discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
ULK scrie: Daca nu vorbesc pe aici sau sau in alta parte nu inseamna ca nu si citesc..dar pur si simplu mi-e lehamite sa mai deschid gura.
Dar na, romanul incepe o discutie intodeauna cu ceva de genul "sweet dreams". De parca apropierea asta de problema e mai productiva.
Nu stiu cand vom trece de stadiul acesta.
Gabi, tu ai deschis discutia chiar cu un citat de unde am inteles ca citesti . Tot de acolo am inteles si ca iei de buna si promovezi repede ce zic americanii inainte sa verifici si fara sa-ti exprimi o parere personala pe subiect dar prin asta n-am inteles ca ti-ar fi lehamite sa deschizi gura ci altceva.
Unii dintre romani, printre care si eu , raspund la afirmatii exagerate cu o replica pe masura atunci cand o fac argumentat. Apropierea asta de problema e intotdeauna mai productiva pentru simplu fapt ca denota o analiza prealabila si un raspuns in cunostiinta de cauza, adica pe scurt partiicipare personala.
Problema e nu cand vom trece de stadiul asta ci cand vom ajunge toti la nivelul asta , adica sa vorbim clar si raspicat despre lucruri pe care le mai si cunoastem, dar asta e altceva

-
ULK
- veteran

....sa vorbim de idei..nu de persoane... da? Am exagerat prin ce? .Ca de la inceput am zis ca e inca un punct de plecare pentru cei neinitiati?
La asta m-am referit..
Tu vad ca vrei sa contiunui tot pe tonul acesta. Spor.
-
kingofbeasts
- veteran

-
Exagerarea la care faceam referire viza partea cu "the best" si ii apartinea lui Jim Ising in citatul pe care l-ai dat .
In alta ordine de idei, initial , cand am vazut prima ta postare, nici n-am intentionat ca macar sa fac conversatie pe subiect insa cand am probat sistemul lor si am vazut ca are destule bube incat sa puna un neinitiat pe o carare gresita (din punctul meu de vedere evident) am considerat necesar sa-i avizez despre asta pe cei care ar fi fost tentati sa ia de-a gata ce le ofera unealta cu pricina. Ba mai mult, m-am adresat direct creatorului si l-am avizat si pe el ca sistemul are erori astfel incat sa poata face corectiile necesare.
Si uite asa, din dorinta de a face un bine altora, am fost atras in niste discutii pe care nu mi le-am dorit si unde tot eu sunt ala rau
Vorba proverbului, facere de bine...
-
semlecangheorghe
- veteran

Carol, ziceai de unghiul mulinetei..poate ca nu l-au luat in considerare pt. ca in practica nu este relevant.Am gasit referiri aici..
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... ula/page-3
Tot in acest subiect se face referire si la mulinete care nu au piciorul inclinat..
Ma tem ca unghiul asta ii mai mult pentru confortul psihic al utilizatorului,cam ca si spine-ul...nu-i rau sa tii cont de ele,dar influenta lor nu este semnificativa in practica..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
kingofbeasts
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Carol, ziceai de unghiul mulinetei..poate ca nu l-au luat in considerare pt. ca in practica nu este relevant.
Tom e consecvent pe subiect de cand a aparut KR-ul cu 2 chestiuni dintre care una intr-adevar este asta si anume ca importanta practica e mica sau tinde la zero pentru ca din punctul lui de vedere o variatie in lanseu de cateva picioare nu conteaza in practica. Din punctul lui de vedere conteaza doar diametrul tamburului (in raport cu care el a dezvoltat metoda 27x de stabilire a choke pointului) si tipul si grosimea firului. Astfel de fiecare data cand se pune problema duce discutia in directia lungimii de lansare bate cu punul in masa ca firul e tras prin inele nu zboara pe o triectorie anterioara si pune punct discutiei.
Ceea ce omite el insa de fiecare data este faptul ca inelarea nu conteaza doar pentru lungimea lanseului , mai ales la KR si NGC , ci are un impact asupra mai multor aspecte ale unei lansete. De la uzura firului , la utilizarea puterii batului, la senzitivitate si pana la lungimea lanseului si precizia in lansare inelele au mai multe roluri. culmea e ca , de cate ori se vorbeste de senzitivitate si de puterea batului brusc isi aduce aminte ca chokepointul conteaza, ca poate fi mult coborat pe blank ( cam cat ar fi de la 27x la locul unde prelungirea axului intersecteaza blankul sau chiar mai jos) permitand astfel tragerea inelelor mai jos pe blank cu impact mic in distanta de lansare dar cu impact mare in alte parti printre care putere si senzitivitate (ceea ce eu as spune ca are relevanta practica).
-
lau_bau
- veteran

