Lanseta somn spinnig

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: Lanseta somn spinnig

Mesaj de anem » 15 Dec 2012, 12:51

arhanghelu, uite si mai jos doar doi dintre somnii dati afara cu o lanseta data ca ar duce pana in 70 de grame ... primul avea 252 si al doilea 237 ...

Imagine

Imagine
Imagine

si atunci revin cu ideea ca ... nu conteaza cat arunca o lanseta, conteaza puterea ei care sub nici o forma nu este data de greutatea care reuseste sa o arunce ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Dec 2012, 13:57

Zoran , ii o gluma , dupa cativa ani o sa intelegi :wink:

Ala care rupe bota face un highsticking , si probabil si cu ceva blanc mai rigid , betele de peste mare din barca sau caiac is mai moi tocmai pentru a preveni rupturile !
Ala din al doilea video tine batu bine(in teorie , desi il vad prea franat , si cred ca-l tine asa pentru ca ii deja obosit , franatu cu manusa pe tambur progresiv inca ii sfant la cazurile mari ) si toata treaba ii din frana mulinetei , cum dealtfel se rezolva cam toti aia mari , degeaba ai bat sa scoata 100 de kile !

Ii plin youtubele de videos cu indivizi care pescuisc cu un fel de frica imensa ca daca pestele duce 2 m de fir ceva rau se intampla , pai daca ii loc lasa-l sa duca 30 , sa-l tii in scurt in timp ce sa zvarcoleste fara sa scoata fir nu-i lege in drill ! Pestele se oboseste intr-un run din asta mai bine decat in zbatut in sec ! Da , poate pleca si in structuri daca pleaca , insa sansele sa plesneasca ceva l aun drill in scurt is la fel de mari , daca nu mai mari !

O rupt batu pèntru ca stiau , din barca la unu care-l simti mare sau foarte mare , si cu pestele sub barca nu ridici batu peste limita , stai cu el paralel cu apa si cobori varfu in apa la pompaj , daca uiti poti rupe o gramada de bete !

arhanghelu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arhanghelu » 15 Dec 2012, 20:04

anem scrie:arhanghelu, uite si mai jos doar doi dintre somnii dati afara cu o lanseta data ca ar duce pana in 70 de grame ... primul avea 252 si al doilea 237 ...

Imagine

Imagine
Imagine

si atunci revin cu ideea ca ... nu conteaza cat arunca o lanseta, conteaza puterea ei care sub nici o forma nu este data de greutatea care reuseste sa o arunce ...
Nu te pot contrazice, mai ales cand ai asemenea "big mama" la picioare. :shock: :lol: :lol:

Ps: cunoaste cineva adrese web(www.) din Germania cu articole de pescuit unde au preturi bune??? :respekt:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 16 Dec 2012, 20:18

arhanghelu scrie:Uitati un pescuit de pe mal la somn(si inca ce somn) cu o lanseta care are puterea de aruncare 5-100g:
http://www.myvideo.de/watch/2472026/234 ... xtremdrill
Jan Gutjahr este un pescar de spinning, care nu numai ca a reusit sa aduca pe piata o serie de lansete si momeli cu numele sau, dar a si prins deja sute de somni la spinning. SUTE! Lanseta ce drill-uieste in acest video cost 1000 de euro. No coment!

arhanghelu scrie:Inca un filmulet din Romania, in descriere la videoclip spune ca este luat la twister, ceea ce ma face sa cred ca nu avea o lanseta hevy:
https://www.youtube.com/watch?v=mz9jt--Yvl4
Ce ciudat cum unul trage pestele din apa cu mana de fir, iar altul vine cu gafa! Imagine
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 16 Dec 2012, 20:24

SF scrie:Zoran , ii o gluma , dupa cativa ani o sa intelegi :wink:

Ala care rupe bota face un highsticking , si probabil si cu ceva blanc mai rigid , betele de peste mare din barca sau caiac is mai moi tocmai pentru a preveni rupturile !
Ala din al doilea video tine batu bine(in teorie , desi il vad prea franat , si cred ca-l tine asa pentru ca ii deja obosit , franatu cu manusa pe tambur progresiv inca ii sfant la cazurile mari ) si toata treaba ii din frana mulinetei , cum dealtfel se rezolva cam toti aia mari , degeaba ai bat sa scoata 100 de kile !

