Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Deviem de la subiect...dar eu prin MANA , am inteles pescarul, cu toate cunostintele lui in materie:locuri, echipament, anotimpuri, ape..tot.
Customul este un moft frumos, un vis , devenit realitate, pe bani mai multi sau mai putini, dupa fiecare..nu prea se justifica financiar in nici un fel...dar tot ne place:)
Customul este un moft frumos, un vis , devenit realitate, pe bani mai multi sau mai putini, dupa fiecare..nu prea se justifica financiar in nici un fel...dar tot ne place:)
@ ULK, cam aia era ideea. Apelezi la custom nu de smecherie, cu un motiv anume, sa-ti faci ceva bun, la fix, pe nevoia ta, si de ce nu smecher si trendi daca vrei...
@kuintautti, Dumitre, la multi ani! Sa nu bei si de revelion asa mult ca de craciu. Nu dau io definitii la trendi, tunat si custom dar sa nu intelegem gresit, ca tine... spuneam ca nu dai cu alunul cu vobler.... tu cu ce lansete pescuiesti? sau mai pescuiesti? ca mai este un manager si un ziarist, care amandoi se sparg in pescuieli da nu pe malu' apei... pardon, nu-i cunosc.
@kuintautti, Dumitre, la multi ani! Sa nu bei si de revelion asa mult ca de craciu. Nu dau io definitii la trendi, tunat si custom dar sa nu intelegem gresit, ca tine... spuneam ca nu dai cu alunul cu vobler.... tu cu ce lansete pescuiesti? sau mai pescuiesti? ca mai este un manager si un ziarist, care amandoi se sparg in pescuieli da nu pe malu' apei... pardon, nu-i cunosc.
- kuin tauti
- veteran
nu nu nu ...
dar acolo era semnu intrebari...
deci emana din plin nesiguranta ca as fi inteles coriect ce-ai zis...
atita tot..
deci hai sa fim seriosi...
sufla in fiola si dati singur amenda... ca sa nu ti-o dau io !
ps : cu ce lansete dau io ? ... eee spinn si cast cu ce imi cade si mie la indemina... ca o nu-s mofturos... tot un aalun e oricum le-ai lua
dar acolo era semnu intrebari...
deci emana din plin nesiguranta ca as fi inteles coriect ce-ai zis...
atita tot..
deci hai sa fim seriosi...
sufla in fiola si dati singur amenda... ca sa nu ti-o dau io !

ps : cu ce lansete dau io ? ... eee spinn si cast cu ce imi cade si mie la indemina... ca o nu-s mofturos... tot un aalun e oricum le-ai lua

Nici masina Custom nu e o necesitate:)).... Nici macar pescuitul nu e o necesitate:P...
Exista necesitatea de iesit in normal/conventional si asta te impinge la CREATIE, CUSTOM...
Suntem oameni si ne plictisim prea repede:), si sa nu uitam ca ne place sa ne laudam cu ce avem, ce am creat, ce am prins si chiar sa educam daca se poate spune asa:).... Altfel nu existau reviste, forumuri, galerii si nu in ultimul rand siturile sociale:D...
Exista necesitatea de iesit in normal/conventional si asta te impinge la CREATIE, CUSTOM...
Suntem oameni si ne plictisim prea repede:), si sa nu uitam ca ne place sa ne laudam cu ce avem, ce am creat, ce am prins si chiar sa educam daca se poate spune asa:).... Altfel nu existau reviste, forumuri, galerii si nu in ultimul rand siturile sociale:D...
- kuin tauti
- veteran
kuintautti scrie:deci tunata = una modificata ?
iar costom = una tot cu blank de serie dar cu componente pe gusturi si ampalsate ca la una tunata ?![]()
noh ... daca nu prea contea cu ce dai... si mere si pin si cu alunu... , apoi noi la ce sa ne batem capu .. ?

Pai daca mergi si cumperi o haina gata croita si facuta , la care tu ii modifici manecile odata ajuns acasa , din motive functionale , ca ti-s prea lungi , sau nu-ti place culoare nasturilor din motive estetice , se cheama transformare , nicidecum custom .
Din lipsa de bani

Acuma , customu customului

Sanatate !

