Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Angler_rou » 28 Mar 2013, 17:19

Si pana la urma gasesc si eu pe cineva care face un ciubuc? :D
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mar 2013, 12:24

Angler_rou scrie:Si pana la urma gasesc si eu pe cineva care face un ciubuc? :D
ceea ce tu numesti ciubuc s-ar putea sa te coste mai mult decat un bat nou. ;) (asta daca operatiunea reuseste :| pentru ca exista si riscul deteriorarii blankului in timpul demontarii vechii mandrine ).
Poti sa dai jos foregrip-ul (pluta de deasupra mandrinei ) si mandrina fie prin incalzire (se poate face fie cu apa fiarta , fie cu un foen industrial fie in cuptorul aragazului ) fie mecanic prin taiere si razuire . In prealabil se dau jos toate inelele de pe acel tronson de bat si se curata matisajul lor (tot mecanic). Fie ca vorbim de supracoacere a blakului (putin probabil de altfeldar posibil) fie ca vorbim de zgarierea lui sa ciobirea ( din neatentie sau din eroare in timpul prelucrarii mecanice) cert e ca e foarte posibil sa deteriorezi blankul in timpul demontarii.
Din acest motiv nu prea e nimeni interesat sa-si asume riscul pentru un "ciubuc " si bani prea multi nu-ti convine tie sa dai pe asa ceva. Eu tocmai am facut saptamana trecuta o dezechipare completa pentru o lanseta proprie dar, cu toate astea , n-as face operatiunea asta pentru altcineva la o lanseta de duzina (la un blank preumium e altceva) si cu atat mai putin pentru un ciubuc (asta pentru ca m-a costat aproape o zi de munca toata afacerea cu dezechipatul) .
Asta inseamna ca fie te apuci sa-ti faci singur operatiunea fie renunti la idee . Ia in calcul si faptul ca in afara de pretul noii mandrine si pretul manoperei pentru demontare si montare (unde vorbim si de matisaj inele si lacuire) te va mai costa si pluta pentru foregrip si 2x transport pana la cel ce-ti va face operatiunea (adica transport catre si de la rodbuilder).
La final te poate costa totul mult mai mult decat daca ai lua batul nou din magazin (sau chiar un bat superior ca performante nou din magazin). :|

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Mar 2013, 13:03

King, bine de vazut iar postarile tale kilometrice :). Riscul de care zici, in nici un caz nu e asa mare doar pentru un incepator, acolo da, sansele sunt mari sa deterioreze blankul. In rest, da depinde despre ce lanseta este vorba si daca omul doreste sa investeasca in ea.
De lucru este pe el, dar nu o zi intreaga :)
Da, s-ar putea ca cel ce intreaba, nu este constient de costuri. Gripuri noi, mandrina, manopera( cat de mica ar fii), transport poate sa te duca la o suma ce echivaleaza cu pretul lansetei.

Ce daca e o lansrta de duzina? :). Daca proprietarul tine la ea si considera ca merita investitia, nu vad care ar fii piedica sa nu o faca cineva. Doar sa nu creada el ca este vorba de un ciubuc de 5 lei :).
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mar 2013, 20:30

ULK scrie:King, bine de vazut iar postarile tale kilometrice :).

ma bucur ca mi-ati dus dorul :) Am avut altele pe cap ce au plasat pescuitul pe un plan tertiar.
ULK scrie:Riscul de care zici, in nici un caz nu e asa mare doar pentru un incepator, acolo da, sansele sunt mari sa deterioreze blankul. In rest, da depinde despre ce lanseta este vorba si daca omul doreste sa investeasca in ea.
:)

Eu vroiam doar sa-i subliniez riscul ca sa-l constientizeze pentru ca, se poate intampla ca dintr-o neatentie sa se produca tragicul nefericit eveniment (si asta se poate intampla chiar si celui mai experimentat rodbuilder ) :roll: :wink: Sau se poate sa existe uzuri in blank care sa cedeze cand il manoperezi sau chiar pot fi fisuri ascunse sub inel sau alte parti ascunse vederii in mod normal. In cazurile astea de cele mai multe ori omul e tentat sa zica "tu mi l-ai stricat " si apoi "mai bine il lasam asa cum a fost" . E drept ca riscul e mic dar e bine de stiut ca el exista.
ULK scrie:De lucru este pe el, dar nu o zi intreaga

ma refeream la o zi de munca echivalentul a 8 ore :) :( si asta l-a batul pe care l-am desfacut eu saptamana trecuta cand am fost nevoit sa-l dezbrac si de finish (era un blank cu finish similar speedmasterului de la Shimano -aspectul ala de fibra de carbon impletita-) si de toate inelele si de vreo 2 kile de epoxi bine plasate .
La ce are el de facut acolo, din cate am putut observa eu, e de munca cateva ore bune daca pui cap la cap demontat cu montat si timpi de uscare .
ULK scrie:Da, s-ar putea ca cel ce intreaba, nu este constient de costuri. Gripuri noi, mandrina, manopera( cat de mica ar fii), transport poate sa te duca la o suma ce echivaleaza cu pretul lansetei.

