Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
elias...eu banuiesc, ca sunt date cu silicon si pe lateral pentru o alunecare mai buna(unde intra in contact cu peretele siringii,automat lasa reziduu la pistonare)... deci contaminare ..daca e sa luam logic. Dar tot asa banuiesc , ca poate sa fie vorba si doar de un urban legend, introdus de unii chichitari in domeniu...Nu am folosit din start asaceva..nici nu am incercat...deci doar presupunem.
iovys... Ata de care zici (chiar si culoarea) am folosit si eu..si nu am avut probleme de genul... Poate intra in ecuatie altceva ..in procedeul de "fabricatie"...Ai flambat matisajul(pentru a indeparta firicele "parazite")?
iovys... Ata de care zici (chiar si culoarea) am folosit si eu..si nu am avut probleme de genul... Poate intra in ecuatie altceva ..in procedeul de "fabricatie"...Ai flambat matisajul(pentru a indeparta firicele "parazite")?
Da, dar inca odata, nu aia a fost problema mea(bulele sau firele care raman ridicate dupa lacuire) Rasina pur si simplu nu statea intinsa, si e posibil sa fi fost de la acel silicon. Intra bine in matisaj, facea priza pe blank(am vazut asta cand am dat jos matisajele), dar oricat o intindeam, dupa un timp se transforma in aspect de coaja de portocala. Mai am un plic, si data viitoare voi incerca cu seringi fara cauciuc.
Eu ma referam daca l-ai flambat inainte de a da cu epoxy..nu dupa(pentru a indeparta bulele)....Ca problema de a nu adera, putea sa fie din cauza asta..depinde cu ce si cat de tare l-ai flambat...Oricum e ciudata treaba.
Mai inainte ziceai ca fugea..si nu adera...acum zici ca se zbarcea...sau ambele?
Lasa seringa
..metoda picatura fuctioneaza perfect...daca o faci corect...si scoti un risc inutil din ecuatie.
Mai inainte ziceai ca fugea..si nu adera...acum zici ca se zbarcea...sau ambele?
Lasa seringa

Logic asa ar fi.. .doar ca la mine a functionat si nu am avut probleme.Sunt doar la cresha in prima zi in domeniul astaULK scrie:elias...eu banuiesc, ca sunt date cu silicon si pe lateral pentru o alunecare mai buna(unde intra in contact cu peretele siringii,automat lasa reziduu la pistonare)... deci contaminare ..daca e sa luam logic.

ps:nu loviti prea tare

ULK, am inteles ce ai zis. Am flambat si inainte, unele matisaje care aveau firicele de ata ridicate, iar altele nu le-am flambat. Am zis ca primul strat intra bine in matisaj, si adera la blank bine. cand dadeam al doilea strat, acesta fugea de pe primul si aparea aspectul ala de coaja de portocala
nu ma pricep la rodbuilding si nici la epoxiuri, dar aspectul de coaja de portocala se face din cauza incompatibilitatii intre doua elemente.
de exemplu la lemn, cand lacuiesti, se poate face asa ceva daca se folosesc doua lacuri diferite, sau folosesti acelasi lac dar il diluezi cu diluant diferit.
se mai intampla acelasi aspect cand vrei sa dai al doilea strat de lac peste primul si nu ai facut slefuirea fina intre straturi - slefuirea fina intre straturi se face pt eliminarea rugozitatii, dar si a diferitelor elemente care au venit in contact cu acea suprafata si care ar putea sa compromita finisarea si pentru cresterea aderentei pt stratul de lac urmator
de exemplu la lemn, cand lacuiesti, se poate face asa ceva daca se folosesc doua lacuri diferite, sau folosesti acelasi lac dar il diluezi cu diluant diferit.
se mai intampla acelasi aspect cand vrei sa dai al doilea strat de lac peste primul si nu ai facut slefuirea fina intre straturi - slefuirea fina intre straturi se face pt eliminarea rugozitatii, dar si a diferitelor elemente care au venit in contact cu acea suprafata si care ar putea sa compromita finisarea si pentru cresterea aderentei pt stratul de lac urmator