Lanseta somn spinnig
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta somn spinnig
As vrea dintre cei care au detinut si folosit lansete de somn cu actiuni de peste 50 grame sa imi faca si mie recomandari . Vreau sa o folosesc de pe mal cu voblere si oscilante grele. Am mai dat cateva PM pe forum pescarilor de somn ,, cu greutate" dar fara raspuns. Multumesc
www.spinningclub.ro
Re: Lanseta somn spinnig
un custom facut pe blankul pe un Lami G1000 GLB108-2MH pt giugele sarite de 60g sau un custom facut tot pe un G1000 dar modelul GSH102-2X pt chestii sub 60g 
primul blank este enorm de puternic
arunca 100g de nu se vede, foarte gros in carne, pare indistructibil
al doilea blank e mai „uman”, il poti folosi si la salau ... ambele au o actiune f misto, blankul se indoaie progresiv, oboseste pestele bine, nu sunt chiar cozi de matura
cu GLB108-2MH nu prea poti pescui altceva in afara de somn mare

primul blank este enorm de puternic

cu GLB108-2MH nu prea poti pescui altceva in afara de somn mare

Am vazut acum, este lanseta pe care o aveai la vanzare acum ceva timp si de care te intrebam daca ai vandut-o. Pare interesant, un pic cam scurt totusi.
www.spinningclub.ro
e un fast mai progresiv
are un varf destul de elastic ... poti pescui si voblere si jiguri cu ea
pe cotor este foarte puternica - la imbinare, cotorul avea 1.8mm de grafit in carne 
nu cred ca e asa de scurta ... daca ar fi mai lunga ar fi un blank extrem de greu
eu ma impac f bine cu 2.6m

nu cred ca e asa de scurta ... daca ar fi mai lunga ar fi un blank extrem de greu

tyrael ... GSH102-2X de care vorbeste bogdan82 e superb, tine la pestoci imensi dar aia mai mici ii vei lua pe sus. si duce pana in 105 grame (maxim ce am incercat eu).
ps: iti raspund maine la MP cand am ceva mai mult timp.
ps: iti raspund maine la MP cand am ceva mai mult timp.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- utilizator nou
Ce actiune(cate grame trebuie sa aruce) recomandati pentru o lanseta de spinning in pescuitul la somn???
somn se prinde bine si la voblere de 15g ... vezi ca actiunea unei lansete se traduce prin modul in care se indoaie
eu prefer o lanseta mai moale pe varf(ca sa pot arunca si naluci mai usoare) si ranga pe cotor(ca sa pot controla pestele in drill)
general vorbind, eu as pescui la somn cu lansete care arunca 56g corect, adica au puterea maxima de minim 25lb ...
limita de sus nu prea exista
sunt unii care pescuiesc la somn cu lansete de popping si jigging de pescuit marin care sunt concepute si pt pesti sariti de 100kg
eu prefer o lanseta mai moale pe varf(ca sa pot arunca si naluci mai usoare) si ranga pe cotor(ca sa pot controla pestele in drill)
general vorbind, eu as pescui la somn cu lansete care arunca 56g corect, adica au puterea maxima de minim 25lb ...

limita de sus nu prea exista

-
- utilizator nou
Sa inteleg ca un bat cu putere de aruncare 40-90g si de 2,70m este suficient pentru pescuitul de pe mal la somn???
Batul la care fac referire mai sus este Dam ultra strong power tip 2,70m ; 49-90g .
Batul la care fac referire mai sus este Dam ultra strong power tip 2,70m ; 49-90g .
...producatorul zice asta despre batul mentionat de tine :arhanghelu scrie:Sa inteleg ca un bat cu putere de aruncare 40-90g si de 2,70m este suficient pentru pescuitul de pe mal la somn???
"Medium spinning rods for Pike or for bottom and float fishing!"
sau :
"Eine mittelschwere Spinnrute für Hecht und zum Grund- und Posenfischen!"
...poate merge si la somn , dar din aia mai..."pitici"