jig-uri si greutatea lor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daca e lac fara curent cred ca maxim 5g e mult mai eficient dat timpului de prezentare mai lung.Dar depinde si de actiunea lansetei.oricum eu prefer finetea.Poate la T de 8-10 cm -7-8g dar in general dau cu T de 5-7cm.Ma refer pt salau
Alta treaba e in curent unde nu prea am experienta
Voi cum considerati?
Alta treaba e in curent unde nu prea am experienta
Voi cum considerati?
Pescuind la jig in ape limpezi am observat ca sunt avantajat pescuind cu jig-uri mai mici 1/64oz.,1/32oz.,1/16oz.,1/8oz.(o,44g.,0,88g.,1,77g.,3,54g.)
Cel mai mult pescuiesc cu jig-uri de 1,77g.,3,54g.,cu cele mai mici cand apa e f. limpede si pestele mofturos.Nu folosesc jig-uri mai mari de 3,54g. si pe considerentul ca acestea au carlige prea mari iar plasticile folosite de mine sunt de maximum 5cm.
Nu pescuiesc special pt. a prinde"recorduri" dar pescuind in modul aratat mai sus am prins (zic eu...) pesti destul de mari si nu pot spune ca am scapat multi pesti deoarece carligele folosite erau mai mici.Si este valabil si la pescuitul meu in apa dulce si la cel in apa sarata.Pot spune ca de multe ori am prins mai multi pesti tocmai datorita jig-urilor si plasticelor mai mici folosite si monturii mai fine.
Problema ajungerii la adancimea dorita si mentinerea jig-urilor in curenti mai puternici am rezolvat-o cum am mai aratat pe forum prin adaugarea pe fir a unor plumbi suplimentari(ce ma ajuta si la a marii distanta de aruncare) in functie de conditiile in care pescuiesc.
Atata timp cat in pescuitul la jig practicat de mine aici am rezultate bune si f. bune nu vad sensul schimbarii felului meu de a pescui.
Imi pare rau ca nu aveti si voi conditiile de pescuit de aici (unde sunt o gramada de pesti desi nu este nici o perioada de prohibitie pescuitul fiind deschis tot anul),ca va mai chinuie iarna cand in fata casei mele azaleea e inflorita de vreo doua saptamani iar frasinul infrunzit...
Oricum primavara nu e departe ,deci pregatiti toate cele necesare pt. noi drill-uri memorabile.
Jean Scurtu
Cel mai mult pescuiesc cu jig-uri de 1,77g.,3,54g.,cu cele mai mici cand apa e f. limpede si pestele mofturos.Nu folosesc jig-uri mai mari de 3,54g. si pe considerentul ca acestea au carlige prea mari iar plasticile folosite de mine sunt de maximum 5cm.
Nu pescuiesc special pt. a prinde"recorduri" dar pescuind in modul aratat mai sus am prins (zic eu...) pesti destul de mari si nu pot spune ca am scapat multi pesti deoarece carligele folosite erau mai mici.Si este valabil si la pescuitul meu in apa dulce si la cel in apa sarata.Pot spune ca de multe ori am prins mai multi pesti tocmai datorita jig-urilor si plasticelor mai mici folosite si monturii mai fine.
Problema ajungerii la adancimea dorita si mentinerea jig-urilor in curenti mai puternici am rezolvat-o cum am mai aratat pe forum prin adaugarea pe fir a unor plumbi suplimentari(ce ma ajuta si la a marii distanta de aruncare) in functie de conditiile in care pescuiesc.
Atata timp cat in pescuitul la jig practicat de mine aici am rezultate bune si f. bune nu vad sensul schimbarii felului meu de a pescui.
Imi pare rau ca nu aveti si voi conditiile de pescuit de aici (unde sunt o gramada de pesti desi nu este nici o perioada de prohibitie pescuitul fiind deschis tot anul),ca va mai chinuie iarna cand in fata casei mele azaleea e inflorita de vreo doua saptamani iar frasinul infrunzit...
Oricum primavara nu e departe ,deci pregatiti toate cele necesare pt. noi drill-uri memorabile.
