lanseta de spinning pe blank de fly

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

salar felix
junior
junior

lanseta de spinning pe blank de fly

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 17:24

Are cineva, a pescuit sau stie cum s-ar comporta o lanseta de spinning pe blank de fly ?
Ma intereseaza un blank de 8 - 9 feet, clasa mai mare 7 - 9, din patru bucati.
Scopul : naluci reactive de 1 - 5 g, la avat. Sper ca lungimea batului sa faca lanseurile mai lungi, iar faptul ca e special de fly sa poata lansa naluci de 1 gram si chiar sub (streamere).
Daca ati vazut sau ati facut astfel de lansete, va rog un raspuns.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 31 Oct 2009, 17:40

la clasa 7-8 greutatea snurului pe primi 9,1 m e undeva la 12-13 gr dupa tabelu AFTM...

stremere de 1 gr ... se lanseaza... dar cu ajutorul snurului nicidecum prin greutatea proprie infima a stremerului

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 31 Oct 2009, 17:43

Da am incercat o singura lanseta pe blanc de fly ex fast, ca lanseta de spinning a iesit un mod fast, in rest mi sa parut buna :usoara, senzitiva.
Exista o mica problema in teoria ta cu lansarea greutatilor foarte mici: o lanseta de clasa 9 este capabil sa lanseze un fir de musca de clasa 9,greutatea snurului de clasa 9 poate purta un sreamer mai marisor .
Mai pe scurt in flycasting nu naluca trage snurul dupa el,este invers: firul duce musca.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Oct 2009, 17:44

blancurile de fly au si ele actiunile lor dar un bat de putere mai mare(#7-9)ar echivala,sa zicem,cu un blank de spin de putere medium ceea ce nu cred ca te va multumi la aruncarea unei naluci de 1 gram sau sub.

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 18:34

Multumesc de informatii.
Nu stiam ca .. nu prea am dat la musca decat de cateva ori. Am doar un bat de clasa 4 undeva depozitat.
Deci, practic, nu am cum sa rezolv problema unui bat lung ultralight cu batul de fly.
Ori, un blank de clasa 4-5, asa cum il am eu, mi se pare prea moale pentru pesti peste 1 kg.
Daca s-ar aplica totusi teoria ca un blank xfast echivaleaza cu unul de spinning mod.-fast de aceeasi categorie, ar deveni interesant si asa.
Oricum, betele de spinning lungi sunt prea rigide si nu se gasesc de putere ul.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 31 Oct 2009, 18:45

pe scurt... deci tu vrei o joarda lunga... care sa se incarce cu naluci de 1 gram sau chiar sub un gram... dar care sa fie capabile in dril cu pesti mari ? :lol:

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 18:49

Da, exact,pana in 2,7 metri, actiune moderata, sau mod. fast. si din 4 sau mai multe bucati.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 31 Oct 2009, 19:05

leXpertsrl scrie:Multumesc de informatii.
Nu stiam ca .. nu prea am dat la musca decat de cateva ori. Am doar un bat de clasa 4 undeva depozitat.
Deci, practic, nu am cum sa rezolv problema unui bat lung ultralight cu batul de fly.
Ori, un blank de clasa 4-5, asa cum il am eu, mi se pare prea moale pentru pesti peste 1 kg.
Daca s-ar aplica totusi teoria ca un blank xfast echivaleaza cu unul de spinning mod.-fast de aceeasi categorie, ar deveni interesant si asa.
Oricum, betele de spinning lungi sunt prea rigide si nu se gasesc de putere ul.
Am eu un bat de flai, clasa 4-5 , e mai puternic ca un Light cu care am tras avati peste kil din apa.

Ma cert cu Cristi Ene de 2 ani sa-l fac de spin si nu reusesc sa-l conving .

Oricum nu arunca mai bine ca un XML702 de spinn, dar are 8 talpi .

Dar se pare cu tu esti captiv in teoria precum ca un bat de putere mare obligatoriu este si unul rigid !

De curiozitate daca dai cu voblere 1-3 gr, cu ce fir vei da la avatii aia de peste 1 kil ?

Shinka ceva, vezi ca pe la tine pe la Dunare avatul intra si la lingura de 18gr.
:wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 31 Oct 2009, 19:12

kuintautti scrie:pe scurt... deci tu vrei o joarda lunga... care sa se incarce cu naluci de 1 gram sau chiar sub un gram... dar care sa fie capabile in dril cu pesti mari ? :lol:
Aici vorbim de avati , DAAA ?

Nu obositii aia ai tai de somoni ... :twisted:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 19:25

Precum ziceam, nu am prins pesti peste 1 kg cu bat de fly, dar al meu are actiune moderata, asa ca am indoieli cu privire la un blank ca asta in drill cu avati, si oricum lungimea lui nu ma satisface (8 feet).
Despre fir, pescuiesc cu nylon de 0,20 mm, dar si cu textil de 10 lb.
Oricum, pentru batul light de care ziceam, daca reusesc sa il procur cumva, as trece pe un 0,18 nylon, pentru ca am in vedere voblere de 2-4 grame.
Si poate parea ciudat ca vreau asa un bat pentru unii. Nu inseamna ca nu dau si cu un bat normal de spinning la avat. Chiar am doua. Pentru voblere mici mai am un fenwick hmx de 7'6'' light, iar pentru linguri de 18 gr. dau, mai nou, cu un superbat lamiglas de 8'6'', putere medie, actiune fast, facut de cristi ene.

Scrie răspuns