Lanseta pt. Stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Feb 2007, 20:19

poti sa dai cu textil linistit, nu-ti fa probleme
vezi ca s-a discutat mult despre textil pe forum, este potrivit pentru cazuri in care ai nevoie de rigiditate mare, eventual si rezistenta mare fara ca firul sa fie prea gros.....
unii dau doar la salau, altii dau si la stiuca, altii nu folosesc textilul de loc
dupa gust......

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Feb 2007, 20:31

faza e ca pe unii ii sperie perucile la textil:)) dar cu o mulineta buna, si un fir calumea nu mai ai probleme :D

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Feb 2007, 21:07

Pana la urma,din motive de timp,m-am hotarat pentru Epix Pro Okwma 30.
Sper sa fie buna pentru textil,pe care o sa-l iau dupa indicatiile tale,Power Pro 10lb.
Multumesc :respekt:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

zvic
veteran
veteran

Re: intrebare

Mesaj de zvic » 11 Mar 2007, 17:39

meas scrie:Colega,am o rugaminte,ca eu sunt mai incepator si nu vreau sa investesc asa mult de la inceput.
M-am uitat pe xxx.ro si am de ales intre o lanseta Steel Head(Ron Thompson)15-40g,cu actiune parabolica si ET Destroy(Energofish)10-30g,tot parabolica.Ar mai fi pe rapitori.ro Sam Fisher(Daiwa)5-25g,zic ei cu actiune moderata.
Ce sfat prietenesc poti sa-mi dai?
Eu am avut o lanseta Arno Destroy de la Energofish, 2.1m 10-30g, mi s-a rupt la primul inel de pe segmentul de varf (primul dupa mufare) la o contra nicidecum exagerata, cand jigul mi s-a implantat intr-o crenguta scufundata. Foloseam fir textil.
Daiwa Sam Fisher (2,1m, 5-25g) m-ar interesa si pe mine pentru voblerit. Daca a folosit-o cineva il rog sa-mi impartaseasca si mie cateva impresii.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 11 Mar 2007, 17:51

Interesanta experienta cu Destroyer :( :(
Intre timp mi-am luat de la Totalfishing lanseta Lineaeffe Pithon de 2,1 si-s tare multumit de ea.Sensibila tare,arunca de se termina firul pe tambur chiar cu oscilante mici,usoara in combinatia cu Okwma Epix Pro 30.Pana acuma n-a prins decat un salau de 1,8-2kg(n-am avut cantar)dar ma mai duc zilele astea sa dau cu pestisor viu pentru stiuca mare.Abia astept s-o vad "muncind".
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Mar 2007, 22:56

meas ... sa nu uitam ca e prohibitie la stiuca ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 11 Mar 2007, 23:11

Nu uit :roll:
Oricum in zona noastra se pare ca au terminat de depus.Cel putin asa zic cei care au prins.
Chiar daca prind, nu cred ca n-o sa mai poata dormi de stresul unei capturari urmata de eliberare.Nu-mi place sa mananc peste. :lol: :lol: Doar sa-l prind.

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 12 Mar 2007, 01:59

nici controlorilor nu le place sa manance pescari....Doar sa-i prinda... :roll: :roll: :roll: :twisted: 8) :shock: :D

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Mar 2007, 02:16

N-am auzit ca cineva sa fi primit amenda doar pentru ca era cu undita in apa si fara peste in juvelnic.La momeala poate sa vina si alt peste decat cel care este prohibit.Este interzis sa retii stiuca nu sa pescuiesti.
Era o vreme cand crapul romanesc era considerat monument al naturii si putei sa faci si inchisoare daca te gasea cu el in traista,dar nu te impusca nimeni daca il prindeai si-l eliberai dupa.
Ar trebui sa angajam un piticut care sa stea langa momeala si sa faca triajul pestilor:tu poti trage.tu n-ai voie :lol: :lol:

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 12 Mar 2007, 09:22

Eu folosesc pt. stiuca o lanseta Cormoran Black Bull 20-40gr, de 2.40 m.
Am dat cu ea si din barca si de pe mal si merge perfect, asezonata cu o mulineta tot Cormoran, modelul Rodeo 3000, si Fireline de 0.15.
Astept acum o Cabelas E-Glass de 2.10.... :? sa vedem cum se comporta americanele...

Scrie răspuns