discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ULK
- veteran

tavistan am descris mai sus....eu cel putin,nu vreau si nu duc peste 110 grade. Cand tii neaparat sa recuperezi mandrina;fiind unul mai special sau scump poate merita riscul...altfel primeaza blankul si mai bine pun dremelul pe ea.
Un proces mai indelungat si mai migalos decat cu aer fierbinte ...se taie prima data gripul,de preferat cu un fir multifilament,taiand segmente longitudinal ..ambele capete infasurate pe ceva sau cu manusi....cel mai sigur mod de a nu zgaria sau taia in blank, merge si cu cutter dar putin mai riscant...expunand capatul mandrinei...sau capetele dupa caz ...in acest mod vezi pana la ce adancime este sigur sa tai cu dremelul...dupa ce s-a inlaturat tot in acest fel urmeaza fierberea si resturile de grip si epoxi se razuiesc cu orice instrument netaios...preferabil cutit de plastic sau ceva asemanator.
Hai ca am zis prea multe deja

...Sincer,eu am platit bani pentru aceste informatii...nu le-am primit pe gratis.
Dumitru,am inteles tu glumeai si nu recomandai defapt nimic..get it.
Eu recomandam si king ...ulterior si Gigi.
Dumitru
-
Adi G
- veteran

-
Adi G
- veteran

-
SVF
- veteran

Na,imi dau si eu cu parerea desi nu sunt rodbuilder.Eu zic ca cea mai buna solutie e totusi prin fierbere.Am dezbracat astfel o lanseta de fly,switch mai precis,unde. manerul era ca la un Dh,adica mult mai lung ca la o lanseta de spinn.Astfel am recuperat toata pluta fara sa o deteriorez plus mandrina.Si chiar a fost lipit totul bine,ca doar tot eu am facut-o si nu m-am zgarcit la lipici

-
ULK
- veteran

nu o fi cea mai buna in ceeace priveste rezultatul scontat...dar cu siguranta este cea mai noob/blank friendly

.
Adi..singurul contraargument ar fi ca dece sa tai o mandrina ce tocmai a fost reinventata...in rest daca tu crezi ca aiargumentele necesare sa te convingi singur...just do it. Acum teorie ai primit destul..sau daca mai ai nevoie sa zici. Nu o sa fie usor sa gasesti un vas in care sa intre acel maner lung pentru fiert...
Cu mandrina aia eu consider ca,king are aceasi merite ca pana sa ne arati ca deja era out there..
-
Adi G
- veteran

teoretic, o chestie foarte buna mandrina, practic: bleah!
tocmai am cotrobait prin bucatarie, cert este ca nu am un recipient macar pe jumatate din lungimea aia...
alte posibilitatzi? sa incerc cu feonul de uscat parul?
-
Adi G
- veteran

ar mai fi un punct nasol: filetul poate sa lase urme pe piciorul mulinetei, adica poate buli vopseaua, eu a trebuit sa infasor o banda adeziva pe el. in afara de asta trebuie sa echilibrezi lanseta de fiecare data cand dai jos mulineta.... am pescuit catziva ani cu el totusi, pentru ca-mi place la nebunie actiunea blankului. totusi, m-am saturat ca de mere acre, trebuie sa se intample ceva...
-
kingofbeasts
- veteran

-
Adi G scrie:tocmai am cotrobait prin bucatarie, cert este ca nu am un recipient macar pe jumatate din lungimea aia...

alte posibilitatzi? sa incerc cu feonul de uscat parul?
din acelasi smotiv renuntasem si eu la apa fiarta . teoretic ai putea sa iei o bucata de teava de 3 toli sa o capacesti la un capat , s-o umpli cu apa si s-o pui la fiert practic , poti face operatiunea cu aer cald asa cum ti-am spus. Daca poti tine mana inaintea blancului 5 secunde garantat n-ai 100 de grade asa ca nu sunt riscuri . Pe scurt departezi mana de sursa de caldura pana cand nu te mai arde . Odata stabilit la ce distanta trebuie sa tii blankul nu mai trebuie decat sa faci in asa fel incat sa-l incalzesti uniform prin rotatie si sa verifici din cand in cand daca se misca mandrina incercand sa o rasucesti . Oricum asa cum a zis ULK mai intai dai jos duplonul si scoti piulitele mandrinei si apoi restul.
gandeste optimist si lucreaza cu atentie si n-ai probleme.

In fond ce se poate intampla? in momentul de fata batul sta nefolosit daca il ratezi tot nefolosit va sta sau va fi folosit dar cu vreo 20 de cm mai scurt . Vorbim de un Pezon & Michel de serie deci paguba imensa n-are cum sa fie decat daca are valoare sentimentala.
cu feonul de par am incercat si eu si n-am reusit asa ca nu-ti recomand cu feon industrial a mers timpul de lucru pentru un cotor intreg fiind tot catre juma de ora.
ps. inainte de orice fi bun si zi-mi si mie ce scrie pe mandrina aia . Daca e fuji in unul din santurile de ghidaj ar trebui sa aiba un cod.
Ma gandeam eu ca e imposibil sa nu se mai fi gandit cineva la asa ceva si ceea ce ma intriga acum e de ce s-a renuntat la sistem daca la un moment dat a fost produs in serie

-
Adi G
- veteran

ah, scuze, nu e complet fuji mandrina. pe filet scrie P&M, numai "piulitele" sunt fuji

eu zic ca nu s-a renuntzat degeaba la sistemul asta...
-
bradypus
- veteran

semlecangheorghe scrie:bradypus scrie:ce risipitor iesti !? sarea ie scumpa frate !

La cate mandrine ai scos tu de pe blank,e clar ca iesti un megaexpert..suta la suta ti-or facut finlandezii statuie sub forma de lopata linga excrementele renilor..
[ci aici doar " povestim " cu s-ar putea face /quote]
Tu, povestesti cum ...s-ar putea face...ca n-ai facut in viata ta,da iesti expert la toate,mai ales la lucruri pe care nu le-ai facut .Atata ca sa te afli in treaba, iti dai cu presupusul..
pe mine nu ma cheama Gigi...