Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 24 Dec 2011, 23:29

Intr-adevar, seringile folosite la pacific bay aveau cauciuc. Cele folosite la flex coat, nu. O sa incerc si cu seringi fara cauciuc data viitoare.
Mersi mult. Respect

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 23:33

Desi nu cunosc rasina BacBay...asta am citit si eu...seringa sa fie fara piston de cauciuc..cica este dat cu silicon sa alunece mai usor..enemy nr:1 al epoxy-ului.

Ma gandesc ca daca era asa naspa rasina s-ar fi descoperit problema inainte sa apara pe piata...Ce ata ai folosit iovys?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Dec 2011, 23:50

La seringile acelea, daca lasi un spatiu liber(aer) intre epoxy si cauciuc,fara sa intre in contact una cu alta nu are nimic.Am folosit seringi si fara cauciuc dar ulterior intr-un loc si cu cauciuc,dar exact cum am zis mai sus fara sa vad vreo schimbare in rau. :?

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 25 Dec 2011, 00:02

La mine au intrat in contact :roll:
Ata am folosit tot de la pacific bay de nylon Y100A evergreen

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Dec 2011, 00:10

elias...eu banuiesc, ca sunt date cu silicon si pe lateral pentru o alunecare mai buna(unde intra in contact cu peretele siringii,automat lasa reziduu la pistonare)... deci contaminare ..daca e sa luam logic. Dar tot asa banuiesc , ca poate sa fie vorba si doar de un urban legend, introdus de unii chichitari in domeniu...Nu am folosit din start asaceva..nici nu am incercat...deci doar presupunem.

iovys... Ata de care zici (chiar si culoarea) am folosit si eu..si nu am avut probleme de genul... Poate intra in ecuatie altceva ..in procedeul de "fabricatie"...Ai flambat matisajul(pentru a indeparta firicele "parazite")?
UlKustom Rods

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 25 Dec 2011, 00:18

Da, dar inca odata, nu aia a fost problema mea(bulele sau firele care raman ridicate dupa lacuire) Rasina pur si simplu nu statea intinsa, si e posibil sa fi fost de la acel silicon. Intra bine in matisaj, facea priza pe blank(am vazut asta cand am dat jos matisajele), dar oricat o intindeam, dupa un timp se transforma in aspect de coaja de portocala. Mai am un plic, si data viitoare voi incerca cu seringi fara cauciuc.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Dec 2011, 00:25

Eu ma referam daca l-ai flambat inainte de a da cu epoxy..nu dupa(pentru a indeparta bulele)....Ca problema de a nu adera, putea sa fie din cauza asta..depinde cu ce si cat de tare l-ai flambat...Oricum e ciudata treaba.

Mai inainte ziceai ca fugea..si nu adera...acum zici ca se zbarcea...sau ambele?

Lasa seringa :) ..metoda picatura fuctioneaza perfect...daca o faci corect...si scoti un risc inutil din ecuatie.
UlKustom Rods

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 25 Dec 2011, 10:30

ULK scrie:elias...eu banuiesc, ca sunt date cu silicon si pe lateral pentru o alunecare mai buna(unde intra in contact cu peretele siringii,automat lasa reziduu la pistonare)... deci contaminare ..daca e sa luam logic.
Logic asa ar fi.. .doar ca la mine a functionat si nu am avut probleme.Sunt doar la cresha in prima zi in domeniul asta :lol: si nu-mi pot da cu parerea mai deloc,dar spun doar ce-am intalnit eu.Nu vreau sa par nici ridicol din cauza asta pentru ca pe forum sunt multi oameni,unii chiar deosebiti carora le-au trecut prin mana zeci de lansete.Din pacate eu nu mai am nici o seringa in casa sa o sparg sa vad daca e ceva solutie pe ea, sau nu e decat cauciucul gol.Stau oricum si ma intreb,daca tot e de unica folosinta,ce nevoie ar avea de "grasimea"aia contra frecarii?Care frecare?!Mai repede cred ca de vina e cauciucul cand intra in contact cu epoxy-ul.Si atunci,cum am zis, ramane solutia spatiului gol dintre ele.
ps:nu loviti prea tare :lol:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 25 Dec 2011, 11:34

ULK, am inteles ce ai zis. Am flambat si inainte, unele matisaje care aveau firicele de ata ridicate, iar altele nu le-am flambat. Am zis ca primul strat intra bine in matisaj, si adera la blank bine. cand dadeam al doilea strat, acesta fugea de pe primul si aparea aspectul ala de coaja de portocala

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Dec 2011, 12:05

nu ma pricep la rodbuilding si nici la epoxiuri, dar aspectul de coaja de portocala se face din cauza incompatibilitatii intre doua elemente.
de exemplu la lemn, cand lacuiesti, se poate face asa ceva daca se folosesc doua lacuri diferite, sau folosesti acelasi lac dar il diluezi cu diluant diferit.
se mai intampla acelasi aspect cand vrei sa dai al doilea strat de lac peste primul si nu ai facut slefuirea fina intre straturi - slefuirea fina intre straturi se face pt eliminarea rugozitatii, dar si a diferitelor elemente care au venit in contact cu acea suprafata si care ar putea sa compromita finisarea si pentru cresterea aderentei pt stratul de lac urmator

Scrie răspuns