Lanseta 7.6 - 8 ft M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costi
veteran
veteran

Lanseta 7.6 - 8 ft M

Mesaj de costi » 17 Mai 2009, 13:20

Caut o lanseta cu lungimea cuprinsa intre 7.6 si 8 ft putere M (sa fie pana in 30 max. 40 g)

Ce m-ar interesa la ea.... sa fie destul de senzitiva, insa nu as vrea sa fie extra-fast.. ci fast chiar spre moderat fast, sa aiba ceva rezerva de putere si sa tina la tavaleala :lol: :lol:
Bugetul.... undeva pana in aprox. 700 de lei, dar cu cat mai moca cu atat mai bine :lol: :lol:

M-a uitam la Sakura shukan de 7.8 M dar din cate am citit pe net e cam fier beton, prin zona nu am gasit inca un magazin care sa o aiba in stoc si sa pot pune mana pe ea. Tot de la mimteam ar mai fi Sportex BLACK STREAM 2.40 si cu putere pana in 40g, insa de care nu stiu nimic.

Ma mai tenteaza si Shimano Speedmastrer de 2.40M, am pus mana pe sora mai lunga (270 si MH) insa nu am pescuit cu ea si nu stiu cat de senzitiva e.
ALte modele de la Shimano (modele europene) nu ma coafeaza....

De la Saint Croix din pacate nu am gasit nimic la 7'6 care sa imi placa. Wildriverul de 7.6 e doar pana in 1/2, iar exact la aceeasi lungine si putere am deja un XML care ma multumeste.

La Maver din pacate Skirt ultrafine de 2.40 e doar pana in 20 g, iar la Spigot spin nu prea im plac inelele si nici mufarea spigot nu ma incanta prea mult.

Am folost o buna bucata de vreme o Okuma Alumina 2.40 10-40g, care si-a facut cu bine treaba, ce-i i-as putea reprosa este rezerva de putere, insa si-a facut cu brio treaba....pana cand am dat o teapa pe Olt, la vre-o 7-8 m adancine la un fierbeton, teapa data cu sete + textil = bat rupt
:cry:

Ma uitam si la sora mai scumpa a Aluminei, la VSystem, care stiu ca in afara de mandrina Fuji care e si pe Alumina, mai are si inele SIC, insa banuiesc ca nu sunt fuji, posibil si diferente la constructia blancului, cu toate ca nu as fi sigur.

Ar mai fi multe insa cum din pacate nu am ocazia sa le pipai in magazin pe toate sunt intr-o mare dilema.

Oricum as vrea sa aud pareri de la cei care au folosit aceste lansete nu doar impresii lasa de o poza sau vrajeli comerciale citite pe net.
Bineinteles ca si sfaturi despre alte modele decat cele enumerate mai sus, daca indeplinesc conditiile, sunt binevenite.
Imagine

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 17 Mai 2009, 13:44

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true Cea de 8' . 1/2-2 Oz , 2 segmente , 100 $ .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 17 Mai 2009, 13:58

2 oz e prea mult, e cam 57 g.... eu caut ceva pana in 30 maxim 40 g. Si mai ales ca stiu cum sta treaba cu 2 oz la St. Croix, am un Wildriver de 8.6 pana in 2 oz si zic eu ca duce mai mult de 56-57 de grame. 30 g e cam maximul care o sa-l arunc cu el.... am pus si 40g pentru ca multe bete europene nu pot arunca maximul inscris....am avut mai multe bete date pana in 40g si pe la 25-30 g cam era game over.

in oz ar trebuis sa fie undeva cam pe la 1 oz. Mai am si un XML de cast de 7' pana in 3/4 oz si dau cu el cu 30 g lejer chiar daca 3/4 oz ar fi cam 21g.

Deci pentru europene - cam 30-40 g si 2.30-2.40 lungime

Pentru americanisme - intre 3/4 si 1 oz si 7.6-8 ft.

