Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Problema mea nu a fost bulele. Problema a fost ca nu se intindea rasina. adica, dupa ce o intindeam, ea fugea de pe suprafata pe care o aplicam, ca si cum aceasta ar fi fost unsa Am incercat tot felul de metode:
am degresat cu alcool
am degresat cu acetona
am incalzit rasina inainte sa o amestec
am incalzit rasina in timp ce o amestecam
am incalzit rasina dupa ce am aplicat-o
am incalzit chiar si blankul(desi temperatura in camera nu a scazut sub 22'
am facut amestecul dupa gradatia seringilor
am facut amestecul picatura cu picatura
am intins cu o spatula
am intins cu pensula
Nu a vrut nicicum, asa ca am ajuns la concluzia ca de vina tre sa fie rasina
am degresat cu alcool
am degresat cu acetona
am incalzit rasina inainte sa o amestec
am incalzit rasina in timp ce o amestecam
am incalzit rasina dupa ce am aplicat-o
am incalzit chiar si blankul(desi temperatura in camera nu a scazut sub 22'
am facut amestecul dupa gradatia seringilor
am facut amestecul picatura cu picatura
am intins cu o spatula
am intins cu pensula
Nu a vrut nicicum, asa ca am ajuns la concluzia ca de vina tre sa fie rasina
- semlecangheorghe
- veteran
Nasol la partea cu acetona
Am citit undeva pe la americani ca acetona inmoaie si chiar distruge stratul protector ce-l are blank-ul.Se pare ca si liantul de legatura dintre fibre.Sper ca m-am exprimat bine...Am incercat pe unul vechi sa vad.Asa e:dupa acetona daca dai cu unghia poti face urma destul de adanca in el.Am vazut care au fost problemele tale,dar am expus si ce am intalnit eu. 

Dupa ce am aplicat un sticker pe blanc, pe deget mi-a ramas cleiul ala de la abtibild si am atins blancul .Finishul a inceput sa-mi joace aceleasi feste ca al tau, fugea din zona aia si abia am reusit o acoperire superficiala in final, dupa degresari cu alcool. Daca numai o zona anume facea figuri ,ai avut cu siguranta blancul cu ceva substanta . Fa incercari pe ceva bucati , pentru ca deja am facut vreo 3 lansete cu al meu si totu a mers brici.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
de obicei, eu dau un singur strat: definitiv.
Nu am intampinat probl astea decat cand am dat cu mana pe matisaje, INAINTE de a lacui. Pesemne era grasimea de om
va vad pe totri numai cu matisaje glantz, 3 feluri de sfoara, etc... BAAAAAAAA, va zmulge jaloul batul din mana si voi va holbati la matisaje?
hai CRACIUN FERICIT, si vedeti ca maine sio poimaine nu se lucreaza, ca-i pacat!
Nu am intampinat probl astea decat cand am dat cu mana pe matisaje, INAINTE de a lacui. Pesemne era grasimea de om

va vad pe totri numai cu matisaje glantz, 3 feluri de sfoara, etc... BAAAAAAAA, va zmulge jaloul batul din mana si voi va holbati la matisaje?

hai CRACIUN FERICIT, si vedeti ca maine sio poimaine nu se lucreaza, ca-i pacat!

Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! 

Ok am inteles
Eu problema buleleor am evitat-o amestecand usor, dar pe o durata mai mare decat cea recomandata
Cu acetona, inainte sa dau pe blank, am incercat si eu pe alt bat. Nu s-a intamplat nimic anormal, asa ca am sters blankul cu o carpa imbibata in acetona. Si aici am incercat prima data pe varful tronsonului de jos, care oricum intra in mufa, sa vad daca nu cumva merge acel strat jos(daca ar fi mers, blancul ramanea de culoare neagra/ gri) Cel putin pana acum nu am vazut sa afecteze cu ceva blankul si sper sa nu o faca nici pe viitor.
Sanatate!

Eu problema buleleor am evitat-o amestecand usor, dar pe o durata mai mare decat cea recomandata
Cu acetona, inainte sa dau pe blank, am incercat si eu pe alt bat. Nu s-a intamplat nimic anormal, asa ca am sters blankul cu o carpa imbibata in acetona. Si aici am incercat prima data pe varful tronsonului de jos, care oricum intra in mufa, sa vad daca nu cumva merge acel strat jos(daca ar fi mers, blancul ramanea de culoare neagra/ gri) Cel putin pana acum nu am vazut sa afecteze cu ceva blankul si sper sa nu o faca nici pe viitor.
Sanatate!
Grasime de om nu putea fi
Am dat al doilea strat peste primul, fara sa-l mai ating pe primul deloc. Rezultatul a fost acelasi. Si asta s-a intamplat la toate matisajele. Dupa ce am schimbat rasina nu am mai avut problema asta, desi unele matisaje nu le-am refacut si am dat cu flex coat peste pacific bay slefuit in prealabil. Concluzia mea este ca tot rasina a fost de vina

Am dat al doilea strat peste primul, fara sa-l mai ating pe primul deloc. Rezultatul a fost acelasi. Si asta s-a intamplat la toate matisajele. Dupa ce am schimbat rasina nu am mai avut problema asta, desi unele matisaje nu le-am refacut si am dat cu flex coat peste pacific bay slefuit in prealabil. Concluzia mea este ca tot rasina a fost de vina
clar, e de la rasina. nu mai folosi pac bay
eu ma inteleg perfect cu devcon (care lipeste matisajul de zici ca e sudura pe carbon) si flex coat normal. insa la mine...fitzele au cam disparut, un strat normal facand fata oricaror pesti (cine mai intra pe pe facebuck si ma stie...stie ce spun
, de asemeni urmariti si semnatura mea).
eu ma inteleg perfect cu devcon (care lipeste matisajul de zici ca e sudura pe carbon) si flex coat normal. insa la mine...fitzele au cam disparut, un strat normal facand fata oricaror pesti (cine mai intra pe pe facebuck si ma stie...stie ce spun

Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile!