Lanseta 7.6 - 8 ft M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Mai 2009, 12:41

kriss-wolf scrie:Eu mai propun un bat Infinity Q , eu am varianta de 2,6 si 5-20 sunt f miltumit de el si imi place tot mai mult pe masura ce il folosesc , pt tine ar merge mai bine 2,4 5-25 sau 2,7 8-35, ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -5996.html ) in rest indeplineste cerintele tale medium fast rezerva de putere usor din 2 buc , cel putin modelul care il am eu, 3-15 e fast spre extra fast si se incadreaza si in pret. L-am incarcat pe al meu cu 20 gr cat scrie pe el si am lansat bine cu el nu am incercat sa dobor recorduri de lungime dar sa comportat bine.
Infinity Q am pus mana pe cel de 2.60 da parca nu prea imi placea cum imi cade in mana..... iar cel de 2.40 e putin sub puterea cautata..... as vrea sa fie puterea maxima intre 30 si 40 g. Adica daca dau cu sete cu jig de 1oz sa nu sughite :lol: :lol: Oricum killer de bete nu sunt, pana acum de cand ma stiu am reusit sa rup doar 2 :lol: :lol: si nici unul in lanseu, dar nici nu vreau sa arunc cu frica cu el :))

Despre Sakura Rookie ce stiti??? Am citi in catalogul Sakura si ziceau de Shukanuri ca ar fi pentru slatwater.... nu ca ar fi asta o problema... insa cica Rookie ar fi pentru Freshwater.... si asta:

http://www.xxx.ro/produse/43/5806/Ro ... 0-35g.html
s-ar incadra in si in tiparul cautat.
(Scuze ca am dat link catre un alt magazin on-line, insa pe Totalfishing Sakura Rookie nu exista)

Orium, pana nu o sa pun mana pe el nu ma mai arunc sa-l iau pe NV de pe net :lol: :lol: :lol:

Apropo, in 2-3 saptamani o sa am drum pana la Viena, deci daca stiti ceva magazine de pescuit care merita atentia, in Ungaria sau in Austria chiar as fi curios, ca timp s-ar gasi :lol: :lol:
Imagine

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 18 Mai 2009, 13:23

rookie e o lanseta senzitiva,foarte rapida si cu o rezerva impresionanta de putere.daca nu te deranjeaza ca e x-fast e foarte buna......eu am varianta L si sunt foarte incantat de ea.bine,eu o folosesc exclusiv cu jiguri....

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 18 Mai 2009, 16:00

costi scrie: Apropo, in 2-3 saptamani o sa am drum pana la Viena, deci daca stiti ceva magazine de pescuit care merita atentia, in Ungaria sau in Austria chiar as fi curios, ca timp s-ar gasi :lol: :lol:
Din experienta mea de pana acum, singurul loc pe unde ar merita sa treci in cautare de scule de spinning prin Ungaria e magazinul Maxon din Budapesta. Adresa e Bp. 1117 Hunyadi Janos U. 19. E fata in fata cu Savoya Park (un centru comercial mare). Acu' o saptamana aveau toata gama de bete si mulinete Shimano si vreo 8-9 bete G.Loomis (e magazinul de prezentare a lui Rapala Eurohold, reprezentanta oficiala Shimano, G.Loomis, Rapala). Sa nu te astepti la minuni, dar macar ai ocazia sa "balangani" tote felurile de bete Shimano, inainte de a te decide sa-ti iei altceva :twisted: :lol: .
In rest, desi am cam facut cateva drumuri in speranta ca voi gasi cate ceva, Ungaria e saracuta rau. Nici macar la Fehova (o mare expozitie anuala de vanatoare si pescuit) n-am gasit bete de spinning (de musca nici atat) care sa merite atentie.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Mai 2009, 16:23

Mersi Musti, notata adresa... e bine si macar atat. Oricum, mai cautam poate se mai arata cate ceva :lol: :lol:
Imagine

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Mai 2009, 19:22

Hai ca am mai vazut o niua interesanta :lol: :lol:

http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/sp ... ilvercreek

Daiwa SILVERCREEK Twister - e 2.40 si 10-40g

stie cineva ceva de ea??? merita atentia??
Imagine

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 19 Mai 2009, 20:11

eu am fost cam dezamagit de ea....nu am pescuit dar am pus mana pe ea la arrow.mi se pare greuta si indecisa ca si actiune/putere.....sau pur si simplu nu e pe mana mea.....plus rear gripul mi s-a parut cam lung.... :roll:
io zic ca la caracteristicile pe care le-ai enumerat se potriveste sakura(ori shukan ori rookie)....si speedmasterul e ok...dar nu imi place mie in mod special.sakurele au mult mai mare rezerva de putere.sunt mai senzitive(nu stiu cat te incalzeste asta pe tine la pescuitul care vrei sa il practici cu lanseta asta) au inele fuji sic si sunt putin mai usoare ....

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Mai 2009, 20:49

adrignat scrie:....
io zic ca la caracteristicile pe care le-ai enumerat se potriveste sakura(ori shukan ori rookie)....

Daca ai pescuit cu amandoua, cam care sunt diferentele intre Shukan si Rookie???

Oricum pana la urma cred ca o sa-mi fac un drum pe la Bucuresti si sa aleg live :lol: :lol:
Imagine

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 19 Mai 2009, 21:02

shukanu e putin mai usor si mai senzitiv.nu cu mult....daca ma intrebi daca diferentele practice fac logica diferenta de pret as inclina sa spun ca nu...dar diferente exista.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 19 Mai 2009, 21:26

La ce vrei sa folosesti in mod frecvent batul pe care il cauti: jig-uri,linguri sau voblere?

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Mai 2009, 22:04

Cum am scris si la inceput, nu vreu un bat extra-fast.... sa fie fast sau spre moderat-fast. O sa il folosesc in primul rand pe Mures, in curent, la avat cu voblere lipless, linguri alungite si grele ce nu au portanta foarte mare si pe shaduri. Insa chiar si asa mi-ar place sa aiba o senzitivitate decenta in caz de necesitate sa pot plimba un jig si mai pe fundu' apei. Oricum nu imi plac betele gen fier-beton, si tocmai de asta mi-a frica la shukan. Daca Rookie e putin mai blanda insa are suficienta rezerva de putere sa faca fata si la cate un somotel intrat accidental, atunci ar fi excelent.
Imagine

Scrie răspuns