Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast

Mesaj de tito » 22 Mar 2016, 17:19

andrei_afp scrie:Am vorbit cu cei care le importa si spre surprinderea mea mi-au recomandat lanseta mai ieftina (Varita). Cred ca era in interesul lor sa mi-o vanda pe cea mai scumpa, dar nu au facut asta.
Da, ca specificatii poate Dragonul ar putea fii superioara: blank Toray fata de blankul celor de la Favorite(nu stiu ce provenienta). Ca inele Dragonul are Fuji Ti-SiC in schimb Varita are Fuji KR-Type, nu stiu daca e o diferenta de calitate intre ele.
Speram sa gasesc pe cineva care le-a pipait pe amandoua si sa-mi spuna parerea despre ele.
Nu stiu cu cine ai vorbit, poate ti-a raspuns cel care se pricepe la echipamente de stationar recomandandu-ti Varita. Nu doar ca specificatii e superior Dragonul, poti afla cu google care e diferenta intre Ti-Sic si KR-Tipe. Tinand cont de cerintele tale Nano Lite e mai indicata ca actiune fiind ideala pentru naluci reactive. Acum tu fa cum doresti,daca vrei sa mergi pe mana celui cu care ai vb la telefon.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 22 Mar 2016, 17:31

Te-ai cam limitat la doua lansete.
Piata e mare, nu as putea sa-ti recomand ceva pt ca nu pescuiesc cu echipamente light momentan.
Dar sa te orientezi dupa doar 2 repere...
Numai pe Total ai vreo 5-10 veriante pe gramajul respectiv.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 22 Mar 2016, 20:10

George1985 scrie:Te-ai cam limitat la doua lansete.
Piata e mare, nu as putea sa-ti recomand ceva pt ca nu pescuiesc cu echipamente light momentan.
Dar sa te orientezi dupa doar 2 repere...
Numai pe Total ai vreo 5-10 veriante pe gramajul respectiv.
Cum George, nu exista nicio lanseta de la Daiwa care sa se incadreze in cerinte? Care ar fi variantele alea cu preturi pana in 500 de lei,ca din ce imi dau seama proaspatul nostru coleg vrea sa-si cumpere de la inceput o lanseta decenta,dintr-o gama superioara de pret.?! Eu as cauta in suma aia sau mai jos de atat o lanseta second, sunt cateva bucati interesante la vanzare in rubrica anunturi, chiar am postat mai sus un link cu una dintre ele. Lansete din magazin ...as merge pe Fenwick,or mai fi si altele dar nu am stat sa caut. Sper ca alti colegi sa-si exprime parerea despre lansete de la diversi producatori .ce au un raport bun calitate / pret. Nici eu nu mai am echipament UL.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 23 Mar 2016, 03:26

Eu mi-am promis ca nu mai recomand nici o marca. O sa recomand doar categorie, clasa de putere, lungime, etc., dar nu vre-una anume ca am observat ca imediat ce unul recomanda o scula se gasesc 2-3 care sa-i gaseasca nod in papura, sa recomande altceva si mai grozav, pe care la randul lor alti 2-3 o demoleaza si asa mai departe ca in final ala care a cerut un sfat e mai zapacit de cap decat unul care n-a pescuit in viata lui.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Mar 2016, 09:04

fishmaster56 scrie:Eu mi-am promis ca nu mai recomand nici o marca. O sa recomand doar categorie, clasa de putere, lungime, etc., dar nu vre-una anume ca am observat ca imediat ce unul recomanda o scula se gasesc 2-3 care sa-i gaseasca nod in papura, sa recomande altceva si mai grozav, pe care la randul lor alti 2-3 o demoleaza si asa mai departe ca in final ala care a cerut un sfat e mai zapacit de cap decat unul care n-a pescuit in viata lui.

exact!
nimeni nu face recomandari privind lansete dedicate unui anumit stil(plastice,voblere,naluci de suprafata)ci unor pesti anume(salau,stiuca)
e drept si intrebarile sunt puse...de genul"vreau o lanseta pentru salau"sau pentru "stiuca"
:D

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 23 Mar 2016, 09:15

Au si Daiwa si Cormoran si Okuma si Sakura...nu pot recomanda ce nu folosesc.
Am avut un Energoteam Skill 3 de 2.40m pana in 10 gr care era belea.
Si imi pare rau ca l-am dat, era excelent pt biban.
La ce pret era lanseta? 80ron maxim,noua!
Pe mine "m-a lucrat" in 2 randuri batul ala, prima data cu o stiuca spre 1 metru si a doua oara cu un salau la vreo 3 kg care mi-a aruncat jigul din gura la mal. De atunci nu am mai folosit-o, nu era pt asa ceva. La salau maricel nu ii penetra jigul placa, din cauza lipsei de putere a lansetei, iar stiuca mai mare isi facea de cap fara sa o poti intoarce tot din cauza puterii reduse. Motivul pt care am dat-o.
Asa ca impresie artistica la Daiwa am reusit sa vad mai multe lansete din gama Crosscast. Foarte misto lansetele, mai putin cea de 2.58m care nu era echilibrata deloc.
Ideea e ca ai de unde alege!
Si eu sunt in cautari de lanseta de 2.60m pana in 50-60gr pt salau...si caut mult inainte sa ma decid.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 23 Mar 2016, 09:42

adrian99 scrie: exact!
nimeni nu face recomandari privind lansete dedicate unui anumit stil(plastice,voblere,naluci de suprafata)ci unor pesti anume(salau,stiuca)
e drept si intrebarile sunt puse...de genul"vreau o lanseta pentru salau"sau pentru "stiuca"
:D
Pai eu tocmai asta m-am straduit sa fac,recomandarile se fac in functie de nalucile folosite (plastice,voblere,naluci de suprafata) si de greutatea acestora si nu in functie de pestele vizat. Problema este ca majoritatea incepatorilor solicita recomandari pentru un bat universal, bun la toate,eventual cat mai ieftin si asa ceva nu exista ,astfel incat trebuie facute compromisuri intr-un sens sau altul.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 23 Mar 2016, 09:52

Daca vrei o lanseta de clean pentru naluci reactive, o optiune buna este Fenwick Elite Tech River Runner. Are o actiune foarte placuta, este usoara si bine echilibrata.

andrei_afp
junior
junior

Mesaj de andrei_afp » 23 Mar 2016, 10:11

Dan Stefan C. scrie:Daca vrei o lanseta de clean pentru naluci reactive, o optiune buna este Fenwick Elite Tech River Runner. Are o actiune foarte placuta, este usoara si bine echilibrata.
Da, foarte ok. Doar ca sare peste buget.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 23 Mar 2016, 12:08

Noi inca nu am invatat ca un lucru de calitate costa, iar la ce-i prea stralucitor si ieftin sa nu ne aruncam. Si nici betze universale nu exista.

Scrie răspuns