Lanseta spinning incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cormoranul de 2.10 l-am avut, dar tot bull fighter si 10-40. L-am dat moca pentru ca nu-l mai folosisem de mult timp. E modelul cu varf din fibra de sticla si cu un inel metalic pe mandrina, nu? Ala are actiune moderata si e cam greu si badaran zic eu. Daca te apuci mai serios de pescuit il scoti rapid pe tusa si vei constata ca e cam inutil. Insist ca deobicei sa-ti iei un batz mai specializat ca-si va merita banii mai bine si vei pescui mult mai mult si in conditii mai bune cu el chiar daca trebuie sa faci un efort mai mare. Lanseta e destul de importanta. O lanseta buna si cum mai zicem: pe mana ta, e investitie de durata. Mulinetele sunt oarecum mai consumabile si nu sunt extrem de importante. Batzul face cam toata treaba, mulineta sa nu puste din prima, sa nu rupa sau sa aghete firul, sa nu faca peruci... iti iei o daiwa ieftina (Regal) sau o Ryobi Ecusima si gata. Dar la lanseta mai gandeste-te. Vezi Daiwa Heartland medium sau un St.Croix Triumph... La betzele de la Shimano nu ma prea stiu ca nu mi-au prea placut dar iti recomanda baietii ceva.
Am mai gasit o varianta...nu cunosc marca dar pare ok
Lanseta Mosella Omega7 Spin 30 2.40m 10-30g 65,90lei
Este o lanseta subtire, dar in acelasi timp are o rezistenta ridicata la rupere si un raport pret/calitate ( performanta ) excelenta. Are 6 inele SIC, blank din carbon IMC8 de o inalta calitate, maner din pluta antiaderent si subtire ce ofera o manuire usoara a lansetei. Lungime: 2.40m, lungime transport: 1.25m, actiune: 10-30g, greutate: 190g. Tara de provenienta Germania
Ce spuneti?
Este o lanseta subtire, dar in acelasi timp are o rezistenta ridicata la rupere si un raport pret/calitate ( performanta ) excelenta. Are 6 inele SIC, blank din carbon IMC8 de o inalta calitate, maner din pluta antiaderent si subtire ce ofera o manuire usoara a lansetei. Lungime: 2.40m, lungime transport: 1.25m, actiune: 10-30g, greutate: 190g. Tara de provenienta Germania
Ce spuneti?
-
- veteran
stai linistit, nu te mai uita dupa aiureli.Cumpara ceva serios si gata.georgatos scrie:Am mai gasit o varianta...nu cunosc marca dar pare ok
Ce spuneti?
-
- veteran
Nu te sfatuiesc sa-ti iei "stifturi" chiar daca dai bani putini pe ea ...georgatos scrie:Am mai gasit o varianta...nu cunosc marca dar pare ok
Ce spuneti?
Fa un efor si mai pune ceva banuti pina in 200-300 roni si ia-ti o lanseta mai de calitate ....e foarte important cu ce lanseta incepi mai ales acum cind ai si de unde alege.....fa un tur al magazinelor ,"pipaie" lanseta si daca iti "sta in mina" vei stii pe care sa o alegi...

Noi nu vom pescui niciodata in locul tau si nici invers ca sa stim cu ce te impaci mai bine ....asa ca alege cu curaj dar nu da banii pe "trompete"....

