de exprimare" cand se ajunge la atac la persoana.
pai in ultimele posturi.. toti au dat argumente concrete , nu doar atac la persona..

daca esti persoana "publica" ai parte de de bune si rele din partea publicului :)
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 28 Apr 2015, 06:30

Pai nu ziceam numai de ultimele posturi ci de tot forumul. Daca ar fi sterse post-urile care nu au legatura cu subiectul cred ca numarul de pagini ale fiecarui topic s-ar reduce la jumatate ceea ce ar duce la o lectura mult mai usoara si mai interesanta.
Chiar mi-as dori ca moderatorii sa fie mai activi in aceasta privinta.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Apr 2015, 06:40

Septimiu...astia suntem!Ca pe acest forum s-au permis atacuri la persoana mai mult ca pe alte forumuri e o alta poveste. Oricum lumea s-a cam mutat de aici...
On-topic: uneori prefer mici greseli dar multa bunavointa si bun simt! Orice colaborare am avut cu ULK s-a incheiat cu strangere de mana! Mai departe fiecare face ce vrea cu banii si pasiunea sa...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns