lanseta de spinning pe blank de fly
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
-
- junior
Stiu ca exista blankuri de fly de 4 bucati si chiar din mai multe. Nu tin neaparat sa fie o marca anume. Oricum din grafit, ca din sticla am vazut ca sunt doar din 2 bucati. De principiu, un lamiglas, st. croix, rainshadow, ceva in jur de 100 $.
Ideea e ca vreau sa stiu cum s-ar comporta un blank de fly la spinning, ca nu-mi iau lanseta sa ma uit doar la ea.
De asta am nevoie de experienta si cunostintele altora...
Ideea e ca vreau sa stiu cum s-ar comporta un blank de fly la spinning, ca nu-mi iau lanseta sa ma uit doar la ea.
De asta am nevoie de experienta si cunostintele altora...
- semlecangheorghe
- veteran
-
- junior
toate blankurile sunt apreciate dupa aceaiasi parametri,...actiune, putere,etc.
deci nu conteaza ca au plecat de la producator drept pt. fly sau pt. spin
in concluzie iei blancul , il incerci si ii verifici parametri si daca e ceea ce-ti trebuie tie dpdv al acestor parametrii il iei si il folosesti ca pe orice lanseta chiar daca era un blanc destinat pt fly
simplu
deci nu conteaza ca au plecat de la producator drept pt. fly sau pt. spin

in concluzie iei blancul , il incerci si ii verifici parametri si daca e ceea ce-ti trebuie tie dpdv al acestor parametrii il iei si il folosesti ca pe orice lanseta chiar daca era un blanc destinat pt fly

simplu

-
- junior
Ar fi bine sa pui o mulineta de spin pe batul ala de fli pe care zici ca il ai si sa incerci cateva lansari(legi mulineta pe manerul de pluta cu o sfoara sau cu leucoplast).Foarte probabil va trebui sa lansezi cu o miscare mai lunga nu cum esti obisnuit cu cele de spin.Cu cele mai multe blancuri de fli vei pati treba asta.Cele care sa-r potrivi cu ce vrei tu sant scumpe.Lamiglas XMG50 clasa 4 ,costa 180 sau 185$ e exact ce vrei tu.Orice ai alege sa nu-i pui inele mai mari de 5 pe varf.
eu zic ca ca modul de lansare tine tot de parametrii blancului ...adica mai scurt cu una rapida si cursa mai lunga a mainii in lanseu cu una moale indiferent daca e de spin sau fly....
exista lansete de spin rapide dar si lente la care lanseul e mai ''lung'' pt a incarca lanseta ,...asa precum exista lansete de fly chiar de clase mici 3-4 atat moi cat si f.rapide (fast) la care chiar si in lansatul cu fir de fly miscarea va fi diferita mai lunga ori mai scurta

exista lansete de spin rapide dar si lente la care lanseul e mai ''lung'' pt a incarca lanseta ,...asa precum exista lansete de fly chiar de clase mici 3-4 atat moi cat si f.rapide (fast) la care chiar si in lansatul cu fir de fly miscarea va fi diferita mai lunga ori mai scurta

Foarte adevarat cu actiunile si modul de lansare.Daia am si zis de xmg 50.e extrafast(pt o lanseta de fli,pt. o lanseta de spin e fast).e din 4bucati cum vrea .etc.Numai ca in momemntul in care pui inele de spin pe ea incepe sa se balangane ca lovita de streche.si daca mai bate si vantul,distractia e garantata.Eu am varianta mai veche din 2 bucati.Am dat cu ea cu inele de 6,de5si de4.Daca ai pui inele de 6 cum zice conceptul lui fuji exact aia patesti(inclusiv fara top).Cu inele de 5 dai normal,la fel ca la una de spin.Cand vorbesc de dimensiune ma refer la cele de pe varf si ca marca la fuji.