Sunt de acord ca orice lucru de calitate costa....
Totusi, as dorii sa fac niste clarificari in ceea ce priveste lanseta pe care o caut, astfel, sper ca sfaturile primite sa-mi fie de ajutor, nu sa ma incurce mai tare.
1. Caut o lanseta pt clean (Light, NU ultralight) pe care sa o folosesc si la avat (naluci de maxim 10-12gr).
2. Nu sunt la prima lanseta. Momentan folosesc un Rapture SteelWind 2.23m, 3.5-10gr (aprox.250lei) si vreau un upgrade. Buget in jur de 500lei.
3. Consider ca marcile "mai consacrate" (Daiwa, Shimano, Lemiglas etc.) nu ofera ceva extraordinar in acest buget.
4. Dupa lungi cautari am ajuns la 2 lansete: Favorite Varita VRT662L sau Dragon nanoLITE XT80C spinn14. Desigur, nu sunt hotarat 100%. De aceea am cerut si parerea altora in acest topic.
5. As prefera o lanseta vanduta de cineva care sa-mi ofere si garantie. Nu sunt de acord sa platesc pe o lanseta SH sau noua, fara garantie, aproape pretul de magazin.
Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
-
- senior
Re: Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast
Mergi pe Dragon daca e de ales din alea doua. Pe o lanseta second n-are cine si ce garantie sa-ti dea decat cuvantul de onoare, ca nu-i magazin sa-ti dea factura, bon, certificat. La second mergi pe incredere si...cum ti-o fi norocul (dar de regula nu se ia teapa). Ca defapt ce vrei tu, pe langa ce ai, e doar...un moft si o fita, nimic altceva. Dar stai linistit ca pitici din astia am si eu in cap, macar ca-s om ceva mai...vechi. Asa ca ia ce vrei tu ca peste vre-un an tot o sa-ti vina toana pe altceva. 

Pentru 10-12gr as merge mai degraba pe ML, vezi si pe la anunturi, e un eyecon interesant acolo. Si premierul ala de care zicea fishmaster e grozav, de la mine l-a luat si tot la mine a ajuns inapoi. Cu fratiorul lui de 7' am prins avat de 3kg, somn de 5kg, salau de 2,5kg deci merge binisor la pestii de dimensouni normale, asta de 6'6"e mai moale putin si mai echilibrat, e bun si de biban.
Premierul PS66LF2 e un bat superb de clean, totusi l-am dat si l-am luat pe cel ML care e doar putin mai puternic pe cotor, te ajuta cand vrei sa ai control. De asemenea merge mai bine cu rotative nr. 1 si 2, ajung deseori sa le folosesc la clean in detrimentul celor mai mici. In schimb arunca binisor abia de pe la 4 grame, pentru mine e ok deoarece nu mai caut clenuti juvenili, folosesc naluci mai mari pentru pesti mai mari ...
Premierul PS66LF2 e un bat superb de clean, totusi l-am dat si l-am luat pe cel ML care e doar putin mai puternic pe cotor, te ajuta cand vrei sa ai control. De asemenea merge mai bine cu rotative nr. 1 si 2, ajung deseori sa le folosesc la clean in detrimentul celor mai mici. In schimb arunca binisor abia de pe la 4 grame, pentru mine e ok deoarece nu mai caut clenuti juvenili, folosesc naluci mai mari pentru pesti mai mari ...
Andrei ce ai luat pana la urma?
Caut ceva asemanator ( clean -avat) reactive de 3g--13g 2.40m , curent moderat. Ar trebui sa arunce cele 3g la aprox. 40m.
Nu am unde sa-l scutur dar, pare interesant xt80c spin 14 2.23m
Caut ceva asemanator ( clean -avat) reactive de 3g--13g 2.40m , curent moderat. Ar trebui sa arunce cele 3g la aprox. 40m.
-
- junior
Am luat un St. Corix de la un tip de pe forum. 1.98 3-12gr. Un pic cam rigid pt clean dar mie imi place.Mikipcn scrie:Andrei ce ai luat pana la urma?