Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Dupa vizita la targul AVP nu pot sa spun dect ca inele Fuji KR si copiile aparute recent plus alte mixuri stil Micro sunt mult mai prezente pe lansetele Rapture care au si blankuri bunicele in multe cazuri. Pe oserie chinezii au montat chiar niste copii identice ca forma cu Fuji KR(KL-H si KT ) dar KL-H mai inclinate.
Foarte faine lasnetele premium Colmic montate cu Fuji KR sic montate pe blankuri Toray unsanded din grafit elasti c si actiuni simialre japonezelor pure.
In scurt timp vor apare si noile serii 2014 montate cu inele Fuji KR la dealerul Major Craft.
Practic exista variante entry in jur de 100$ cu copii ale micro inelelor dar in scurt timp si lansete de din gama medie intre 200 si 250$.
Lansetele Comic Herakles sunt montate in stil Micro dar cu ineel cu profil Y si L.
In acest moment lansetele moderne cu inele KR sunt accesibile pentru toate buzunarele. lansetele custom vin totusi cu atentie maxima a alegerii inelelor(marime,tip, numar) si pozitionarii lor pentru fiecare blank in parte asta pentru cine studiaza atent noile montaje.
Foarte faine lasnetele premium Colmic montate cu Fuji KR sic montate pe blankuri Toray unsanded din grafit elasti c si actiuni simialre japonezelor pure.
In scurt timp vor apare si noile serii 2014 montate cu inele Fuji KR la dealerul Major Craft.
Practic exista variante entry in jur de 100$ cu copii ale micro inelelor dar in scurt timp si lansete de din gama medie intre 200 si 250$.
Lansetele Comic Herakles sunt montate in stil Micro dar cu ineel cu profil Y si L.
In acest moment lansetele moderne cu inele KR sunt accesibile pentru toate buzunarele. lansetele custom vin totusi cu atentie maxima a alegerii inelelor(marime,tip, numar) si pozitionarii lor pentru fiecare blank in parte asta pentru cine studiaza atent noile montaje.
Absolut...noile montaje contin deja si schemele pentru Torzite-uri, cu marimile reduse fata Sic-uri. Sunt pe drum doua seturi de Torizte ..doua configuratii diferite pentru doua blankuri de diferite puteri si lungimi...ce vor primi si noile TVS-uri.
Ce este inbucurator ca, chiar au aparut cele de 3,5 ,nu sunt inca 3.0 ce le asteptam eu, dar sunt un pas spre ele...eu chiar am crezut in ce a spus Gardner,tata-l lor...ca va veni vremea cand cele de 3 vor fi standardul...cred ca s-a referit ca vor fi acceptate de mase...El fiind martorul numarul unu,cine a vazut cu ochii ei, cat de greu au fost acceptate si privite cu neincredere si cele de 4.0 si 4.5...cum se vede unii si in ziua de azi se feresc de cele de 4.0, desi ofera doar avantaje fata de 4.5 fara sa afecteze cu nimic negativ din nici un punct de vedere( repet.. strict fata de 4.5 vorbind)..Binenteles aici ma refer montate fara sa se piarda din vedere pe ce blankuri si ce fire se vor folosi..nu ca ar acoperi oirce situatie...
Tocmai prezenta lor tot mai larga pe lansetele de serie dovedeste ca devin incet normalitate...dupa cati ani!!!..dar in sfarsit sunt acceptate si cautate de pescari.
Dar e pacat sa nu se foloseasca unde chiar ar performa mai mult decat bine, cand urmarim reducerea la minim a greutatilor ce atarna pe un blank...si atat mai mult cand vorbim de zona "post mandrina" .
Nu sunt sigur daca se stie ca exact Batson( da,asta cu blankuri naspa
) a fost pionierul in istoria micro inelelor si au inceput sa le fabrice inca din 2007...dupa ce in 2006 Gardner i-a cerut sa ii furnizeze cateva marimi mici ce pana in ziua respectiva nu au fost de vazut pe lansetele de spin sau cast. Si au inceput productia lor din 2007..cand Fuji dormea inca in bocanci din punctul asta de vedere.
Si inca putina istorie...prin 1984 Berkley a scos pe piata un model si anume Series One ce era privit cu suspiciune si mare indoiala in ceeace priveste performanta......pentru ca avea montate niste inele incredibil de mici pentru timpurile respective si anume, inele de 6 si 5 care erau foarte diferite si prea mici fata cele uzuale, cea de toate zilele nr.8!...Pana la urma nici nu a reuist sa se impuna, exact din cauza neincrederii si a disparut de pe piata.
Tot asa a trebuit sa treaca mai multi ani pana sa se inradacineze si sa devina ceva normal..istoria se repeta(si) acum.
Ce este inbucurator ca, chiar au aparut cele de 3,5 ,nu sunt inca 3.0 ce le asteptam eu, dar sunt un pas spre ele...eu chiar am crezut in ce a spus Gardner,tata-l lor...ca va veni vremea cand cele de 3 vor fi standardul...cred ca s-a referit ca vor fi acceptate de mase...El fiind martorul numarul unu,cine a vazut cu ochii ei, cat de greu au fost acceptate si privite cu neincredere si cele de 4.0 si 4.5...cum se vede unii si in ziua de azi se feresc de cele de 4.0, desi ofera doar avantaje fata de 4.5 fara sa afecteze cu nimic negativ din nici un punct de vedere( repet.. strict fata de 4.5 vorbind)..Binenteles aici ma refer montate fara sa se piarda din vedere pe ce blankuri si ce fire se vor folosi..nu ca ar acoperi oirce situatie...
Tocmai prezenta lor tot mai larga pe lansetele de serie dovedeste ca devin incet normalitate...dupa cati ani!!!..dar in sfarsit sunt acceptate si cautate de pescari.
Dar e pacat sa nu se foloseasca unde chiar ar performa mai mult decat bine, cand urmarim reducerea la minim a greutatilor ce atarna pe un blank...si atat mai mult cand vorbim de zona "post mandrina" .
Nu sunt sigur daca se stie ca exact Batson( da,asta cu blankuri naspa