Nu e vorba de nici o justificare Dumitre si nu incercam sa ofensez vreun builde, chiar deloc. Tocmai aia incercam sa spun, ca nu e vina builderilor. Builder nu inseamna creator de lansete custom. El stie meseria. Poate sa schimbe numai un inel, sa repare o lanseta, sa faca o lanseta normala, sa-i schimbe mandrina, s-o vopseasca, sa-i faca ce vrea. Poate ca m-am legat prea tare de conceptul custom si l-am impartit in 17, nici aia nu era neaparat intentia. poti fi builder fara sa faci lansete CUSTOm, desi fiecare are cu siguranta numeroase compozitii proprii, dupa idei proprii. Poti fi builder si sa lucrezi pe un concept fain, cum e Megabass cu Pagani. ce crezi ca Pagani stie ce-i ala crank (poate stie), sau cum se rectifica chiulasa la un Ferari? Nu. Nici nu-l intereseaza. El a facut o imagine, un concept si Megabass l-a builduit. poti sa fi builder foarte bun si sa ai mana foarte buna si sa lucrezi cu materiale top si sa faci lansete excelente dar poate esti prost inspirat si nu le faci aratoase sau chiar urate. Ideea poate sa o aiba cineva. Conceptul CUSTOM poate fi a oricui. Altcineva sa o fabrice. Deci asta e diferenta. Poate il suna Andrei pe Bote si ii zice sa traga doua linii si doua culori cool pe trendul de anul asta. Andrei o builduieste la marele fix si iese o lanseta Bote 2011 de megaclasa. Chiar nu fac misto, in Romania nu putem lucra asa? Daca te iei dupa ideea clientului pot iesi tot felul de monstruozitati. Cum zic ULK si SF, fiecare isi vede altfel lanseta ideala. Un concept custom adevarat in schimb place majoritatii. eu incercam sa arat ca problema si trendul e fix in curtea clientului. Repet. Rodbuilderii isi stiu meseria si si-o fac. Nu e vina lor trendul. E poate lipsa de inspiratie a clientului, faptul ca stie ca vrea o lanseta la comanda (cred ca asta e cel mai bun termen) dar nu stie exact ce sa faca cu ea ii da lui un punct negru. Nu face practic nici o mare greseala si nu e mai putin pescar dar, parerea mea, e o risipa de timp si poate si bani, iar rezultatul poate fi modest. Daca tot iti doresti ceva care sa umple un gol din echipamentul tau, si vrei sa aiba anumite caracteristici, sa o pastrezi si sa pescuiesti cu ea, sa fie performanta, sa te si mandresti cu ea daca vrei, sa te reprezinte, merita un efort mai mare, parerea mea. Spune multe si despre cum intelegi proprietatile si aplicatiile lansetelor, cum privesti pescuitul. Multi dintre cei care scriem aici stim ca pescuitul pe care il practicam si obsesia pentru sportul asta nu mai e demult optionala. O necesitate nu e, dar trebuie sa se intample ceva teribil ca unul din noi sa se lase, ba din contra va investi tot mai mult in deplasari si echipament.
- kuin tauti
- veteran
SF scrie:![]()
Pai daca mergi si cumperi o haina gata croita si facuta , la care tu ii modifici manecile odata ajuns acasa , din motive functionale , ca ti-s prea lungi , sau nu-ti place culoare nasturilor din motive estetice , se cheama transformare , nicidecum custom .
Din lipsa de baniinsa acceptam ca si custom cazu in care cumperi materialu ( de serie ) si te duci cu el la croitor si ii dai tu indicatii despre cum vrei sa fie croita , functional si estetic . Ideea iti apartine , tu sti ce si cum .
Acuma , customu customuluiar fi sa ceri un material doar pentru tine , unicat , si pe deasupra si croit dupa cum vrei tu exact ! Da ma tem ca nu atarna suficient buzunaru pentru asa ceva , deci vorbim de lucruri sfinte !
Sanatate !

stai asa...
deci daca aleg materialu
ala banal...
de pe banda rulanta...
si il asortez...
ata... , nasturi...

cum fac asiatiici la masini... cu franjuri si alea alea... culori stridente de nici taurul primariei nu rezista...
atunci
din lipsa de bani
daca vrei sa-ti vina...

tot se pune ?