jig-uri colorate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 22 Iun 2011, 23:28

am vazut intr-un catalog de la cabela ca avea vopsea de jiguri si era lichida nu praf eu la aia ma refer si m-am gandit ca ,comercializeaza vreun magazin de la noi , cea praf si cauciucata este pt plumbii de crap daca nu ma insel si oja cred ca sare la primul impact cu piatra intradevar sare si vopseaua dar nu se crapa

la mine pot sta jigurile si 6 luni si o luna depinde de ce agataturi dau dar cand torn jiguri torn cel putin 50-100 odata ca nu are rost sa torn zilnic

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Iun 2011, 23:33

sa sti ca nici nu aia lichida nu-i mare treaba... e destul de greu sa o aplici... si se intampla exact acelasi lucru... :)

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 23 Iun 2011, 00:08

de ce este greu cand desfaci recipientul ,introduci jigul dupa care il agati de ceva si il lasi la uscat in 5 min cred ca vopsesti 100-150 buc treaba este sa ai toate cele pregatite

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 23 Iun 2011, 14:21

Cristi...te complici . Merge cu orice vopsea . Eu am folosit vopsea pe baza de ulei . Se usuca mai greu dar tine . Ii dai eventual 2-3 straturi daca tu consideri ca e necesar . Cu 9ron am vopsit kg de plumb ...
Iti alegi lucios sau mat , in functie de cum vrei sa iasa lucrarea.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Iun 2011, 18:34

da simple ce au? la ce sa te chinui sa pictezi cand si alea "natur" prind la fel? ideea e sa reducem cheltuielile la peste nu sa le marim, ca doar e crizaaaaaa. :shock: :evil:
PS: daca as fi salau nici n-as da in bile d-astea roz bonbon :twisted: oricum nu sta sa analizeze ce si cum la adancimile alea. Cand vrea, vrea, cand nu, ari degeaba.
Urasc atarnatorii!

pupu
veteran
veteran

Jiguri colorate

Mesaj de pupu » 23 Iun 2011, 18:50

Vopseaua pro-tec este foarte rezistenta, de obicei pescarii incalzesc jigul si il introduc in vopsea ,in acest mod simplu srtatul de vopsea iese gros si astfel nu are rezistenta(sare f.usor). Cum a zis si Ionut e bine (daca folosim acest mod simplu) sa folosim un cuptor electric in care termostatul sa fie reglat intre 170-180 grade ,cand jigul ajunge la temperatura optima si inainte de al scufunda in pro-tec e bine sa amestecam vopseaua pulbere cu o tija subtire ca sa fie cat mai afanata (sa vedeti cat conteaza asta)caci in timp ea se taseaza si iar ajungem la o acoperire prea groasa,apoi revenim cu jigul in cuptor ,da nu pentru un minut ,ci pentru cel putin 5. Cel mai bine e sa folosim o baie pat fluid ,astfel se economiseste vopsea, stratul si rezistenta e optima si daca aveti Jiguri cu model ,ochi ,solzi, etc acestea ies cel mai bine in evidenta.

Numai bine...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 23 Iun 2011, 22:43

stefanflorin scrie:da simple ce au? la ce sa te chinui sa pictezi cand si alea "natur" prind la fel?
uneori e vorba doar de marketing si de bani . alteori e posibil sa fie necesitate . somnul de exemplu....si nu e vorba numai de jig-uri , dar metoda poate fi aceeasi .
alta explicatie ar putea fi zgomotul produs la lovirea plumbului de fund , daca este pietros . vopseaua aia cauciucata atenueaza , sau cel putin asa consider eu . nu am vazut vreun exeriment in privinta asta dar tind sa cred ca asa este .

sa vedem si alte opinii .

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Iun 2011, 23:32

Indian Larry scrie: uneori e vorba doar de marketing si de bani . alteori e posibil sa fie necesitate . somnul de exemplu....
s-a mai discutat si stablit, somnul are nevoie de vibratie si punct, fluo, nefluo, vopsit nevopsit chiar nu face diferenta...faptul ca aveai o bila colorata cand ai prins nu spune nimic :wink: sunt constatari de pe apa intre 5-6 pescari care prind frecvent ... sau na, poate poti detalia, mai invatam si noi ceva, nu se stie niciodata ... nu am insistat prea mult pe bile colorate, cred ca singurul efect ar fi acela al unui peste prada care isi urmareste hrana(bila colorata) nefiind atent la pradatorul din spate ... poate sa aiba efecte pe balta, pe rau unde lupta e mai acerba nu cred ca pradatorii urmaresc ce face pestele prada ci devin foarte oportunisti si ataca ce le pica la nas, poate si urmaresc, de aceea apa mai "pishcata" ofera capturi mai multe, nu au timp sa vizualizeze exact ce urmaresc :wink:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 23 Iun 2011, 23:54

Eu ma refeream la altceva . Din cate stiu , somnul cand detecteaza plumbul , nu ataca . Unii folosesc la pescuitul somnului , plumbi cauciucati(imbracati intr-o vopsea cauciucata) . Pe acelasi principiu am mers si eu cand am dat 2-3 straturi(sau chiar mai multe) de vopsea peste plumbi . Efectul nu stiu care a fost...n-am avut timp sa fac experimente cu ambele variante dar chiar o sa incerc .
Despre alti rapiciosi....sunt de parere ca vopseaua poate fi de ajutor doar in cazul fundului pietros , cum am mai spus . In rest....ciuciu.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 23 Iun 2011, 23:55

ar mai fi si mica problema cu perceptia culorilor pe care o are somnul in orele in care vaneaza. eu sunt destul de convins ca somnul nu face distinctia la culoare, noaptea, la adancime. salaul poate, desi nu cred ca asta influenteaza in mod capital partida (ma refer aici la bila).
Larry s-ar putea sa zica bine. ma gandesc la faptul ca plumbul neavand destula vibratie cand atinge fundul nu este atractant pentru somn. ceea ce nu este cazul unei membrane cauciucate.

Scrie răspuns