Lanseta spinning incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta spinning incepator
Salutare
Sunt incepator in d-ale pescuitului, si pana acum am folosit doar unditele prietenilor cu care mergeam la pescuit. De aceea m-am decis sa-mi cumpar si eu o lanseta de spinning.
Am primit cadou o mulineta ET excalibur 2000 si as dori sa ma ajutati in alegerea unei lansete care sa se potriveasca cu aceasta mulineta si sa nu coste prea mult. Tinand cont ca sunt incepator, nu vreau sa investesc prea mult la inceput, maxim 100 RON.
Precizez ca practic pescuitul de pe mal, in special la stiuca, salau, biban si ocazional pe rau la clean.
M-am orientat asupra urmatoarelor variante de lansete:
1. Shimano Alivio AX Spinning ML 2.40m/5-20g
2. Cormoran Bull Fighter 2.40m/10-40g
3. Daiwa Sam Fisher 2.40m/10-40g
Daca aveti si alte pareri va rog sa mi le comunicati.
Multumesc.
Sunt incepator in d-ale pescuitului, si pana acum am folosit doar unditele prietenilor cu care mergeam la pescuit. De aceea m-am decis sa-mi cumpar si eu o lanseta de spinning.
Am primit cadou o mulineta ET excalibur 2000 si as dori sa ma ajutati in alegerea unei lansete care sa se potriveasca cu aceasta mulineta si sa nu coste prea mult. Tinand cont ca sunt incepator, nu vreau sa investesc prea mult la inceput, maxim 100 RON.
Precizez ca practic pescuitul de pe mal, in special la stiuca, salau, biban si ocazional pe rau la clean.
M-am orientat asupra urmatoarelor variante de lansete:
1. Shimano Alivio AX Spinning ML 2.40m/5-20g
2. Cormoran Bull Fighter 2.40m/10-40g
3. Daiwa Sam Fisher 2.40m/10-40g
Daca aveti si alte pareri va rog sa mi le comunicati.
Multumesc.
-
- veteran
Re: Lanseta spinning incepator
...in cazul asta , eu zic ca ai nevoie de o lanseta mai lunga (2,70m) , asta pentru lanseuri mai lungigeorgatos scrie:...
Precizez ca practic pescuitul de pe mal, in special la stiuca, salau, biban si ocazional pe rau la clean....
...pentru speciile de pesti enumerate , nu o sa gasesti o lanseta "universala" , dar cumpara ceva ce poate arunca naluci de 5-25 gr., M , asta pana ce o sa incepi sa devi pretentios...in faza aceea , o sa sti deja singur , ce scule ai nevoie ...

Imi dau seama ca nu exista o lanseta universala pentru toate speciile de peste pe care le-am enumerat eu, si odata cu trecerea timpului o sa stiu exact ceea ce imi doresc.
Ma interesa insa sa aflu care o parere de la cei care folosesc una dintre lansetele pe care eu le-am enumerat, astfel incat sa ma ajute sa ma decid pe care sa o cumpar. Lansetele sunt similare atat ca pret, cat si la caracteristici si sincer chiar nu stiu pe care sa o aleg. Ca marca ......dintre cele 3 pe care o recomandati?
Va multumesc
Ma interesa insa sa aflu care o parere de la cei care folosesc una dintre lansetele pe care eu le-am enumerat, astfel incat sa ma ajute sa ma decid pe care sa o cumpar. Lansetele sunt similare atat ca pret, cat si la caracteristici si sincer chiar nu stiu pe care sa o aleg. Ca marca ......dintre cele 3 pe care o recomandati?
Va multumesc
-
- veteran
te sfatuiesc sa iti cumperi ceva care sa iti fie folositor si dupa momentul cand a sa crezi ca sti ce vrei
Uite aici un bat ce corespunde cerintelor tale :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -7432.html

E excelenta lanseta, o am, plus ca e de 2,60m si nu de 2,40 cum scrie pe magazin, cred c-au gresit ei...mihai florescu scrie:te sfatuiesc sa iti cumperi ceva care sa iti fie folositor si dupa momentul cand a sa crezi ca sti ce vrei![]()

O folosesc in special la stiuca, de pe mal, mai mult cu linguri. Merge bine si cu voblere mai grele.
- misulian
- utilizator constant
Shimano Alivio AX Spinning ML 2.40m/5-20g
asta l-am avut eu si nu ti-l recomand deloc, e un bat foarte moale,
ma bucur ca am scapat de el iar la cine l-am vandut si-a luat deja altceva
(et destroy 2,40 10-30)
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8418
c-am asa se comporta cu un avat de 1,5 kg
iti dai seama daca intra ceva mai serios ...
Numa bine
asta l-am avut eu si nu ti-l recomand deloc, e un bat foarte moale,
ma bucur ca am scapat de el iar la cine l-am vandut si-a luat deja altceva
(et destroy 2,40 10-30)
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8418
c-am asa se comporta cu un avat de 1,5 kg
iti dai seama daca intra ceva mai serios ...
Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
Fii atent aici: http://www.totalfishing.ro/maver-spinne ... -3332.html
O lanseta f. buna la banii aia , o stiu o are colegul . Si e foarte teapana . Actiunea este intradevar parabolica am vazut-o intr-un drill cu un somn de 20kg.
O lanseta f. buna la banii aia , o stiu o are colegul . Si e foarte teapana . Actiunea este intradevar parabolica am vazut-o intr-un drill cu un somn de 20kg.
Maverul pare destul de ok...va ramane o optiune...insa ca pret este aproape dublu fata de variantele pe care eu le-am ales.
Multumesc Misulian pentru parerea sincera referitoare la Shimano Alivio. Nu mai este o varianta pentru mine.
Daca a folosit cineva Cormoran Bull Fighter 2.40m/10-40g sau Daiwa Sam Fisher 2.40m/10-40g poate sa imi spuna daca se merita investitia de aproximativ 70 Ron pe unul dintre aceste bete. Si daca da, care dintre cele doua, tinand cont si de faptul ca cormoranul are actiune rapida in timp ce Daiwa are o actiune moderata.
Multumesc
Multumesc Misulian pentru parerea sincera referitoare la Shimano Alivio. Nu mai este o varianta pentru mine.
Daca a folosit cineva Cormoran Bull Fighter 2.40m/10-40g sau Daiwa Sam Fisher 2.40m/10-40g poate sa imi spuna daca se merita investitia de aproximativ 70 Ron pe unul dintre aceste bete. Si daca da, care dintre cele doua, tinand cont si de faptul ca cormoranul are actiune rapida in timp ce Daiwa are o actiune moderata.
Multumesc