Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RAFYYY91
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de RAFYYY91 » 24 Mar 2014, 12:48

D-509 reactioneaza cu markerele permanente? eu folosesc un sharpie negru permanent pentru diverse detalii, am facut teste si acetona reactioneaza cu markerul si cu oja de unghii folosita, iar spirtul, desi dizolva perfect epoxy BSI, reactioneaza cu acrilicele, ma gandesc pana la urma sa iau flexcoat lite si sa-l aplic nediluat cu pensula si gata, rotisor oricum am

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 24 Mar 2014, 13:33

RAFYYY91 scrie:D-509 reactioneaza cu markerele permanente? eu folosesc un sharpie negru permanent pentru diverse detalii, am facut teste si acetona reactioneaza cu markerul si cu oja de unghii folosita, iar spirtul, desi dizolva perfect epoxy BSI, reactioneaza cu acrilicele, ma gandesc pana la urma sa iau flexcoat lite si sa-l aplic nediluat cu pensula si gata, rotisor oricum am
Dar si rasina epoxidica dizolva markerul, din ce am vazut... Eu mixez rasinile pe funduri de cutii de bere si tusul ala cu care e imprimata data expirarii se duce :shock: . Foloseste niste acrilice, astea nu se duc dupa ce se usca.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Mar 2014, 17:35

tavistan scrie:Diluant mai bun decat acetona pentru epoxidice este D-509 (de la Sticky de exemplu dar merge de la oricare producator) - este amestec de solventi aromatici, in special toluen). Scade timpul de intarire, fluidizeaza si ajuta mult la eliminarea bulelor de aer. N-as exagera cu solventul, indiferent de care. Eu fac un amestec de genul 0,5 (solvent)/1/1. In rest... cum zice Gigi; musai invartit si cu curent de aer cald - un foen e suficient. Daca dai mai multe straturi lasi cel putin 24 de ore intre ele in cazul in care folosesti solvent, penbtru ca solventul sa se elimine complet. Daca nu, poti avea surpriza sa faca bule chiar daca amestecul nu a avut inainte de prima aplicare.

Nu foen doamne fereste ca tot praful il aduna in rasina.Bec cu infrarosii e cel mai bun..150w
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 24 Mar 2014, 18:43

Gigi eu folosesc termosuflanta si n-am avut probleme. Sters/aspirat praful bine pri'mprejur si doamne ajuta... Eu dau jetul de aer oblic, de jos in sus. In plus, cu curent de aer mi se pare ca se uniformizeaza mai bine stratul de rasina. Ce-i drept, n-am incercat cu bec sa vad ce si cum... Mersi de idee! :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Mar 2014, 20:19

Nush ca io am avut mereu cate o scama ,fir da ata,sau alta chestie aparuta din senin..Un bec din ala e ...maximum 30-40 lei si am terminat problema.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 24 Mar 2014, 22:12

tavistan scrie:Dar si rasina epoxidica dizolva markerul, din ce am vazut... Eu mixez rasinile pe funduri de cutii de bere si tusul ala cu care e imprimata data expirarii se duce :shock: . Foloseste niste acrilice, astea nu se duc dupa ce se usca.
si eu tot pe funduri de cutii de bere amestec, dar ce folosesc acum, epoxy BSI, nu reactioneaza cu markerul pe care-l folosesc, posibil ca alte epoxy sa fie altfel nu stiu

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Mar 2014, 00:29

Folie aluminiu intinsa pe o rola goala de "tape"..nu are nici o data de expirare imprimata si cu 8 lei(30m) te tine muuuuult....depinde de cata activitate ai in domeniu ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Mar 2014, 00:37

...rasinile pentru matisaje bicoponente ( A+B) nu contin dilunat de nici un fel deci nu ar trebui sa intre in reactie cu nici un colorant( cerneala..w/e) ..doar daca s-a introdus in ele ulterior( nu vad nici un motiv real).
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 25 Mar 2014, 09:32

ULK, un fluid nu trebuie sa fie neaparat solvent pentru ca sa fie miscibil cu altceva - in fond "solvent" e doar o denumire. Tusul cu care este imprimat pe dosul dozelor de bere/suc/etc. se duce cand mixezi. chiar daca nu pui diluant; dealtfel am incercat sa sterg tusul ala cu diluant, asa, ca chestie, si n-am reusit. Si am patit chestia asta si cu un marker permanent (nu mai stiu de care) - dar asta nu e exclus sa se fi dus din cauza solventului pe care il adaug la prima aplicare pe matisaje.

Oricum, chestia cu tusul de pe dozele de bere nu ma deranjeaza - la o portie minima de 0,5 ml din fiecare component nu se vede absolut nici o modificare de culoare in urma dizolvarii tusului, iar recipientul este mult prea bun pentru rasina ca sa-l schimb cu altceva - fiind rotund amestecul se va scurge tot timpul spre mijloc si se va amesteca foarte usor, in plus la aplicare nu mai trebuie sa alergi dupa el cu pensula prin colturi. In plus, avand in vedere "obiceiurile" mele, niciodata n-o sa intru in pana de recipiente... :lol: Folia ramane pentru sendviciuri! :respekt:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 25 Mar 2014, 21:16

tavistan scrie:...In plus, avand in vedere "obiceiurile" mele, niciodata n-o sa intru in pana de recipiente... :lol: Folia ramane pentru sendviciuri! ...
...de unde si expresia : " Meseriasii nu beau apa ! "
...pana imi soseste epoxy , ma pun sa fac rost de niste recipiente.
:respekt:

Scrie răspuns