Lanseta 7.6 - 8 ft M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 19 Mai 2009, 22:07

ca si tinuta e la fel ca si shukanu......in cazul asta ar trebui sa te orientezi spre un speedmaster sau sportex black stream :D

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 19 Mai 2009, 22:35

Pai atunci nu trebuie sa mai cauti un bat :) trebuie sa cauti 2-3 bete, inca nu s-a inventat batul care sa fie bun la toate :) si eu il caut dar incerc sa ma adaptez cu ce am!!!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Mai 2009, 12:57

Pai am o gramada de bete, insa sunt momente cand iau Muresul la picior cativa kilometrii cu batul si doar o cutie cu maimute, si imi este greu sa bat o gramada de kilometrii cu un snopu' de bete dupa mine. Pana acum mergeam de multe ori cu 2-3 insa era destul de deranjant. Nu cer sa fie de senzitivitatea Shukanului nici macar sa fie in primele x, cele mai senzitive bete, insa nici sa nu fie mamaliga.

De exemplu un bat cu care ma inteleg foarte bine e XML-u' de 7.6 si 1/2, insa ar prefera ceva putin mai puternic cam pe la 1 oz si daca se poate de 8 picioare in loc de 7.6. XML e batul care daca-l pescuiesc cu textil e suficient de decent sa simt cat de cat fundul apei, iar daca il trec pe un mono cu elasticitate mai mare merge si pe cate un vobler fara sa ratez sau sa pierd pe drum juma' din pesti. Stiu ca suna a struto-camila ce caut eu, nu vreau un bat care sa exceleze la cate un capitol, ci mi-e suficient daca trece din stadiul de mediocru spre bine la fiecare capitol.

Un alt bat care imi place iar la maxim si care l-am pescuit cu o gramada de tipuri de naluci e St. Croix LTBC66MF, daca s-ar face unul la fel da de 7.6, din doua bucati si sa fie de spinning, atunci nu as mai sta pe ganduri.

Probabil ca sunt mai multe bete cu care m-as intelege bine, dar din pacate in magazine din zona gasesc in principal multe gioarse, sau singurele firme reprezentante cat de cat sunt Energofish si Gipo. In rest e cam durere. De la Arrow de exemplu abia daca mai gasesti cate ceva decant, mai mult marfa de pescari de duminica. Mim Team aduceau la un magazin care din pacate ori s-a inchis ori s-au mutat si nu mai sriu eu pe unde si care oricum aduceau bete mai scumpe doar pe comanda, cu avans..... ceea ce pot face si singur de pe net chiar la un pret mai ok.

Deci intreb mai mult pentru faptul ca nu mai vreau sa comand cine stie ce si sa nu-mi fie pe plac. Ce poate iti place tie, mie mi se poate parea prea rapid. Pote reactionez eu prea rapid, insa am impresia ca cu betele prea fast si daca mai sunt si pe textil am cam multe rateuri (asta facand exceptie cand dau exclusiv la salau).

Oricum am ajuns la concluzia ca cel mai bine incerc eu sa ma deplasez pana la Bucuresti si sa vad live cat mai multe bete. As fi incercat sa ajung la targul AVP, acolo banuiesc ca chiar as avea ocazia sa testez nenumarate bete... insa din pacate nu o sa fiu in tara, asa ca o sa-l ratez si anul asta :cry: :cry: :cry:

Oricum, multumesc mult tuturor care au respuns, macar mi-am facut cat de cat o idee despre cateva pretendente care as fi curios sa le vad.

Shukanul si Rookie cred ca ies din schema, posibil sa prezinte interes doar daca o sa vreau un bat exclusiv de salau, insa atunci poate o sa ma orientez spre un MH, insa deocamdata pentru jiguri grele ma descurc cu un Wildriver de 2 oz, nu e cel mai reusit da se prezinta decent.

Mersi fain :lol: :lol: :lol:
Imagine

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Mai 2009, 13:00

Mama cata postu am scris... :lol: :lol: :lol: cred ca de la caldura mi se trage :lol: :lol: :lol:

Gata, plec la peste :lol:
Imagine

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Mai 2009, 15:49

incerca si un shimano clarus
io am unu si ii destul de bun pt ce iti trebuie tie
si senzitiv si usor calitate pret excelenta

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Mai 2009, 16:10

Fiind model de state din pacate nu o sa-l pot vedea in magazin sa-l balanganesc live :lol: :lol:

da stiu pe cineva care a avut un Clarus asa ca ma pot informa mai detaliat :lol: :lol:
Imagine

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Mai 2009, 16:14

am si eu si pot sa iti spun ca ii okay
ft senzitiv cu resursa mare de putere are 2 inele pe primul segment am pescuit cu el cu toate nalucile de la jig de 1.5 grame pana la zalt de 38g
finisaje si componente de calitate
io am modelu de 8'6" 1/4-1 oz medium

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 20 Mai 2009, 22:22

cred ca cel mai bine ar fi sa ajungi la targ, acolo chiar vei avea ce sa vezi, de la JDM-uri pana la CDM-uri :)

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 21 Mai 2009, 16:22

:lol: :lol: :lol: Ca sa ajung la targ ar insemna sinucidere :lol: :lol: :lol:

din pacate chiar in aceea perioada o sa fiu plecat in honeymoon..... si daca il decalez pentru targ.... cred ca o sa se lase rau :lol: :lol: :lol:
Imagine

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 21 Mai 2009, 17:01

o sa pleci in luna de miere langa o lanseta frumoasa daca mergi la targ daca nu alaturi de o femeie frumosa deci alege :twisted:

Scrie răspuns