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
eu zic sa o iei, la greutatea aia precis e rezistenta. oricum, daca o sa-ti placa spiningul, o sa-ti iei cu timpul lansete pe mana ta.georgatos scrie:Am mai gasit o varianta...nu cunosc marca dar pare ok
Ce spuneti?
Pare un pic grea la 2,40...190g!Poate gasesti ceva second, in 100 de lei ,pe la vreun cunoscut si nu cantareste mai mult de 150 g...Stii cum e cu greutatea mare...oboseala , senzitivitate mai scazuta,etc. Dar,pana la urma, daca te "intelegi" bine cu ea ...e ok .Mai departe mai vezi tu.Poate trece dreaq criza asta! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
O varianta buna ar fi si Cormoran Black Bull HTC 2,40m 10-40gr.Lanseta nu e rapida,e...hai sa zicem..blanda,placuta,mai moale.
Nu duce 40gr dar in schimb tine in drill si te vei distra si cu avatei de 300-400gr.Nu tuseste nici la o stiuca de 2kg.Pentru inceput eu zic ca e ok.Pretul...~140lei
Varianta de 2,70m e mai moale decat varianta de 2,40m si nu prea se impaca cu pescuitul la stiuca,cel putin nu la stiuci mari.
Nu duce 40gr dar in schimb tine in drill si te vei distra si cu avatei de 300-400gr.Nu tuseste nici la o stiuca de 2kg.Pentru inceput eu zic ca e ok.Pretul...~140lei
Varianta de 2,70m e mai moale decat varianta de 2,40m si nu prea se impaca cu pescuitul la stiuca,cel putin nu la stiuci mari.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri...eventual o sa dau si o tura prin magazinele de profil din Bucuresti pentru a vedea la fata locului cateva scule.
Din ce am citit pe forumuri in perioada asta de iarna, decembrie - ianuarie au loc reduceri destul de mari de preturi, mai ales la magazinele online in vederea lichidarii stocurilor existente. Acum nu stiu cat sunt de reale aceste reduceri, anul trecut se vorbea de reduceri de 50% la produsele comercializate de Energofish...etc
Din ce am citit pe forumuri in perioada asta de iarna, decembrie - ianuarie au loc reduceri destul de mari de preturi, mai ales la magazinele online in vederea lichidarii stocurilor existente. Acum nu stiu cat sunt de reale aceste reduceri, anul trecut se vorbea de reduceri de 50% la produsele comercializate de Energofish...etc
- hoinar7777
- junior
Salut ! Si eu sunt in situatia ta ,mai exact sunt pescar din copilarie si merg la pescuit din ce in ce mai des in ultimii 15 ani,dar numai la stationar din pacate,pt.ca am prins placerea pe care ti-o ofera spinnin-gul,de curand de cand m-am intors din delta (aproximativ 3 saptamani).Am fost pe Sf.Gheorghe la Murighiol dar am pescuit din barca pe canale si pe cateva lacuri la rapitor,si pot afirma ca este o senzatie super,mai ales ca am avut si capturi suficiente.
Cand am ajuns acasa m-am dus direct la Gipo si am cerut sfatul vanzatorilor de acolo,care mi-au recomandat o lanseta Challanger 2,40 m.actiune 15 -40 gr.Pretul ei a fost 282 lei,sa redus pe undeva pe la 250 lei si in final au coborat pretul la 79.99 lei.Pe asta am cumparat-o si am fost Duminica pe Lacul Morii sa o testez,si ma declar multumit dar este drept ca nici eu nu ma pricep prea bine la spinning si nici pretentiile mele nu sunt prea mari,cel putin deocamdata
Cu aceasta ocazie cer o parere cunoscatorilor si poate este si pe placul tau,asa ca iti recomand sa o vezi,mai ales ca este si la un pret acceptabil
Cand am ajuns acasa m-am dus direct la Gipo si am cerut sfatul vanzatorilor de acolo,care mi-au recomandat o lanseta Challanger 2,40 m.actiune 15 -40 gr.Pretul ei a fost 282 lei,sa redus pe undeva pe la 250 lei si in final au coborat pretul la 79.99 lei.Pe asta am cumparat-o si am fost Duminica pe Lacul Morii sa o testez,si ma declar multumit dar este drept ca nici eu nu ma pricep prea bine la spinning si nici pretentiile mele nu sunt prea mari,cel putin deocamdata

Cu aceasta ocazie cer o parere cunoscatorilor si poate este si pe placul tau,asa ca iti recomand sa o vezi,mai ales ca este si la un pret acceptabil
Pretul este foarte bun la Challanger!Si este un bat ok pentru clasa lui.Il are un prieten de ani de zile si a prins ceva cu el! De la vaduvita la somn!A tras de el in Delta si la salau si la stiuca.Merita cu prisosinta 80 de lei!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.