discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
pikeman
- veteran

-
Indian Larry scrie:Eu ma refeream la altceva . Din cate stiu , somnul cand detecteaza plumbul , nu ataca . Unii folosesc la pescuitul somnului , plumbi cauciucati(imbracati intr-o vopsea cauciucata) . Pe acelasi principiu am mers si eu cand am dat 2-3 straturi(sau chiar mai multe) de vopsea peste plumbi . Efectul nu stiu care a fost...n-am avut timp sa fac experimente cu ambele variante dar chiar o sa incerc .
Despre alti rapiciosi....sunt de parere ca vopseaua poate fi de ajutor doar in cazul fundului pietros , cum am mai spus . In rest....ciuciu.
ah, acum imi amintesc ca a existat un topic referitor la chestia asta

-
ranga
- veteran

Da , din cate imi amintesc si Tudor zicea aceeasi chestie . In afara de asta , am mai citit undeva dar nu mai stiu unde . Totusi este vorba de somnii capitali .
-
tudor
- Moderator

-
Capitali sau nu somnii fug daca dau cu mustata in plumb. Exista si un film care arata chestia asta, dar nu e pe net. La jigging insa nu au timp sa stea pe ganduri si sa dea cu mustatile. Ori ataca ori ba.
Eu vopsesc deci numai plumbii pe care-i folosesc cand dau sub barca la momeala naturala cu sau fara clonc. Atunci somnii au timp sa se uite mai atent la "prada" si sa-si bage mustatile.
-
tanase_cornel
- utilizator constant

-
Vopseaua Pro-tec este recomandata pentru a vopsi jigurile, insa treuia respectate cateva reguli.Dupa vopsire acestea se calesc in cuptor la temperaturi si durate diferite in functie de culoarea folosita. De exemplu toate culorile fosforescente se tin in cuptor 10 minute la 190 grade; rosu 15 minute la 175 grade celsius, etc. Astfel, vopseaua se intareste de pana la zece ori fata de cum era inainte de calire. Dupa ce le aplic acest tratament, daca le lovesc de ciment se deformeaza cu tot cu plumb si nu sare. Cu aceasta pudra se pot vopsi si linguri oscilante sau rotative, folosind aceeasi tehnica
Mai multe informatii aici:
http://www.tjstackle.com/ in sectiunea "Lure making" - "How to videos"
-
ionutz13
- utilizator constant

De ce va complicati cu tot felu' de vopsele cand puteti folosi oja ?