JELIBOANE cei mai buni producatori!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Gume

Mesaj de kingofbeasts » 17 Dec 2010, 15:19

ovidiu scrie:Desi sunt sigur ca nu asteapta toata lumea raspunsuri de la mine...
eu ma numar printre aia care erau curiosi sa-ti vada optiunile. daca ar fi sa faci un clasament pentru riu ar diferi de cel pe care l-ai mentionat mai sus? daca da cam ce optiuni ai avea pentru riu? :roll:

ovidiu
veteran
veteran

Re: Gume

Mesaj de ovidiu » 17 Dec 2010, 19:04

kingofbeasts scrie:
ovidiu scrie:Desi sunt sigur ca nu asteapta toata lumea raspunsuri de la mine...
eu ma numar printre aia care erau curiosi sa-ti vada optiunile. daca ar fi sa faci un clasament pentru riu ar diferi de cel pe care l-ai mentionat mai sus? daca da cam ce optiuni ai avea pentru riu? :roll:
Pai clasamentul respectiv este pentru curgatoare... Pe lac am pescuit tot mai putin...
pentru lac, de regula plastice intre 5 si 10cm

clasament... habar nu am..la inspiratie cam asa
1.manns 6-8cm
2.proton (kingdom) 6 si 9cm..mai des 9cm redhead de regula
3.action tail double tail de 2"... aia e o guma la care am prins de multe ori..cand diverse shaduri somau...
4... ce pica prin trusa sau cado :)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Dec 2010, 19:16

rh ,kingdom eccscelente la avat primavara.punct in minus=nu se suporta cu alte ciungi.se halesc una pe alta.manns'iar excelente.punct in minus=slaba rezistenta la dinti.daca -l mai si trage de pe jig cam la 2,3 capturi schimbi cauciucu.pentru moa nr.1 relax,c-o fi kopito,sigur dupa ;vine aqua dar e relax,astea care zici ca e r.n.r. dupa bataie :lol:

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 17 Dec 2010, 20:56

clasament nu cred ca se poate face decat in functie de gradul de activitate al pestelui in cazul meu salaul
cum pescuiesc
5-6 lanseuri gipo 7,5
daca prind- relax aqua 8 cm , atacurile incep sa se rareasca
5-6 lanseuri relax cupyto 7,5 nu am prezentare trec pe gipo ,nu mai prind stau si astept "sa mai intre o tura' :wink:
cred ca un clasament cat mai real ar putea fi facut pe anotimpuri
iarnai nceput de inghet-mansuri 6 cm
mijlocul iernii gruburi- 5 cm
sfarsitul iernii gruburi 7-8 cm
primavara devreme gruburi 7-9 cm
depunere relax aqua
dupa depunere pana la jumatatea verii- slaidere
sfarsitul verii ,inceputul iernii -gipo,aqua kupyto, gipo aqua cupyto si tot asa :wink:
orcum un lucru mult mai important este sa ai o lestare corecta a twisterului si sa nu uiti ce inseamna notiunea de naluca
eu evit pauzele pe substrat chiar si iarna preferand un joc marunt din varga pt a evita timpii morti

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 17 Dec 2010, 21:06

pt rauri
1 big hammer de 7.5 cm perl si silver phantom
2 orka marmade de 12cm verde fluo si porocaliu cu rosu
3 mann"s 8cm lemon shad

acesta este clasamentul pt anul acesta in aprox.60 de iesiri pe dunare si cateva sute de salai legali,tinand cont de faptul ca la fiecare iesire indiferent de activitatea salaului incerc 7-10 modele de naluci soft diferite .

pe lacuri merg mult mai bine naluci cu bataie marunta si corp lunguiet
- slidere de 3"
-ishad
-ishad tail ,cei mai multi si mai frumosi salai
-grub de 3"
-bass assasin split tail shad 3"
-orka marmaid 5cm
-viermii de la hummer de 4" si 5"

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Dec 2010, 21:09

am avut cam 100 de orka.mai am cam 40.sa dea dracu' in ele daca au sedus ceva in afara de agataturi :cry:

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 17 Dec 2010, 21:14

esti lafel ca unul din partenerii mei de pescuit nu a reusit mare lucru cu ele ,le-am papat eu pe toate ce le-a mai avut ,daca vrei sa prinzi cu orka marmaide trebuie sa te porti cu el extrem de fin altfel faci km de lanseuri fara atac si nu glumesc cand i-ti spun asta .

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 17 Dec 2010, 21:15

si in cazul in care mai ai de 12 cm verde fluo si vrei sa scapi de ele le cumpar eu :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Dec 2010, 21:48

orka oskar le-ati folosit careva? adica astea?:
http://www.ignjatov-tackle.com/oskar.html

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Dec 2010, 22:12

lucianfiat scrie: ,daca vrei sa prinzi cu orka marmaide trebuie sa te porti cu el extrem de fin
numai fin nu l-am pescuit,tinand cont de cauciucul destul de dur ,basca ranforsarile (aripioare ,alea ,alea ) :)

Scrie răspuns