Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 02 Noi 2014, 22:23

Da Liviu blankurile SCV 7`6``ft M / 2pc si Quick Line Popping sunt mult ami usoare (28-30g in minus) o o revenire mult mai buna in lanseu si o senzitivitate mult peste Lamiglas care este un blank ok dar prea gros in preti si prea elastic pe varf pentru a fi la un nivel de performanta ridicat. Tronsonul de butt este extrem de greu raportat la puterea blankului .

Blannkul modelul XSH 102 2MT are 2 7/8 oz. / 82g raportat la puterea blankului este prea mult (15-18g in plus fata de un blank de generatie noua) .Blankurile Certified Pro sunt un etalon al rezistentei si fiabilitatii, foarte ok pentru un pescuit in forta mai mult decat pescuit la salau, au deja 8-10 ani de cand au aparut pe piata :wink: (http://www.steelheaduniversity.com/Adva ... gging.html)

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 03 Noi 2014, 08:42

mini_mic scrie:Custom Nariman :

Imagine

Privire din fata - mandrina IPS, camasa facuta manual din pluta. Filetul mandrinei nu este vizibil.

Imagine
Imagine
Imagine

Din spate si lateral - se observa in line urile din eva

O alta lanseta cu cu tema maner vintage racheta de tenis. Mandrina VSS imbracata manual si imbinarea unor materiale secrete :twisted:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Absolut superbe lansetele facute de Narik. Am si eu una, lucreaza fenomenal Narik, si este genul de rod builder care nu se apuca de treaba pana nu intelege exact ce vrea clientul.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 03 Noi 2014, 14:13

cristian.ene scrie:zvic,

ai de ales intre multe modele de blankuri :D

1. http://www.rainshadowrodblanks.com/prod ... -spinning/

model IMMS68ML actiuen fast progresiva

http://www.rainshadowrodblanks.com/prod ... -spinning/

model ETES68ML sau ETES72ML

2. Phenix UMBX model MBX-S606L-B unul din cele mai japoneze blankuri pentru piata din USA

3. http://www.americantackle.us/blanksbushidois.html

Spin jig SJ68/6-8 si DropShot DS69/4-10 ambele sunt progresive

4.St.Croix

SC3 inshore 3SW70LM

SC4 Inshore 4SW70MLM

5.NFC

http://www.northforkcomposites.com/product/fw-704-1-im

http://www.northforkcomposites.com/product/bay-703-1-im
Multumesc Cristian pentru recomandari, trebuia sa specific ca ma intereseaza un blank neaparat din 2 bucati, rigid dar cu actiune mai moderata, putere mai degraba medium sau sa duca 5-15grame real (greutate totala). Pescuiesc mult cu kopito relax si astea sunt destul de grele, daca nu ma insel cele de 6,2cm au vreo 4grame, cele mai mari si mai mult.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 03 Noi 2014, 21:11

zvic,

blankurile 2 piece sunt relativ rare la brandurile cunoscute, St,Croix este o exceptie dar blankuri 2 pc mai lente sunt de negasit in portofoliul lor in forma pe care o vrei.

Batson RX7 avea modele Popping de 7`ft si 7`6``ft dar de putere mimima Medium 8-14lb.

In curand(end of 2014) vor si disponibile blankuri IM din 2 bucati cu mai multe tipuri de actiuni : Popping, Mag Bass si posibil Spin Jig putere ML nu sunt sigur dar este posibil.

Din cate imi amintesc modelul premier 7`ft. ML 2pc nu e asta de rapid ca actiune, dar revenirea este buna pentru un model entry la St.Croix.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 04 Noi 2014, 08:32

Premier ML am folosit multa vreme pe locatiile mele, totusi am nevoie de putere mai mare decat ML, recent am folosit un spinblade 10-30grame de 3m modificat de mine, scurtat la 2.2m din cotor, a ramas cu segmente inegale, batul are o actiune mai moderata dar e relativ rigid si puternic, are 130gr si e putin cam greu pe varf. Am constatat ca lansez foarte bine si ma inteleg bine cu acest gen de actiune, caut ceva echivalent dar mai usor.

O sa ma mai interesez de RX7.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 07 Noi 2014, 20:51

profitand de talentul lui Narik, inclusiv la facut voblere, l-am provocat cu o idee si a iesit inca un CTS custom, 6'6", 1/8 - 3/8 , 88g
desi nu este evident, toate detaliile, inclusiv solzii, sunt facute cu bisturiul, munca DE CHINEZ BATRAN.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Vreau sa-i multumesc, atat lui Narik cat si lui Paul Sas, pentru efortul sau de a aduce CTS in Romania.

Si o secventa din alt proiect , care pare promitator :
Imagine

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 07 Noi 2014, 21:49

Absolut fabulos batul!!!
Deranjeaza cu ceva la priza modelul in forma de peste?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 07 Noi 2014, 21:54

Frumos, cam asta inteleg si eu si cu siguranta si altii cand discutam de lansete custom de-adevaratelea ca sa zic asa. Doar niste inele montate in viteza alaturi de o mandrina si un maner nu inseamna custom ci doar un drum parcurs jumatate. Mai degraba este gresit si intentionat folosit asa cuvantul, doar ca prin repetitie ne obisnuim cu minciuna si ne grabim sa numim custom orice lanseta care nu e de fabrica si ne multumim cu putin, insa primim putin in realitate ...

Poate gresesc dar custom inseamna ptr mine mai mult de atat, inseamna mai multa munca si efort si implicit un rezultat pe masura la care ramai pret de secunde bune pe ganduri si analizezi, compari, iti imaginezi si in final apreciezi.
Frumoase si unice manerele lucrate de Narik, chiar se vede simtul artistic si se intuieste munca din spatele lucrarii. Super ! Deci se poate si asa !

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 07 Noi 2014, 22:09

Asta e cu adevarat bat custom si reprezinta inovatia rod buildingului. Jos palaria, ce e al lui, nu o sa il ia nimeni
www.spinningclub.ro

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 07 Noi 2014, 22:22

spiridusul scrie:Absolut fabulos batul!!!
Deranjeaza cu ceva la priza modelul in forma de peste?
Absolut deloc . Manerul cade excelent in palma. De fapt nu este doar arta ci s-a lucrat si la functionalitate, asa cum o face Nariman la fiecare lanseta. Cei care au lansete facute de Nariman cred ca s-au convins deja. :)
Obiectiv: 8,1 kg !

Scrie răspuns