Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 06 Iul 2012, 12:10

@anem : omu' cat greseste'nvata :twisted: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 06 Iul 2012, 13:08

MuskMd scrie:Imi pare rau dar tin sa te contrazic : sunt total de acord cu tine :lol: :lol: :lol:
Tavi, dupa cum vezi am o disputa majora si right on topic. Eu zic ca HK la fly nu prea are rost, spre deosebire de Andrei care zice la fel. Tu cine crezi ca are dreptate?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Iul 2012, 13:42

Domle, deci legat de hookkeeper.
Cu scuzele de rigoare fata de inventatorul HLKSCE ala sau cum ii zice, io am avut hucchipar excentric pe o lanseta pe care am vandut-o demult. N-am prea prins pesti cu ea, deci nu m-am convins sistemul.
Acu am lansete si cu HK si fara, prind la fel de foarte bine cu toate.
Intrebarea mea era daca pot optimiza cumva chestia asta, binenteles in functie de aplicatie, am inteles ca ar avea influenta.
:mrgreen:
Acu serios: mai degraba la spin nu-i vad sensu, po sa agati giugeaua de bratul inelului inferior.
La musca cu lidere cat batul sau mai lungi poate fi util sa folosesti un HK langa maner, daca agati de inel cam freci prin inele conexiunea lider-snur si pe mine ma enerveaza. La batul la care nu am HK infig musca in pluta, o agat de mulineta, de mandrina... e naspa.
Ultima oară modificat 06 Iul 2012, 13:44 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Iul 2012, 13:44

dar la betele scurte la care striperul ti-e aproape ?
PS nu mai infige in pluta.... ca rupe....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Iul 2012, 13:45

La bete scurte am lidere mai lungi ca batul, deci e naspa oricum.
Nu rupe ca e barbles. :elkgrin:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 06 Iul 2012, 14:02

Asta-i de la Paul Arden; adica si el face ca mine 8) lasi snurul afara 20-30 de tzenti, treci leaderul pe sub mulinel si intinzi frumushel de tippet pana te potrivesti cu un inel de care sa agati carligul. Leaderul iti sta intins, snurul e afara, toata lumea e fericita.
La spinning mie-mi plac HK atata ca in general nu le foloseam pentru ca erau langa maner, in apropierea punctului de echilibru a lansetei si ma deranja cand ma plimbam pe malul apei cu lanseta "dezamorsata" - ma intepa... asa ca desi aveam HK prindeam naluca de foun inel - nu mi se pare totusi ca insertul si carligul sunt preteni... asa ca la lansetele astea de le-am facut am pus HK mai sus pe talon... Amu, au iesit un pic cam prea sus si mi-a fost teama ca vor atinge spirele de fir in cast. Proba din teren mi-a infirmat temerile 8) , cel putin in cazul mulinelelor pentru care am facut betzele. Asa ca nalucile se pot agata intr-o pozitie ergonomica dpmdv... Custom, ce :censored: mea! :lol:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 06 Iul 2012, 14:05

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Iul 2012, 16:36

Deci Tavi
Intr-adevar sunt necesare cateva ajustari minore aduse unui bat de fly pt a-i pune HK si a-l face util
iei joarda mladiooasa care nu-ti incape in casa , tai vreo 10 cm din varf si vreo 10 din cotor ( al lansetei )
scoti sarmele alea oribile prin care aluneca jnuru dizgratios si pui niste inele microguide , cu atentia la plecare sa nu faca unghii
lipesti cu picatura un tragaci pe mandrina ....
putin in fata lui matisezi cu grija un HK in asa incat masurand tangenta cotului la operatia de apendicita sa nu se intersecteze cu leaderul care are nodul in dreptul primului inel care-ti vine la biceps ....neaparat sa nu infigi nodul in primul inel ca e de pluta si se rupe
si gata , e simplu .....ti-ai facut lanseta de pescuit barbless

fire ( subtiri ) intinse !

cu stima
mr rod bodybuilding
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 06 Iul 2012, 17:00

spoken like a true fly fisherman ...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 07 Iul 2012, 21:19

OOOOOOO DA!!!!