Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 06 Ian 2012, 14:55

elias scrie:Habar n-aveti voi cum era sa lansezi de pe o sticla de suc :lol: Ce frumos stateau ele asa aliniate cu mamaliga pe fir, si noi plini de emotie in asteptarea trasaturii. :lol:
:lol: Am practicat si eu pescuitul la sticla, prin '78-'80, la Mandra, numai ca eu foloseam sticle de bere, aveau "actiunea" mai buna decat celelalte, adica se derula firul mai usor, chiar daca erau putin mai grele... :lol: :lol:
Faine vremuri, zau ca mi-e dor...
Si da, era cum zice Carol, cand aveam vreun dril, cand pe deal cand in apa... si cand veneau paznicii, cum zice Ilie, numa' pe deal :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Ian 2012, 15:10

sunteti niste nostalgici si mai sunteti si offtopic pe deasupra :lol: :lol: :lol:
pe vremurile cand povestiti voi de lansatoare pe sticla de pexi eu am ales sa nu pescuiesc....in lipsa St croixurilor totul mi se parea lipsit de sens, savoare, stil...
asa ca dupa mult ani de atunci, cand am vazut ca la fishopul lui Caius o adus St croixuri, mi-am comandat un SC II si asa s-a nascut musk... :lol: :lol: :lol:

my first fly rod : st croix Triumph, SC II, 5 wt 8'6'', 2 pcs .... :lol: :twisted: :P
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Ian 2012, 15:43

pikeman scrie:mai fain era cand se vindeau numa Germina pe piatza, nu mai erau atatea probleme :lol:
mi si imaginez pe bajeti cum cautau a mai lunga si dreapta joarda de alun sa faca un 8'6" cu actiune 1/2-2oz - custom.
si pe SF in varfu la un Sequoia sa ia o creanga sanatoasa pentru pescuitul marin :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Si pe creanga aia punea o mulineta d-aia,„delfin„ :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Ian 2012, 16:09

toni f scrie:nu ne suparam bre sf, doamne fereste ...

nu stiu eu care e treaba cu salmon si pastrav (steelhead ala e alta marfa decat trout, dar in fine ), dar este irelevant pentru ce peste zice producatorul, sau tu, sau eu ca e ranga ...

este relevant cum se comporta ranga, ca sa sti ce tipuri de naluci, si cat mari , urate, grele bla bla poti pescui cu ea ...

la ce dai cu nalucile alea, e treaba ta ... si la ranga asta zice 8'6, 1/2 2 oz, fast (care pe avid este in realitate extra fast), 10-25 lbs fir recomandat ...

acu, astea sunt zise de producator ... zi-mi tu ce interpretezi din specificatiile astea , si dupa continuam discutia, si-ti zic ce asteptari aveam de la ranga ... asta tinand cont ca WR si avid in specificatiile astea am avut, si nu mi-am mai luat si elitele afterwards ...
A , deci io intreb si tot io rapsund primu :lol:

Daca nu tin cont de recomnadarea producatorului iti dau io un ex, de comentat , bat de 2,4 , casting weight 30-100 ,line weight PE 4-6 . producatoru considera ca nu-i relevant sa puna actiunea botei :) . Bat de spin .

Toti producatorii cam specifica si specia , exact de aia , ca din cate se vede un fast de 2,4 si 1/2-1 oz pentru pastrav (pentru ca steelheadu ii pastrav , chiar daca tu sustii ca nu-i )si somon cu unu similar pentru walleye .

Trimite mail la orice magazin japo si chiar romanesc , o sa te intrebe la ce specie dai si cu ce naluci , inainte de toate :wink:

Io nu zic ca ii in regula batu in cauza , poate nu-i asa fast cum ii dat , insa depaseste puterea mea de intelegere sa te astepti de la un bat 14-56 de grame sa duca 56 de grame la fel cum duce 35 de gr.

Dealtfel , se pare ca daca duce peste cat zice ii mai in regula , fapt care , sincer sa fiu , ii la fel de rau .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Ian 2012, 16:27

bogdan82 scrie:Da-l dracului de SC5 .. .ca m-am plictisit si eu cat s-a polemizat pe marginea lui...

Stie cineva de mandrina asta?

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... r-Foregrip

O fi comoda? O vad aparuta pe multe lansete, dar din poze pare si cam incomoda si nu stiu cat de solida ii pt lansete MH...

king ... blankul ala pare ciudat...vezi ca s-a vorbit de blankurile alea lamiglas g1000 ... is rangi rau, daca vrei ceva de somn, eu le recomand din toata inima ...
mandrina asta tocmai mi-am comandat-o eu :
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... ylon-Hoods

dupa studii si alte alea zice-se ca ar fi comoda. acum depinde si cum o pui in opera zic eu. nu stiu cat de bine va tine avand in vedere ca am optat pentru varianta fara inele metalice dar nu cred eu ca fuji le-a facut doar pentru light si ultralight din moment ce au minim 15 mm diametru interior.
da o geana aici ca e exact modelul tau :

http://ifish.net/board/showthread.php?p=3927023

cat despre blankul ala m-a fascinat plaja mare de aruncare (skyblade adrenaline mi-a ramas in minte de la o discutie mai veche pe forum si de la un clip de pe youtube cu un drill cu somn over 2m si avatarul parea sa fie o alternativa bunicica) .

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 06 Ian 2012, 18:43

De la fuji mai comode sant:dnps, vss, ips.Teoretic aia din poza (skss) e maxim de incomoda cum a montato nenea ala.Poti eventual sa bagi o bucata de pluta intre cele doua parti ale mandrinei,pluta pe care sa o aduci la nivelul celor doua inele in genul la loomisurile vechi.In general asta deranjeaza la mandrine-diferenta de nivel (in jos).

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Ian 2012, 18:53

Bic scrie:Poti eventual sa bagi o bucata de pluta intre cele doua parti ale mandrinei,pluta pe care sa o aduci la nivelul celor doua inele in genul la loomisurile vechi.
eu ma gandisem la eva ca sa tina mai cald la mana iarna, dar merge si cu pluta. :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Ian 2012, 19:44

King,sincer mie mi-i s-a parut mai rece EVA aia decat pluta :?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Ian 2012, 19:57

eva are avantajul ca se incalzeste repede daca da putin soarele pe ea . si umezeala din ea dispare mai iute daca e putin expusa la soare datorita faptului ca e neagra. poate doar mi s-a parut insa deocamdata inclin sa merg pe eva si datorita faptului ca pare mai usor de decupat decat pluta.
dupa cat am observat parca si transmite mai binisor vibratiile eva (cel putin asa mi se pare) .

Scrie răspuns