ULK scrie:Nu, deloc....nu imi place...sorry....desi imi inchipui cat efort a depus omul ala...din punctul meu de vedere , pentru nimic

.
Mai ales, ca aici nu putem vorbi de ceva autentic...poate daca vedeam exact aceasi lucru..dar stiind ca a fost facut cu cateva sute de ani in urma..ma uitam cu alti ochi si apreciam mai mult.
Dar asa, pe betele de azi nu le vad bine..efectiv sunt doua lucruri diferite.
Dar, cand ai adus vorba despre kitch...mie mi s-a parut ca bati undeva..undeva direct anume

. As fi tare curios la care bat pus in topicul asta te-ai referit.
Daca tot avertizezi amatorii

... exprima-ti ferm pozitia...
Pana la urma , acepti niscaiva chichite pe bete...doar sa fie estetice, din punctul tau de vedere?
Asta insamna ca si chevronurile facute mai cu gust(relativ)..le accepti?

ULK , io trebuia sa trec clasa la istoria artei , printre altele

, cativa ani buni ! Ii posibil ca de aici sa vina diferentele !
Betele le-am semnalizat , daca stam sa ne uitam inapoi
Uite tacu ala de biliard din videoul pus de Torescu . Is 4 lucruri acolo care distrug opera , cele doua cercuri albastre , unu , ala de pe modelele alea ascutite ii brutal rau , plus ca nu se asorteaza culoarea aia de albastru asa . Dupa aia unde se termina chevronu trecerea taie batu in bucati pur si simplu . Ii desarticulat rau , nu are o linie continua frumoasa , armonioasa pur si simplu . Munca in sine ii la fel , insa pur si simplu nu o asortat frumos , si atunci cade la estetica , ori el chiar asta pretinde , sa fie estetic . Si uite asa ajunge kitsch .
Ii lipseste o treaba care se poate numi element de legatura . Ii o chestie prezenta in orice arta , de la cinematografie la arhitectura , trecand prin patinaj artistic si pictura . De ex. Capela Sixtina , Michelangelo si reformata de un invatacel dupa . Rosu si verde is culori opuse , si zgarie ochiul in mod normal , insa tavanu fiind inalt trebuiau culori care sa permita distingerea detaliilor de jos , asa ca au folosit rosu langa verde , si le-au facut compatibile cu un element de legatura , un pic de galben in amandoua , astfel unesti doua culori opuse fara sa te zgarie la ochi .
De aia am zis si atunci ,poti baga orice stil si orice culoare , roz si kinky , dar fa treaba asta cu gust , ca sa obtii ceva estetic . Simtu esteticului nu-l are toata lumea , si unii care il au nu au indemanare .
Iar stilu propriu zis nu conteaza , ca-i impresionism , realism , cubism , etc conteaza ca omu care o face sa fie un virtuos al tehnici si sa aiba simtu frumosului .
Uite cata lume incearca in arta, fie plastica , fie musica , cinematografie si vezi cati reusesc . De ce oare ?
Asa si cu rodbuilderi . Acuma , ca in gusturi nu ne putem kaka o poate zice oricine, da daca iesi pe ulita cu batu si vrei pareri , le accepti si pe alea care nu te coafeaza
Parerea mea ca Torescu incearca ceva nou in rodbuildingi asta autohton (chit ca zice un coleg ca deja o facut-o ) si asta ii bine , chiar daca ii o treaba invechita , ii o gura de aer proaspat binevenit , o noua directie , asta ii bine pentru estetica , mai ales ca o pretinde lumea
Mai ramane de vazut acuma cum o sa combine modele si culori , as recomanda simplete la inceput , vorba lui Gigi , acuma , daca clientu vrea un bat pana la varf depinde de el daca il face , practic discutam gustu clientului .