Si inca putina istorie...prin 1984 Berkley a scos pe piata un model si anume Series One ce era privit cu suspiciune si mare indoiala in ceeace priveste performanta......pentru ca avea montate niste inele incredibil de mici pentru timpurile respective si anume, inele de 6 si 5 care erau foarte diferite si prea mici fata cele uzuale, cea de toate zilele nr.8!...Pana la urma nici nu a reuist sa se impuna, exact din cauza neincrederii si a disparut de pe piata.
Tot asa a trebuit sa treaca mai multi ani pana sa se inradacineze si sa devina ceva normal..istoria se repeta(si) acum.
am o intrebare pentru rodbuilderii care folosesc flexcoat, pe totalfishing am gasit 3 variante, am lite wrap finish: http://www.totalfishing.ro/kit-matisaj- ... 23830.html , high build finish: http://www.totalfishing.ro/kit-matisaj- ... 33735.html si asta http://www.totalfishing.ro/kit-adeziv-e ... 33741.html , dintre astea care ar fi mai indicat pentru microvoblere? eu am deja un epoxy BSI care se depune in strat destul de gros si la unele voblere acopera detaliile sculptate, ma intereseaza ceva epoxy mai subtire, citisem pe alt forum ca flexcoatu e mai subtirel si nu se depune in strat gros, dar care din ele ca's 3? 