Asa am zis si eu si de asta i-am enumerat ce e de facut in mare la lanseta (sa-si poata face o mul o idee).
ULK scrie:Ce daca e o lansrta de duzina? :). Daca proprietarul tine la ea si considera ca merita investitia, nu vad care ar fii piedica sa nu o faca cineva. Doar sa nu creada el ca este vorba de un ciubuc de 5 lei :).
pai cam asta e ideea, daca e o lanseta de duzina nu-i prea merita lui efortul financiar pentru ca langa banii aia ori mai pune ceva si-si ia alt bat ori mai pune ceva si-si face un custom nou de la cap la coada pe mana lui. Cand am zis ca eu n-as face o lanseta de duzina am avut in vedere faptul ca, din punctul meu de vedere investitia in modificare ar fi mult prea mare in comparatie cu valoarea si performantele lansetei astfel incat , facand acea manopera, l-as ajuta pe proprietar sa-si bata joc de proprii lui bani.
Foartem multi traiesc cu impresia ca, daca au dat 50-100 de lei pe un bat ,reparatia sau modificarea lui n-are cum sa coste mult (chiar si eu gandeam asa cu ceva ani in urma pana sa-mi dau seama ca de fapt , munca depusa e aceeasi indiferent de valoarea batului iar diferenta de pret la manopera -mai mare la un bat mai scump dar nu substantial - provine din coeficientul de risc pe care i-l aplici si nu din diferenta de munci efectuate ) . Matematica uneori e simpla pentru beneficiar si suna cam asa: "daca batul costa 100 de lei reparatia cat poate sa coste? 10-20% din valoare nu? " Ei bine, nu-i chiar asa:wink:

Una peste alta, modificare respectiva costa si , din punctul meu de vedere, ea s-ar justifica doar daca batul are o valoare substantiala sau o valoare sentimentala semnificativa .

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 29 Mar 2013, 21:25

Am vazut in trecut pe acest topic cateva imagini cu lansete impecabil executate sau detalii noi despre constructia de lansete.
Cred ca e cam nepotrivit sa discutam despre niste reparatii la o lanseta deteriorata.
Merci!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Mar 2013, 21:55

Atita bai sa fie...Mai o reteta de vin,mai ceva in lucru...

Imagine
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 29 Mar 2013, 23:12

Mai baieti.... aveti incredere, sunt baiat mare si pot suporta un ,,ciubuc" si imi pot achizitiona o lanseta sau doua....
Lanseta asta de care vorbim, este o lanseta ieftina dpdv financiar, habar nu am cat a costat candva, dar..... pentru mine este o lanseta de suflet care mi-a adus cele mai mari satisfactii in delta - de asta nu vreau sa renunt la ea, chiar daca acum am trecut pe baitcasting.....
Deci, sa revenim, nu vreau sa ma despart de ea si daca este un manufacturier serios si priceput care citeste postul meu, il rog sa-mi trimita MP cu adresa sa de e-mail si tel de contact pentru a-l contacta eu - nu pot raspunde la MP dintr-o disfunctionalitate a forumului, din acest motiv solicit mail si tel de contact.
Merci tuturor pentru informatiile de pana acum.
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 29 Mar 2013, 23:44

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

in asteptarea lipicului :wink:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 30 Mar 2013, 00:15

grey-wolf scrie: in asteptarea lipicului :wink:
asa da domnu' asa da ! :respekt: altfel arata acum :wink: da-i bice ca se face coada la masina de lipit :lol: :headbash:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 30 Mar 2013, 00:24

cind vrei esti binevenit

,,masina de lipit " e tot aia care o stii , vinul rosu e tot ROSU de la mine din crama , doar masina cealalta are un motor nou nout virgin 100% :wink: turatie reglabila continua .... .

te astept conform programarilor :lol: :lol: :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Scrie răspuns