Ii plin youtubele de videos cu indivizi care pescuisc cu un fel de frica imensa ca daca pestele duce 2 m de fir ceva rau se intampla , pai daca ii loc lasa-l sa duca 30 , sa-l tii in scurt in timp ce sa zvarcoleste fara sa scoata fir nu-i lege in drill ! Pestele se oboseste intr-un run din asta mai bine decat in zbatut in sec ! Da , poate pleca si in structuri daca pleaca , insa sansele sa plesneasca ceva l aun drill in scurt is la fel de mari , daca nu mai mari !

O rupt batu pèntru ca stiau , din barca la unu care-l simti mare sau foarte mare , si cu pestele sub barca nu ridici batu peste limita , stai cu el paralel cu apa si cobori varfu in apa la pompaj , daca uiti poti rupe o gramada de bete !
Mi-as dori mult sa te aprob, dar n-am cum... :respekt: Deci, sa inteleg ca orice lanseta de spinning va fi rupta de incepatori cind is in drill cu un peste mare? Imagine
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Dec 2012, 08:54

Am vazut si eu G1000-ele pana la 2 1/2 oz...o adevarata bestie...face fata la orice somn fie care are 10 kg fie ca are 50 kg+...

Am vazut si ceva pesti pusi pe mal cu ea...asa medii la 20-30 kg :lol: ...pe rau...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Dec 2012, 14:48

Zoran , intelegi ce vrei , da io nu am zis ca orice lanseta va fi rupta de un incepator in drill cu un peste mare , is incepatori si incepatori .

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Dec 2012, 15:38

Mi se pare ft mare pretul Zoran pt lanseta aia...peste 1000 euro :!: ...ce caracteristici si componente are :?:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 17 Dec 2012, 16:02

andrei-ovidiu scrie:Mi se pare ft mare pretul Zoran pt lanseta aia...peste 1000 euro :!: ...ce caracteristici si componente are :?:
Si mie mi se pare exagerat! Nu cunosc caracteristici, pt ca la asa ceva nici nu ma uit. Dupa cum am spus mai devreme, doresc o lanseta de maxim 100 de euro! Si nici nu doresc sa astept luni de zile pina gasesc una folosita, in stare acceptabila si la un pret cit de cit ok, nu, doresc sa merg in magazin si sa o cumpar, sau sa o comand online.

Parerea mea este ca, probabil unii producatori, dau o actiune a lansetei mai mica decit are intradevar! Ca de ex la Sportex sau unele Shimano. De ce? Oare sa fie o strategie de marketing? Imagine Adica: " ...oferim o lanseta de super calitate cu actiune medie ce face fata si la giganti". Si cu toate ca poate actiunea adevarata este defapt de 1,5x fata de ceea ce scrie pe lanseta! Astfel creste pretul produsului, parerea mea.

De ex, pe Rin a scos un coleg de servici anul trecut un somn de 2,2 metri cu o lanseta Sportex 2,75 m de "doar" 100 grame actiune! El este super incantat ca lanseta lui medie face minuni... De fapt, daca ti lanseta in mana, o poti linistit compara cu una ce duce 150 - 180 grame actiune. Si mai e si grea ca naiba: peste 300 grame!, fata de un Speedmaster cu actiune 100 grame care are o greutate in jur de doar 200 grame.

E vorba de un spin 5:
http://members.chello.at/angelsport.gan ... -spinn.htm
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Dec 2012, 21:49

Cred ca gasesc lansete pana in 90 de gr care scot 2 somni de 100 de kile deodata , daca intra vreun dubleu :) Si nu la 1000 de euro :wink:

Scrie răspuns