Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Ghenadie
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Ghenadie » 10 Sep 2013, 19:31

Noo, atunci iti recomand un X11, ala nu e selectiv deloc, prinde si salulilu :lol: da tre sa fie de cast :P

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 10 Sep 2013, 19:32

tavistan scrie:@gabi udila:
D509 nu e cumva nitro?
eu folosesc D310, e fix pt epoxidice, dar il termin si nu stiu unde mai gasesc. plus ca si pensula tot cu el o spal
D509 este un amestec de solventi cu toluen (pe flacon scrie toluen<40% deci are destul). Il folosesc cu Thread Master Lite si merge foarte fain. Atata ca trebuie lasat intre aplicarea straturilor minim 12 ore; daca aplici mai repede risti sa se formeze bule in timpul intaririi - dar probabil ca asta e problema si cu alti diluanti. Daca tot ti se termina celalalt, incearca-l pe asta; mere si la pensule. Se gaseste la flacoane de 0.5 litri.
intreb si eu ca nu am gasit restul discutiei

de ce nu folositi acetona ? macar pt pensule , costa 18 lei un litru si sigur spala mai bine ca diluantul .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Sep 2013, 19:35

N-am incercat acetona; daca folosesc diluant la rasina, il folosesc si ca sa spal pensulele; si nu stiu daca e mai buna acetona pentru epoxi... Ai incercat tu? Tin minte ca un amic postase pe un alt site ca acetona nu spala pensulele de rasina epoxidica...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Sep 2013, 19:37

Ghenadie scrie:... da tre sa fie de cast :P
De cast in sensul ca de neprihanit? :headbash:

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 10 Sep 2013, 19:46

tavistan scrie:
viorel. scrie:Am deja vreo 5 partide cu lanseta
Se comporta exemplar. :)) doar marlite
Sa inteleg ca e un batz foarte selectiv? :D
:)) selecteaza ce scapa de curent pe Snagov
Cred ca daca bagi un fir in apa si legi si o masa, ai toate sansele sa aprinzi becul noaptea
pescar particular

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 10 Sep 2013, 19:55

tavistan scrie:
Ghenadie scrie:... da tre sa fie de cast :P
De cast in sensul ca de neprihanit? :headbash:
Da da, baitcastu e neprihanit :headbash:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 10 Sep 2013, 19:57

tavistan scrie:N-am incercat acetona; daca folosesc diluant la rasina, il folosesc si ca sa spal pensulele; si nu stiu daca e mai buna acetona pentru epoxi... Ai incercat tu? Tin minte ca un amic postase pe un alt site ca acetona nu spala pensulele de rasina epoxidica...
Acetona curata spala, la fel spala si izopropilicul si e mai putin nociv :wink:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 10 Sep 2013, 20:01

tavistan scrie:N-am incercat acetona; daca folosesc diluant la rasina, il folosesc si ca sa spal pensulele; si nu stiu daca e mai buna acetona pentru epoxi... Ai incercat tu? Tin minte ca un amic postase pe un alt site ca acetona nu spala pensulele de rasina epoxidica...
eu folosesc doar acetona si in epoxi si la spalat . Si pe vremea cind lucram matriter fibre tot acetona o foloseam in toate tipurile de rasini , gelcoat si alte minuni . Acetona nu dizolvat pentru lac de unghii ! a nu se confunda cele doua . unii dizolvanti pt lac de unghii contin prea multa apa , apa produce albirea rasinii , impiedica intarirea si ii da un aspect de imbrinzit . la spalat mai merge izopropilicul ( nu am incercat in rasina ) si ca solutie de avarie alcool dublu rafinat sau un rachiu de peste 75 grade
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Sep 2013, 20:12

Oaleu ce blasfemie..bunatate de rachiu..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Sep 2013, 20:15

Mersi! Prin natura meseriei le cam stiu pe toate dar nu le-am incercat cu rasini epoxi. Daca veni vorba de alcool, vezi ca se poate gasi alcool etilic absolut (99.8%); izopropilicul e mai putin volatil. DEocamdata raman la D509 ca ma satisface; nu schimbi ceva ce merge fara motiv... :roll:

Scrie răspuns