Lanseta Custom Salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
lanseta custom salau
rapala-man nu erai interesat de blankuri care sa arunce de la 3oz in sus?te intreb deoarece nu vad interesul pentru skeletul 15-40(un MH)
ori vrei un heavy sau chiar extra-heavy ori esti nehotarat?oricum probeaza ce gasesti in magazine din categoria care te intereseaza si poate o sa gasesti ceva care te "prinde".

- Rapala Man
- veteran
lanseta custom salau
uitasem de Shimano(desi multa lume le catalogheaza drept biciclete)fac si lucruri bune.sunt cateva mag on-line care au(aduc la comanda)modele care arunca pana la 100-120gr.este drept un custom iti satisface toate dorintele dar cand nu se gaseste apelezi la alte surse.
- Rapala Man
- veteran
- Rapala Man
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Firme care produc blancuri de vinzare sint st croix,batson,lamiglas.Mai era si g.loomis dar cica de anul acesta nu mai vind blancuri.Ca sa-ti aduci in timp util un blanc mai lung de 7ft,1 pcs,cea mai ieftina modalitate de transport costa aproape 300$.La oferta st croix sint blancuri care arunca 3-8 oz,dar sint recomandate pt muskie si ,probabil,sint adevarati pari.Asta iti doresti?Pe Mures, unde pescuiesc frecvent ,folosesc o lanseta sc4,care arunca pina in 5/8oz adica,aproximativ18gr.Anul asta am pescuit in niste locuri imposibile unde am fost nevoit sa pun greutati de 1oz.Neavind lanseta mai puternica ,am folosit ce aveam ,si spre surprinderea mea am putut lansa si pescui destul de bine cu ea ,avind in vedere ca i-am depasit plaja maxima a greutatii cu cca 80%.Nu recomand la nimeni sa faca asa ceva,eu am pescuit ocazional,insa vreau sa scot in evidenta ca o lanseta americana ce duce max 18gr,corespunde in realitate cu un 10-30european .Daca tu vrei sa pescui cu un 40-60gr(luind ca termen de comparatie modelul european)atunci ai nevoie de o lanseta de maxim 2 oz.Cunoscuti de-ai mei care pescuiesc pe DUNARE folosesc lanseta kistler ltx putere m-h,6.9ft,1 pcs,cred ca actiunea este fast,si gramajul 3.5-21gr.Oricum daca vrei o lanseta custom e bine sa apelezi la persoanele amintite in acest topic deoarece ele te pot indruma mult mai exact pt a-ti realiza lanseta pe care ti-o doresti.
Si as mai dori sa adaug ca nu exista lanseta universala ,si o lanseta care duce 2oz atunci o poti folosi doar in conditii de curent puternic ,apa adinca,in situatiile mai normale ea iti va parea un adevarat par.
Si as mai dori sa adaug ca nu exista lanseta universala ,si o lanseta care duce 2oz atunci o poti folosi doar in conditii de curent puternic ,apa adinca,in situatiile mai normale ea iti va parea un adevarat par.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Re: lanseta custom salau
Ce fir folosesti , cite lb ?ovidiu scrie:
Berkley Pulse (2.40m/15-50g), chiar daca e de serie, e o lanseta grozava.
o pescuiesc de vreo 3-4 luni, pe Dunare, cu jiguri intre 28 si 70g, cu 70g lansez nu dau drumul pe sub mana; adica lansez cum lanseaza baietii aia la crap...dau in ea de se reconfigureaza vertebrele...
![]()
Re: lanseta custom salau
[quote="SF Ce fir folosesti , cite lb ?[/quote]
de regula PP 8 si 10lb, ca sa tai curentul mai bine; am si tambur cu 15lb la mine dar nush daca am dat de 3 ori cu el anul asta...
de regula PP 8 si 10lb, ca sa tai curentul mai bine; am si tambur cu 15lb la mine dar nush daca am dat de 3 ori cu el anul asta...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...