discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
liviu68
- senior

Nemernic scrie:D_ali scrie:Bravo Nemernice! Felicitari si lui Laurentiu!
...alte detalii constructive?

Ce pot sa-ti zic altceva ?! .... 7 inele TiSic, 2 Sic, pluta (se vede in poze), greutate totala 93, Fast... arunca 5 - 21 gr
Ce marime sunt inelele?
Ai luat in calcul si varianta unei lansete pe blank TR76 Super Shore M, 7'6", 2buc, 10-16lb, Fast, 1/4-3/4oz?
Ce anume te-a determinat sa alegi acest model de K2?
-
Nemernic
- veteran

Nu-mi plac lansetele din doua bucati. Probabil daca TR-ul era dintr-o bucata.....era o alta optiune.
Ce m-a determinat ?! Senzitivitatea, greutatea redusa.....
Tu ?! Inca nu ti-ai gasit ce-ti trebuie ?!

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
liviu68
- senior

Nemernic scrie:Nu-mi plac lansetele din doua bucati. Probabil daca TR-ul era dintr-o bucata.....era o alta optiune.
Ce m-a determinat ?! Senzitivitatea, greutatea redusa.....
Tu ?! Inca nu ti-ai gasit ce-ti trebuie ?!

Inca nu am gasit.
Speram sa apara vreo japoneza de care nu am auzit si care sa-mi placa foarte mult, desi in general nu stiu nimic despre lansetele japoneze.
Cum sezonul intra in pauză nu este o mare graba. Probabil ca va fi un TR de 3/4 oz sau poate una ca a ta.
Dar inele? Nu ai spus nimic despre marimea inelelor?
Este cumva adevarat ca daca sunt (ceva) mai mici lanseta castiga in senzitivitate?
-
Eugen Nic
- veteran

Nemernic scrie:Nu-mi plac lansetele din doua bucati. Probabil daca TR-ul era dintr-o bucata.....era o alta optiune.
TR-ul de 3/4oz este o super optiune. Senzitiv, usor, se incarca bine cu 3.5,5,7,9, 10gr.(cu mai mult n-am incercat). Si o spune unul care de 4-5 ani are doar lansete dintr-o bucata. Sau...avea pana acum doua saptamani.
Mai vreau sa adaug ceva: blankul a fost adus de Andrei Sava
intr-o saptamana 
si a fost lucrat
impecabil de Gabi Udila.

-
cristian.ene
- veteran

Am vazut ce inseaman lanseta impecabila la Gabie un Phenix Mirage - UL de 6`7`ft. montat lui Sorin.
1. Spiral se intindea pe 4 inele la distante mari care torsionau grav blankul care e o nuielusa. Nu stiu de cum ajuns la o asa solutie dezastroasa , nu pot sa cred ca doar niste lipsuri fundamentale.
2. Intre mulineta si primul inel (stripper) firul cadea sub blank vreo 4-5 cm
Evident ca e mai dificil sa montezi un blank UL comparabil cu un par, dar sa fi asa natang e un record natural la Gabie.
Se stie ca pescarul obisnuit se uita mai mult la aspect, pana vine cineva care se pricepe si ii arata ca ce considera el impecabil canu e functional nici in limite rezonabile.
-
cristian.ene
- veteran

Zoan unde se indindea spiral wrapul era catre mijlocul blankului unde blankuls e indoaie mult si e supus la forte de trosiune.
Trecerea firului sub blank se verica simplu tragand moderat de nuielusa de unde se vedea ca afost gresit aleasa pozitionarea primului inel si marimea lui.
Sigur spiral wrap nu e metoda pentru toti diletantii
-
Eugen Nic
- veteran

cristian.ene scrie:Am vazut ce inseaman lanseta impecabila la Gabie un Phenix Mirage - UL de 6`7`ft. montat lui Sorin.
1. Spiral se intindea pe 4 inele la distante mari care torsionau grav blankul care e o nuielusa. Nu stiu de cum ajuns la o asa solutie dezastroasa , nu pot sa cred ca doar niste lipsuri fundamentale.
Evident ca e mai dificil sa montezi un blank UL comparabil cu un par, dar sa fi asa natang e un record natural la Gabie.
Se stie ca pescarul obisnuit se uita mai mult la aspect, pana vine cineva care se pricepe si ii arata ca ce considera el impecabil canu e functional nici in limite rezonabile.
Cristi,
Ne cunoastem destul de bine incat sa-ti dai seama ca nu tin partea nimanui. Nu sunt interesat de lupta ta cu Gabi, Andrei, etc. si nici nu sunt platit sa fac reclama pentru rod builderi. Daca am scris ca lanseta mea a fost lucrata
impecabil, am facut-o fara nici un interes. Ce ai vazut tu....habar n-am. Dar sigur n-ai vazut lanseta mea!
N-am inteles: "Se stie ca pescarul obisnuit se uita mai mult la aspect, pana vine cineva care se pricepe si ii arata ca ce considera el impecabil canu e functional nici in limite rezonabile.[/quote] " Poate-mi explici mai pe intelesul meu de "pescar obisnuit".
-
Sorin
- Moderator

Nu vreau sa ma bag intre ce aveti voi de impartit in general ca nu e problema mea
dar e urat
nu e mai bine sa ne spuneti fiecare ce sa ne dorim noi , de la o lanseta in loc sa va faultati ?
nu am cunostintele de rodbuilding in domeniu ca sa ma pronunt avizat
dar cu siguranta pot spune ca lanseta respectiva probata in pescuit lanseaza de zile mari ....si datorita blancului dar si pozitionarii inelelor
am prins destul peste cu ea si nu am avut probleme
ca la un moment dat cu asa nuia , in sarcina maxima vreun peste mare o va forta sa se rupa...ca o ia firul pe sub blanc , nu stiu , sper doar sa am ocazia sa aflu ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
pikeman
- veteran

-
cristian.ene scrie:Am vazut ce inseaman lanseta impecabila la Gabie un Phenix Mirage - UL de 6`7`ft. montat lui Sorin.
post de 2 lei, sincer

si aia devalorizati