Lite Formula, daca vrei strat subtire...desi si un high bulid se poate aplica in strat subtire, depinde doar de tehnica de aplicare. Dar de recomandat nici una pentru ce doresti tu...au calitati ce trebuie sa corespunda aplicarii pe matisaje de lansete ce nu insusesc cele ce ai nevoie la un strat protector pe naluci. Sunt mai elastice si raman asa timp indelungat, din cauza asta nu sunt foarte rezistente la zgarieturi, cum ar trebui sa fie un strat ce este expus unor impacturi dese.
Ultima este o formula de adeziv si nu de acoperire...avand in vedere ca si Devconul are aceasi rol si tot este utilizat ca strat protector, poate ar fi o solutie...desi nu cred sa fie foarte fluid si sa ofere strat subtire.
Ultima este o formula de adeziv si nu de acoperire...avand in vedere ca si Devconul are aceasi rol si tot este utilizat ca strat protector, poate ar fi o solutie...desi nu cred sa fie foarte fluid si sa ofere strat subtire.
la microvoblere de clean nu prea imi trebuie cine stie ce, mai ales ca in zonele unde pescuiesc nu prea dau cu ele de pietre, eu aplic epoxy cu o spatula de plastic, nu cu pensula, de asta se si aplica in strat mai gros, o sa incerc varianta lite atunci, thx 

am eu ceva voblere lacuite cu flexcoat lite. Dat cu o pensula se poate da in strat foarte subtire, si la voblere de clean nu cred sa ai nici o problema..... Am avut si pe voblere cu care am prins somn, dar dat mai multe straturi si a rezistat. S-a zgariat doar, dar nu sa desprins.
Eu cand vreau sa dau strat subtire mai diluez si Devconul cu acetona si a iesit foarte ok, numai trebuie mare grija la dozaj, plus ca timpul de uscare creste. O sa-ti trebuiasca obligatoriu ceva care sa le roteasca pentru cateva ore.
Eu cand vreau sa dau strat subtire mai diluez si Devconul cu acetona si a iesit foarte ok, numai trebuie mare grija la dozaj, plus ca timpul de uscare creste. O sa-ti trebuiasca obligatoriu ceva care sa le roteasca pentru cateva ore.

presupun ca te referi la acetona de unghii nu? ca d-aia industriala n-am de unde sa iau, o sa incerc si asa poate mai economisesc ceva bani, cu uscatu nu-i problema, sunt pasionat de DIY si mi-am construit rotisor 

- semlecangheorghe
- veteran
Aplica Devcon cu pensula pe woblere.Iti trebuie o sursa de caldura.Dupa ce ai aplicat devcon-ul il tii cateva secunde la caldura-atunci rasina se fluidizeaza la maximum.Apoi o pensulezi de la cap la coada,surplusul luindu-se pe pensula.Apoi musai trebuie pusa la invirtit ,caci altfel risti sa se aglomereze pe unde nu trebuie.Valabil si pentru flexcoat ,dar in cazul acestuia timpul de intarire este mult mai mare,si fara rotisor nu faci nimic..Caldura controlata grabeste procesul de intarire..RAFYYY91 scrie:la microvoblere de clean nu prea imi trebuie cine stie ce, mai ales ca in zonele unde pescuiesc nu prea dau cu ele de pietre, eu aplic epoxy cu o spatula de plastic, nu cu pensula, de asta se si aplica in strat mai gros, o sa incerc varianta lite atunci, thx
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Diluant mai bun decat acetona pentru epoxidice este D-509 (de la Sticky de exemplu dar merge de la oricare producator) - este amestec de solventi aromatici, in special toluen). Scade timpul de intarire, fluidizeaza si ajuta mult la eliminarea bulelor de aer. N-as exagera cu solventul, indiferent de care. Eu fac un amestec de genul 0,5 (solvent)/1/1. In rest... cum zice Gigi; musai invartit si cu curent de aer cald - un foen e suficient. Daca dai mai multe straturi lasi cel putin 24 de ore intre ele in cazul in care folosesti solvent, penbtru ca solventul sa se elimine complet. Daca nu, poti avea surpriza sa faca bule chiar daca amestecul nu a avut inainte de prima aplicare.