discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
anem
- veteran

Glad_I scrie:Salut,
As vrea si eu sa achizitionez anul asta o lanseta cu care sa pot sa pescuiesc si la somn. Pentru voblere mari vreau sa iau si o mulineta tzeapana si dam quick master 40 mi s-a parut foarte puternica. Eu sunt din cluj(stau) - baia mare(am stat) iar raurile si baltile pe care voi pescui sun cam in zona asta. Banuiesc ca ocazional te intalnesti la spinning si cu somni dar nu vor avea o frecventa mare. Imi fac cu ochiul o gramada de lansete. Eu as opta pentru dam nanoflex 2,70 pike 30-60 de grame sau 40 -80 de grame. M-a tentat si un shimano technium 20-50 sau 50 -100 dar e mai piperat decat ce am mentionat mai sus. Mentionez ca nu cred ca voi ajunge pe ebro si poate ca as folosi lanseta si pentru stiuca - pentru asta as opta pentru actiunea 30-60.
s-ar putea ca un DAM dat 30-60 sa nu fie destul si te trezesti cu surprize in momentul in care iti va intra vreun peste mai sanatos. din cele pomenite de tine cred ca as merge pe mana technium-ului in ciuda faptului ca din cate am vazut majoritatea lansetelor shimano sunt usor supra-dimensionate. un amic cu care ies la pescuit are un shimano dat pana in vreo 120 de grame si la 75-80 de grame deja ii simti limitele pentru ca la 95 (sau 105 - nu mai retin) sa fi nevoit sa lansezi cumva cu bolta supra-incarcand cumva lanseta.
cred ca detinatorii celor 2 DAM-uri te-ar putea lamuri in legatura cu ele ... sau daca ai posibilitatea sa pui mana pe ele incearca-le sa vezi care iti pica mai bine in mana si care iti prezinta mai multa incredere ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
George1985
- veteran

-
Glad_I
Vezi mai sus, Shimano Catana 2.70 cu putere 50-100 grame si actiune fast. Pretul este bunicel, iar batul sanatos, l-am vazut.
-
George1985
- veteran

-
Deja e in alta categorie de pret

-
arhanghelu
- utilizator nou

Glad_I scrie:Salut,
As vrea si eu sa achizitionez anul asta o lanseta cu care sa pot sa pescuiesc si la somn. Pentru voblere mari vreau sa iau si o mulineta tzeapana si dam quick master 40 mi s-a parut foarte puternica. Eu sunt din cluj(stau) - baia mare(am stat) iar raurile si baltile pe care voi pescui sun cam in zona asta. Banuiesc ca ocazional te intalnesti la spinning si cu somni dar nu vor avea o frecventa mare. Imi fac cu ochiul o gramada de lansete. Eu as opta pentru dam nanoflex 2,70 pike 30-60 de grame sau 40 -80 de grame. M-a tentat si un shimano technium 20-50 sau 50 -100 dar e mai piperat decat ce am mentionat mai sus. Mentionez ca nu cred ca voi ajunge pe ebro si poate ca as folosi lanseta si pentru stiuca - pentru asta as opta pentru actiunea 30-60.
Eu am pus ochianul pe un Dam Shadow Spin, 2,70m, 40-100g, iar greutatea batului este de 234g.
-
Glad_I
- junior

La shadow si eu m-am gandit dar m-a atras filmuletzul de pe youtube cu nanoflexul. Nu stiu dece am incredere in nemti!? NU or fi ele chiar 10 kile in realitate la lansetele din comert ca doar orice defect duce la ruperea fibrelor su mai apoi a lansetei. Dar ma gandeam ca la ce somni merg eu... va fi suficient si poate o voi folosi si la stiuca cu ceva zalturi sau zam-uri de pe mal. Mai am un bromanodell de 20-120 si un sportex black stream 2,40 de 19-28 de grame. Si urmatorul, adica ce vreau sa imi iau, sa fie asa... mai de doua feluri - stiuca mare si somn mic

-
Glad_I
- junior

si ca sa vad dam-uri am de bagat benzina inca atat cat e batul. asa ca ma multumesc cu niste sfaturi prietenesti.
-
Ionut Petrea
- veteran

Nu cunosc lanseta in cauza, dar din ce stiu Shimano clasele mai entry-level sunt cam prea moi..In curenti mai puternici s-ar putea sa se incovoaie prea mult, la un vobler cu bataie mai puternica/oscilanta mai grea.
Eu pana la urma mi-am luat altceva decat ce voiam initial.

Intotdeauna C&R