jig-uri si greutatea lor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 22 Feb 2005, 14:37

Am si eu o nelamurire....
Ce fir (monofilament) se poate folosi la un jig de 14 - 17 grame?
0.25 mm este un fir prea gros?
Am dat cu jig de 10 grame, shaduri de 5 - 6 cm si nailon de 0.22 mm si nu am reusit sa controlez jigul, chiar daca aruncam mai in amonte de mine tot dupa 2 -3 saltari ale varfului lansetei, shadul era in mal.
La un jig de 15 - 20 grame, cam ce nailon ar fi indicat sa folosesc?
Multumesc!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Feb 2005, 15:46

adrian frunza scrie:salut.da jig-ul e sfant, ar trebui si sarbatorit.dar vara asta cand face fite o sa incerc:texas,dandineta +twister(timber doodle),bottom.sunt curios ce o sa zica el.
da eugen de ce e asa fundamentalist cu dropshot? o simte el.
Adrian,
iti raspund mintenas asa cum meriti. verifica-ti te rog mesajele private.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 23 Feb 2005, 08:47

@ adrian frunza
Nu e rezervatie. Si ba da, bolovanii sunt problema. Mai ales de cind s-au decis sa largeasca soseaua, arunca munti de stinca in apa. Iar firul nu mi se taie ci intra intre doua stinci si adio jig. Cind se agata numai cirligul e bine, cu un fir de 28 il scot, dar cind intra plumbul intre pietre, jale.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 23 Feb 2005, 09:16

De ce Adio mai Bogdane ? Ne cumparam un costum de scafandru si se rezolva problema. Facem si spinning si scufundari. Antrenament ce mai. :D :D :D

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 23 Feb 2005, 09:22

Ai putea sa faci un ban cinstit Ovidiule :wink: . Stiu un loc in care, impreuna cu Silviu si mai citiva, am lasat peste 300 jiguri. La 7-8 mii bucata, iese ceva, nu? :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Feb 2005, 09:27

bogdank scrie:Ai putea sa faci un ban cinstit Ovidiule :wink: . Stiu un loc in care, impreuna cu Silviu si mai citiva, am lasat peste 300 jiguri. La 7-8 mii bucata, iese ceva, nu? :lol:
Fara a mai pune la socoteala si twisterele... Poate mai sunt cateva bune :)

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 23 Feb 2005, 10:17

Oare in cat timp mi-as amortiza investitia ? :D Trebuie sa ma gandesc. Cand golesc un loc, ma mut in altul. Apoi trec si prin alte judete si uite asa pot si eu sa-mi adun ceva naluci. :D :D :D

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Feb 2005, 16:23

salut.bogdank,am o intrebare.ti s-a intamplat vreodata ca pescuind
intr-un loc sa iti scoti propriile twistere agatate nu de firul ramas ci de curbura carligului.mi mi s-a intamplat de mai multe ori ,in plus un prieten a scos un jig cu shad dupa un an din canal,si l-a recunocut dupa jig-ul model personal.cand ti se intampla lucruri de astea inseamna ca cunosti si controlezi locul,si pierderile sunt nesemnificative comparativ cu satisfactiile.nu mai dau solutii pentru ca parerea unora e ca bat campii.
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Feb 2005, 16:32

nu numai ca ne-am scos unu jigul altuia dar cateodata am scos si cate un ghem de jig-uri cu plastice care ne apartineu noua sau celor care au pescuit recent pe acolo
am scos si plastice putrezite rau de-ti mutau nasul din loc, asta apropos de ce lasam in apa in urma noastra....
de asta prefer jig-urile cu carlige mai moi, sa pot sa le indoi

chiar stiu pe cineva care baga capcane in apa in anumite locuri, pe care le scotea apoi ca sa colecteze jigurile celor care le pierdeau acolo :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Feb 2005, 16:41

danr scrie:chiar stiu pe cineva care baga capcane in apa in anumite locuri, pe care le scotea apoi ca sa colecteze jigurile celor care le pierdeau acolo :lol:
Buna idee :idea:

Scrie răspuns