jig-uri colorate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ionutz13
utilizator constant
utilizator constant

jig-uri colorate

Mesaj de ionutz13 » 21 Iun 2011, 22:11

Pana acum am folosit numai jig-uri tip bila , simple.Sunt bune jig-urile colorate?

Adi G
veteran
veteran

Re: jig-uri colorate

Mesaj de Adi G » 21 Iun 2011, 22:58

ionutz13 scrie:Pana acum am folosit numai jig-uri tip bila , simple.Sunt bune jig-urile colorate?
pai sunt si de alea colorate cu forma de bila....
cu astea ma impac io cel mai bine. jiguri "hopa mitica" :lol:

Imagine

avantajul e ca ramane carligul intotdeauna indreptat in sus, deci, mai putzine agatzaturi. :wink: si in general, nu-s rele alea colorate, depinde pe unde dai cu ele. in apa limpede io as folosi mai degrabada plumb "natur" si in apa mai tulbure, colorat cat mai tzipator, in contrast cu guma sau asortat... cum crezi.

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 22 Iun 2011, 21:32

unde gasim ceva vopsele pentru jiguri? un magazin din tara ma intereseaza multumesc

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Iun 2011, 22:39

cristi cristi scrie:unde gasim ceva vopsele pentru jiguri? un magazin din tara ma intereseaza multumesc
pai ii foarte simplu, te duci la un magazin specializat pe produse de manichiura si ii ceri lu tanti aia de la tejghea, oja de unghii! rosu, negru, alb, creca gasesti si verde... :wink: :lol:

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 22 Iun 2011, 22:45

iti arde de goange ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Iun 2011, 22:49

:lol: nu, vorbesc serios... n-am vazut inca vopsea speciala de jiguri. oja ar fi o idee, e destul de rezistenta daca dai cateva straturi. sau daca nu, fii si tu inventiv, cauta alta vopsea... tre sa-mi fac rost de oja neagra, mi-ai dat o idee :lol: ar trebui sa mearga la salau seara cu gume maro sau negre.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Iun 2011, 22:54

vopsea email aplicata cu pensula... spray... oricum de cate ori am vopsit jigurile sau plumbii ori cu email ori cu spray, ori cu PRO-TEC pulberea aia pentru plumb... dupa 5-6 pietre mai sanatoase a inceput sa cedeze vopseaua... :) cred ca ceva vopsea cauciucata (cred ca plastiDip ii zice...) sau clor-cauciuc pentru piscine...

cred ca mai am eu jumate de borcan pro-tec :)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Iun 2011, 22:56

tin minte ca erau la un moment dat prin magazine ceva vopsele de jiguri ... mai bine zis era ceva praf care nu stiu cum adera la plumb (cred ca se inclzea plumbul si se scufunda in praful ala) ... nu am fost curios de mai multe detalii pentru ca nu pescuiesc cu jiguri dar am auzit si eu din greseala ... eventual intreaba prin magazin ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Iun 2011, 22:58

pai si la alea cumparate gata colorate se "ciobeste" vopseaua dupa cateva pietre... la urma urmei jigurile is piese de consum... rar depasesc cateva luni vechime prin trusa daca te pui serios pe treaba.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Iun 2011, 23:07

Adi G scrie:pai si la alea cumparate gata colorate se "ciobeste" vopseaua dupa cateva pietre... la urma urmei jigurile is piese de consum... rar depasesc cateva luni vechime prin trusa daca te pui serios pe treaba.

cateva luni? :lol: eu sunt multumit daca le am 3-4 zile :lol:

Vopseaua pulbere se aplica incalzind plumbul la 180grade in cuptor, aplici pulberea si bagi iar la cuptor 1-2 minute... asta asa... profesional... altfel incalzesti jigu cu bricheta pana capata o usoara culoare negricioasa sau inchisa... ii dai cu pragu pe el... si mai bagi 2-3 secunde in flacara de la bricheta... :)

deci... am jumate de borcat de pulbere pro-tec watermelon-ice cred ca e... care sare primul cu oferta? :lol:

Scrie răspuns