Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
-
- senior
Re: Lanseta Favorite Varita VRT662L 1.98m 3-12g M. Fast
Trebuie sa mearga. Pare o lanseta numai buna pt. pescuit la clean (si nu numai) si cred ca nu scartiie nici c-un vobler peste 12 gr.
Tocmai asta e problema acestor lansete de la Favorite, sunt supraevaluate ca putere, la 12 gr e deja la limita. Am dat cateva maini cu cea de 9-28gr si cu jig de 17gr+guma de 8cm(circa 7-8gr) mi-a fost teama sa execut un lanseu in forta pentru ca simteam ca va plesni. Uf, ce sa fac ,iar ma vor lua unii la misto dar as cumpara oricand un Nano Lite de la Dragon care la o diferenta de 100 lei e superioara din toate punctele de vedere Varitei si nu numai.fishmaster56 scrie:Trebuie sa mearga. Pare o lanseta numai buna pt. pescuit la clean (si nu numai) si cred ca nu scartiie nici c-un vobler peste 12 gr.
-
- senior

De dat cu naluci usoare dupa clean (cred ca asta vrea) e buna si Varita, ca de altfel inca 100 de alte variante, depinde ce vrea omul.
Daca o vrea strict pentru clean i-as recomanda o lanseta cu puterea de 1gr pana la 7-10gr. Aici e o lanseta ce pare interesanta (spun "pare" pentru ca nu am pescuit-o sau balanganit-o in magazin),.
http://www.rapitori.ro/forum/lanseta-ul ... 40445.html
http://www.rapitori.ro/forum/lanseta-ul ... 40445.html
-
- junior
Salut și mulțumesc pentru răspunsuri.
Da, o lanseta pentru clean, în special caut. Dar cu care sa nu îmi fie frica sa dau și după avat.
Da, o lanseta pentru clean, în special caut. Dar cu care sa nu îmi fie frica sa dau și după avat.
-
- junior
Sincer, după lungi căutări m-am oprit la 2 lansete. Varita și Nanolite xt80c. Din păcate nu am posibilitatea sa pun mana pe nici una dintre ele. Poate pentru că firma Favorite mi se pare mai cunoscuta as fi optat pentru Varita.
Favorite e o firma mai cunoscuta in partea de est a Europei, produsele Dragon sunt mai cunoscute in partea vestica si au cautare mai mare pe pietele respective decat Favorite. Eu mi-am spus parerea, cu siguranta ca mai sunt colegi care au pipait ambele lansete in magazin sau au pescuit cu una dintre ele si isi vor exprima opinia in acest sens. Daca pescuiesti la clean pe rauri mici cu vegetatie abundenta pe maluri lungimea sub 2m e indicata. La avat insa, daca o vei folosi pe rauri mai mari te va limita in lungimea lanseului fata de una de 2,40-2,70m. Sa nu mai vorbim de faptul ca lanseta nu se va rupe in drill cu pesti mai imbracati dar datorita puterii insuficiente nu vei avea control asupra pestelui,va fi dificil daca folosesti reactive ce opun rezistenta la inaintare pentru ca de regula avatul ataca in curent, iar pe langa astea vei avea nevoie sa arunci greutati mai mari de 10-12gr si in acest caz risti sa rupi batul.andrei_afp scrie:Sincer, după lungi căutări m-am oprit la 2 lansete. Varita și Nanolite xt80c. Din păcate nu am posibilitatea sa pun mana pe nici una dintre ele. Poate pentru că firma Favorite mi se pare mai cunoscuta as fi optat pentru Varita.
-
- junior
Am vorbit cu cei care le importa si spre surprinderea mea mi-au recomandat lanseta mai ieftina (Varita). Cred ca era in interesul lor sa mi-o vanda pe cea mai scumpa, dar nu au facut asta.
Da, ca specificatii poate Dragonul ar putea fii superioara: blank Toray fata de blankul celor de la Favorite(nu stiu ce provenienta). Ca inele Dragonul are Fuji Ti-SiC in schimb Varita are Fuji KR-Type, nu stiu daca e o diferenta de calitate intre ele.
Speram sa gasesc pe cineva care le-a pipait pe amandoua si sa-mi spuna parerea despre ele.
Da, ca specificatii poate Dragonul ar putea fii superioara: blank Toray fata de blankul celor de la Favorite(nu stiu ce provenienta). Ca inele Dragonul are Fuji Ti-SiC in schimb Varita are Fuji KR-Type, nu stiu daca e o diferenta de calitate intre ele.
Speram sa gasesc pe cineva care le-a pipait pe amandoua si sa-mi spuna parerea despre ele.
-
- senior
Pai...daca-ti permiti sa iei un Dragon, pai ia-l ca, desi n-am pus mana pe el, imi pare un bat de top la pretul ala. Mie chiar mi-a ramas pe retina dar prima data trebuie sa-i vad moaca pentru ca mai am 2 bete asemanatoare cu Dragonul si ca atare tre sa le compar, nu?