Topicul devine interesant....
-
ULK
- veteran

kingofbeasts scrie:
Ceea ce omite el insa de fiecare data este faptul ca inelarea nu conteaza doar pentru lungimea lanseului , mai ales la KR si NGC , ci are un impact asupra mai multor aspecte ale unei lansete. De la uzura firului , la utilizarea puterii batului, la senzitivitate si pana la lungimea lanseului si precizia in lansare inelele au mai multe roluri. culmea e ca , de cate ori se vorbeste de senzitivitate si de puterea batului brusc isi aduce aminte ca chokepointul conteaza, ca poate fi mult coborat pe blank ( cam cat ar fi de la 27x la locul unde prelungirea axului intersecteaza blankul sau chiar mai jos) permitand astfel tragerea inelelor mai jos pe blank cu impact mic in distanta de lansare dar cu impact mare in alte parti printre care putere si senzitivitate (ceea ce eu as spune ca are relevanta practica).
Asa interpretezi tu...dece, nu stiu.
Scria despre NGC in anul 2000( adica acum 15 ani!) si sunt sigur ca este de acord cu el si acum. Cred ca de asta ti-a si spus elegant ca ai ajuns la petrecere cam tarziu
RodMaker (iulie 2000) Tom Kirkman:

-
lau_bau
- veteran

ULK....
Pe de o parte ma bucur ca cineva cu experienta practica s-a coborat la nivelul tau si incearca sa iti explice una alta.
Dar pe de alta parte faptul ca te tii numai de teorii explica multe....
Baga capul la cutie si mai fa lansete vreo 4-5 ani si pe urma vino cu comentarii bazate pe testele tale,montaje facute de tine
in functie de incarcari ale balkurilor s.a.m.d nu cu teorii scrise de altii.
Rodbilderi consacrati de la noi cu ani de experienta nu se tin de teorii ci de experienta practica si ani de studiu si teste.
La aceeasi producator de blankuri exista posibilitatea ca doua blankuri sa nu fie la fel.In cazul asta cum aplici teoriile ?????
Cu atitudinea asta nu o sa ajungi nicaieri mai ULK.
Sau te crezi un copil rebel al rodbildingului romanesc ?????
-
el pescadore
- junior

ULK te-am urmarit si eu pe aici.....ai foarte multe teorii......cunosc baieti si eu prin Ardeal in speta la CJ.... adevarati bijutieri de lansete de flay si de spin.... Paul Sas,Horia Vlasin.....mai era un baiat care lucra pe la Energofish....imi scapa numele acuma...etc. Care nu i-am vazut cu atatea explicatii pe aici si teorii si contra teorii.......E o vorba la voi in Ardeal...mi-o spunea Bunicu' pe la concursuri: "cainele care latra nu musca"!
De tine nu am prea auzit....in realitate...numai pe aici in spatiul virtual vad ca te agiti ca o sticla de Sprite!!!!!

-
ULK
- veteran

Ma mir

Ca am cateva lansete deja si in Bucuresti ...
Dar ce nu ma mira deja, cum ma gasiti voi

...
Pai daca tot nu ne cunoastem hai s-o lasam asa ( ciudat , dar nici eu nu am azuit de tine ) ..si sa isi vada fiecare de treaba lui...ce zici?