Jean Scurtu
Sa dea Domnul, domnule Jean sa vina mai repede primavara asta. Parca niciodata cu am avut asa de putina rabdareJean Scurtu scrie:Oricum primavara nu e departe ,deci pregatiti toate cele necesare pt. noi drill-uri memorabile.

Cat priveste jigurile, as vrea sa incerc pe Prut cu 15 - 20 grame
Stiu ca par mari, dar sunt cateva locuri cu apa adanca si curent destul de puternic, asa incat, cu nailon de 0.2 si jig de 9 - 10 grame, nu am ajuns niciodata acolo unde vroiam.
Mentionez ca am folosit shad destul de mic (5 - 6 cm).
Am sa incerc cu greutati ceva mai mari.
Astept sa puna mihai.f la anunturi oferta lui, pentru mai multe detalii.
Salut!
Pentru cei din Iasi, o intrebare:
Mai doreste cineva sa comande jig-uri de la mihai.f ?
Probabil ca in cursul zilei de azi o sa puna la anunturi oferta lui.
Eu am sa-mi comanda vreo suta de 14 si 17,5 grame si, eventual sa mai reflectez asupra celorlate din oferta.
Daca mai este cineva care doreste sa comande cantitati mai mici, sau chiar mai mari
este binevenit. Ma gandeam sa facem comanda odata.
Comanda am s-o fac cam in jurul datei de 10 martie (sau poate mai devreme) in functie de $$.
Pretul unui jig ~ 6000 lei.
Pentru alte detalii luati legatura cu mihai.f
Pentru cei din Iasi, o intrebare:
Mai doreste cineva sa comande jig-uri de la mihai.f ?
Probabil ca in cursul zilei de azi o sa puna la anunturi oferta lui.
Eu am sa-mi comanda vreo suta de 14 si 17,5 grame si, eventual sa mai reflectez asupra celorlate din oferta.
Daca mai este cineva care doreste sa comande cantitati mai mici, sau chiar mai mari

Comanda am s-o fac cam in jurul datei de 10 martie (sau poate mai devreme) in functie de $$.
Pretul unui jig ~ 6000 lei.
Pentru alte detalii luati legatura cu mihai.f
Spune-mi, te rog, ce nailon foloseai pentru 21 grame? Sau, daca foloseai fir textil, ce nailon crezi ca s-ar preta pentru o asemenea greutate, pentru apa adanca si curent destul de mare?bogdank scrie:Pt unde pescuiesc eu, jig-ul de 14g e limita minima. Si asa de abia ajunge pe substrat. Cel mai mare cu care am dat pina acum a fost de 21. Si nu mi s-a parut a fi prea mare. Am incercat si eu sa "subtiez" montura la jig de 12, dar nu apucam sa recuperez 1m ca era deja in mal.
Multumesc!
-
- veteran
salut. draga Jean ,nu te crede(intelege) nimeni cand le spui ca pescuiesti cu jig-uri de alea microscopice.si mie imi era greu sa cred astfel de lucruri pana nu le-am incercat.mi-am facut matrita pt jig de
1,5 g, nu cred sa cobor vara asta mai jos.
problema este ca , noi am pescuit mult la stationar si avem o baza solida........
eu cand aud de jig de peste 15 g ma duce gandul la japca .ca sa ajungi pe 15 m de apa ,curent puternic,si sa controlezi EFICIENT montura nu iti trebuie jig atat de greu;ca sa nu mai vorbesc de zilele alea :5 tac-uri si unu de 3kg....da asta e farmecul salaului.stop.
ce azalee ai, rhododendron indicum? e floarea mea de inima.de mirare cum s-a aclimatizat la soarele din texas.(umbra?)
1,5 g, nu cred sa cobor vara asta mai jos.
problema este ca , noi am pescuit mult la stationar si avem o baza solida........
eu cand aud de jig de peste 15 g ma duce gandul la japca .ca sa ajungi pe 15 m de apa ,curent puternic,si sa controlezi EFICIENT montura nu iti trebuie jig atat de greu;ca sa nu mai vorbesc de zilele alea :5 tac-uri si unu de 3kg....da asta e farmecul salaului.stop.
ce azalee ai, rhododendron indicum? e floarea mea de inima.de mirare cum s-a aclimatizat la soarele din texas.(umbra?)
walleye