lanseta de spinning pe blank de fly

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Oct 2009, 21:06

http://www.rodbuilding.ro/index.php?lin ... _id=29Aici gasesti blancuri travel produse de batson,la preturi mai mult decit rezonabile insa nu sint mai lungi de 7ft.

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 21:09

Stiu ca exista blankuri de fly de 4 bucati si chiar din mai multe. Nu tin neaparat sa fie o marca anume. Oricum din grafit, ca din sticla am vazut ca sunt doar din 2 bucati. De principiu, un lamiglas, st. croix, rainshadow, ceva in jur de 100 $.
Ideea e ca vreau sa stiu cum s-ar comporta un blank de fly la spinning, ca nu-mi iau lanseta sa ma uit doar la ea.
De asta am nevoie de experienta si cunostintele altora...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Oct 2009, 21:20

Pot sa-ti mai dau o sugestie;ai putea incerca cu o lanseta de piker sau un feeder ligt,cred ca o asemenea lanseta se apropie de ce vrei tu chiar daca este construita pentru altceva.

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 21:22

multumesc pentru sugestii.
o sa le am in vedere.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 31 Oct 2009, 21:23

toate blankurile sunt apreciate dupa aceaiasi parametri,...actiune, putere,etc.

deci nu conteaza ca au plecat de la producator drept pt. fly sau pt. spin :idea: :wink:

in concluzie iei blancul , il incerci si ii verifici parametri si daca e ceea ce-ti trebuie tie dpdv al acestor parametrii il iei si il folosesti ca pe orice lanseta chiar daca era un blanc destinat pt fly :!:
simplu :)

salar felix
junior
junior

Mesaj de salar felix » 31 Oct 2009, 21:27

da. Pare simplu. Deci, spui ca nu are importanta ca e conceput pentru fly.
Deci, practic, depinde de fiecare blank in parte. Mai ramane de ales blankul.
Mersi

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 31 Oct 2009, 21:31

no bine ca te-ai linistit :)

spor la treaba :wink:

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 01 Noi 2009, 11:36

Ar fi bine sa pui o mulineta de spin pe batul ala de fli pe care zici ca il ai si sa incerci cateva lansari(legi mulineta pe manerul de pluta cu o sfoara sau cu leucoplast).Foarte probabil va trebui sa lansezi cu o miscare mai lunga nu cum esti obisnuit cu cele de spin.Cu cele mai multe blancuri de fli vei pati treba asta.Cele care sa-r potrivi cu ce vrei tu sant scumpe.Lamiglas XMG50 clasa 4 ,costa 180 sau 185$ e exact ce vrei tu.Orice ai alege sa nu-i pui inele mai mari de 5 pe varf.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 01 Noi 2009, 21:47

eu zic ca ca modul de lansare tine tot de parametrii blancului ...adica mai scurt cu una rapida si cursa mai lunga a mainii in lanseu cu una moale indiferent daca e de spin sau fly.... :wink:

exista lansete de spin rapide dar si lente la care lanseul e mai ''lung'' pt a incarca lanseta ,...asa precum exista lansete de fly chiar de clase mici 3-4 atat moi cat si f.rapide (fast) la care chiar si in lansatul cu fir de fly miscarea va fi diferita mai lunga ori mai scurta :idea:

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Noi 2009, 17:53

Foarte adevarat cu actiunile si modul de lansare.Daia am si zis de xmg 50.e extrafast(pt o lanseta de fli,pt. o lanseta de spin e fast).e din 4bucati cum vrea .etc.Numai ca in momemntul in care pui inele de spin pe ea incepe sa se balangane ca lovita de streche.si daca mai bate si vantul,distractia e garantata.Eu am varianta mai veche din 2 bucati.Am dat cu ea cu inele de 6,de5si de4.Daca ai pui inele de 6 cum zice conceptul lui fuji exact aia patesti(inclusiv fara top).Cu inele de 5 dai normal,la fel ca la una de spin.Cand vorbesc de dimensiune ma refer la cele de pe varf si ca marca la fuji.

Scrie răspuns