A... si neaparat din 2 bucati, e batul ce sta tot timpul in portbagaj pentru nevoi neasteptate :lol: :lol:

Cele de Saltwater, majoritatea sunt dintr-o singura bucata.
Imagine

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Mai 2009, 14:11

Ia-ti shukanu e super ca bat si are o rezerva ff mare de putere 8)

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Mai 2009, 14:11

Ia-ti shukanu e super ca bat si are o rezerva ff mare de putere 8)

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 17 Mai 2009, 14:28

Mda... totul e roz, da am auzit ca ar avea actiunea unui fier beton :lol: :lol:

De aceea si intreb ca din pacate nu l-am vazut niciunde in zona sa pot pune mana pe el. Nu vrea ceva specializat pe jig, si shukanu nu cred ca sta foarte bine pe voblere lipless si linguri grele gen kastmaster. Eu in iau pentru pescuit in 99 % din cazuri pe curgatoare, in special pe Mures la avat, mai un strap sau un somotel sau ce mai pica.... unde de obicei dau cu shaduri da mai bag si cate un lipless sau cate o lingura grea gen kastmaster. Nu-l vreau pentru crankuri sau voblere cu portanta mare da nici nu vreau si smulg nalucile din gura pesteleui :lol: :lol:

Shukanu' pescuit in conbinatie cu un mono mai elastic oare face fata la voblere lipless sau oscilante mici si grele ce nu au portanta foarte mare?? ca la jig sunt convins ca merge
:D
Imagine

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Mai 2009, 14:58

am prins somn si avat pe dunare pe langa binenteles salau fara probleme adica la avat am avut acelasi nr de ratari pe care il am cand dau cu un maver esox adica fff mic. :lol: :lol: :lol:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 18 Mai 2009, 08:23

daca pescuiesti shukanu cu mono cred ca ii rezolvi mare parte din "buba"...desi nu se prea incadreaza in bugetul tau mai nou! :(
o alta alegere ar fi rookie(daca tot vb de lansete ex-fast)....
speedmasteru mai bine il iei pe cel de 2.40.e mai tzeapan putin si mai usor.(desi nu sunt mare fan al acestui bat :roll: )
sportexurile nu mi-au spus mare lucru desi nu le-am pescuit....dar daca il vrei pt naluci reactive asa cum ai spus,pot fi o alegere buna...

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 18 Mai 2009, 08:43

Eu mai propun un bat Infinity Q , eu am varianta de 2,6 si 5-20 sunt f miltumit de el si imi place tot mai mult pe masura ce il folosesc , pt tine ar merge mai bine 2,4 5-25 sau 2,7 8-35, ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -5996.html ) in rest indeplineste cerintele tale medium fast rezerva de putere usor din 2 buc , cel putin modelul care il am eu, 3-15 e fast spre extra fast si se incadreaza si in pret. L-am incarcat pe al meu cu 20 gr cat scrie pe el si am lansat bine cu el nu am incercat sa dobor recorduri de lungime dar sa comportat bine.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Mai 2009, 12:31

adrignat scrie:daca pescuiesti shukanu cu mono cred ca ii rezolvi mare parte din "buba"...desi nu se prea incadreaza in bugetul tau mai nou! :(
o alta alegere ar fi rookie(daca tot vb de lansete ex-fast)....
speedmasteru mai bine il iei pe cel de 2.40.e mai tzeapan putin si mai usor.(desi nu sunt mare fan al acestui bat :roll: )
sportexurile nu mi-au spus mare lucru desi nu le-am pescuit....dar daca il vrei pt naluci reactive asa cum ai spus,pot fi o alegere buna...

Pai chiar la 2.40 caut eu un bat..... sau ma rog intre 2.30-2.40.... nu mai lung de 2.40, mai bine putin mai scurt, ma inteleg mai bine cu betele mai scurtute in conceptia unora.

Bugetul il pot suplimenta, problema e ca prima data as vrea sa ma hotarasc pe 2-3 modele ca pe urma sa incerc sa le gasesc pe undeva sa le vad si live inainte de a da banii.

As fi incercat si un Avid da din pacate la 7.6 e doar ML, iar la puterile care le vreau eu se gaseste doar la 8.6.
Imagine

Scrie răspuns