discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
bradypus scrie:
e bine sa fi prudent cind traji linia... diplomatic... precum ca izvorul sau sursa unica si orijinala ar fi " aia "
surpriza poate fi alta..

bagat la cap

-
bradypus
- veteran

revenind la lansete si proiectul tau
oare in loc sa adaugi inca o bucata albastra ca sa fie placuta asternerea miini pe.... si in acelasi timp transferul de asezare al molinetei... oare n-ar fi mai potrivit sa fie tot minerul " culisabil " prin filet ... ?
ca tu ai acolo in partea de sus ce trebe...e culisabil dar aia de jos e fixa
daca si aia de jos ar fi culisabila ar diminua si ielimina niste chestii
nah... zic...
cu miner cu tot culisabil
-
cristian.ene
- veteran

Kleniacule,
vezi ca aici nu e forum de psihanaliza sa impartasesti frustrari legate de neintelegrea limbajului si a comportamentului Aici se discuta in principiu chestii tehnice cu argumente nu din categoria:pentru mine aceste lansete sunt ,,bune,, pentru ca imi plac mie
un filosof care spunea ca fiecare sa se exprime ce este capabil sa o faca bine, cand un cizmar incerca sa filosofeze cu directie in 99,99 % din cauzuri nu iese nimic.
incerca sa citesti ceva abordabil din Wittgenstein recomand Caietul albastru pentru stilul abordabil sau neacademic.
Daca nu poti sa exprimi ceva cu sens sau inteligibil mai bine taci
Ce poate intelege cineva din sintagma ,,Acesta lanseta imi place ?,, de ce ?
-
ULK
- veteran

Apa clocotita este ok...dar nu functioneaza pe majoritatea lansetelor facute in Europa sau pentru Europa...pe astea am gasit sub gripuri si mandrine un epoxi foarte dur care nu cedeaza la 100 de grade mai deloc..daca ai noroc sa fie lipit cu RodBond din State sanse mari de reusita, dar nici in cazul acesta nu este sigur ca se vor dezlipi gripurile.
Cel mai usor si mai sigur mod( pentru gripuri)..le tai cu un cutter sau ceva pana aproape sa ajungi la blank si dupa asta le faci baia...resturile se razuiesc deja usor...epoxiul se inmoaie destul sa se desrpinda relativ usor ...baia se repeta pana se inlatura tot.
Mandrina deobicei = dremel ...grija mare...Daca e un blank cu diametru redus fata de mandrina, inseamna ca ai arbori grosi sub ea si e mai risk free treaba...daca blankul e mai gros si ajunge aproape de peretii interiori a mandrinei atunci ....atentie la neatentie. nu e operatie pe creier, dar cu atentie se poate realiza.
Deci excusiv cu apa clocotita sanse foarte foarte mici...grija mare la forta aplicata prin rasucire...daca ai o mana grea poti lejer crapa blankul doar prin manevra asta.
In nici un caz nu se recomanda flacara sau pistol cu aer cald pentru operatiunea asta!!!!!! doar daca nu iti pasa daca te trezesti cu un blank topit.
Ene...capacul acela "nou" se gaseste pe hardener-ul TM din primavara si pe cele din kitul de 8 oz. dar si pe 2 oz(kit-ul de 4) si este un capac cu siguranta pentru copii..atat..trebuie apasat concomitent cu rasucirea pentru a le desface...nu se ascunde nici o minune non-yellowing sub ele. Flaconul cu capac nou din primavara desi a sosit cu hardener-ul transparent, pana in ziua de azi e deja ingalbenit ca tot hardener-ul.
Cel din kit-ul de 8 oz. din vara inca se mentine transparent..dar e doar chestiune de timp ca toate rasinile( componenta de intarire mai exact) pentru rodbulinding sa se ingalbeneasca...ori in flacon ori pe lanseta..no matter what....dar asta nu inseamna ca nu se pot folosi, nu expira...si cel mai important, pe matisaje nu se observa(sau observa doar un ochi format) tenta galbena...fiind aplicat in strat subtire plus amestecat cu rasina transparenta...culoarea aceea de chihlimbar ce se observa in flacon, va disparea.
-
cristian.ene
- veteran

Multam ULK,
cam toate rasinile le-am primit cu Hardnerul cu tenta galbuie deci aveau o varsta fiind model nou probabil sunt mai proaspete

.
Rasina TM Lite isi face treaba si nu se vede in amestec decat vag tenta galbena si mai putin pe matisaje.
-
bradypus
- veteran

ULK scrie:
In nici un caz nu se recomanda flacara sau pistol cu aer cald pentru operatiunea asta!!!!!! doar daca nu iti pasa daca te trezesti cu un blank topit.
recomandarile is una... si´apoi is pareri si pareri... iexperiente si iexperiente...
adi g... ti-am zis... ai sa incerci .. si-ai sa vezi...
nu ma dau dishtiept... dar asta nu e o stiinta iexacta !
-
Adi G
- veteran

ULK scrie:Apa clocotita este ok...dar nu functioneaza pe majoritatea lansetelor facute in Europa sau pentru Europa...pe astea am gasit sub gripuri si mandrine un epoxi foarte dur care nu cedeaza la 100 de grade mai deloc..
m-ai cam pus pe ganduri.... chiar ar fi o lanseta pentru europa...

-
ULK
- veteran

"Modelul" cu UV bla bla pe flacon nu este chiar nou...doar batch nou(care vin cu hardenerul
inca transparent).
Decoamdata asa e...nu a capatat culoare pronuntata maronie ce are FlexCoat-ul vechi...dar iar..poate vorbim de o chestiune de timp...in termeni de ani.
Dumitre...stiu cazuri..nu proprii Doamne multam... care au reusit sa inmoaie si rasina din blank si la prima rasucire...guess what? Dar tu poti sa recomanzi. ce doresti

.... Eu raman la apa clocotita...cu care poti controla temperatura aplicata si suprafata se incalzeste uniform... si asta spun din experineta stai linsitit, nu insinua ca nu stiu despre ce vorbesc..ok?..ca te stiu eu prea bine

...you old fox

-
ULK
- veteran

Adi..nu patzasti nimic daca incerci fierberea..trust me..risti doar sa nu functioneze...pronosticul meu din pacate ,90%..dar sigur nu bulesti nimic.
Daca chiar te incumeti iti dau hinturi mai calumea

-
bradypus
- veteran

ULK scrie:
Dumitre...stiu cazuri..nu proprii Doamne multam... care au reusit sa inmoaie si rasina din blank si la prima rasucire...guess what? Dar tu poti sa recomanzi. ce doresti

.... Eu raman la apa clocotita...cu care poti controla temperatura aplicata si suprafata se incalzeste uniform... si asta spun din experineta stai linsitit, nu insinua ca nu stiu despre ce vorbesc..ok?..ca te stiu eu prea bine

...you old fox

ups... me ? old fox... ?

io nu recoma nik !

nici nu insinuez ca unii ar sti or ba...

chiar daca nu stiu...

, sau stiu ei sheva...