Intretzinere scule si accesorii...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Dec 2011, 13:10

la aia nu pot sa-ti raspund cu o parere personala caci dupa cum am zis... nici io nu le lustruiesc , dar aia nu inseamna ca as avea ceva impotriva daca altii o fac ! :lol:

dupa cum am zis... si la mine partea practica se incheie acolo la imbinari

numa ca sensul si cautarea la care ma refeream io e in alta parte... nu acolo la lustruirea lansetei unde vrei tu sa o limitezi

mah... ati intrebat...
colegu va zis unde si cum se foloseste...
acu... cine vrea o foloseste... cine nu... nu ! :lol:

care´í baiu ?

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 28 Dec 2011, 13:58

Ceara pentru imbinari are rostul ei,exista firme care pun si o cutiuta cu ceara in tub,de exemplu St Croix la Avid-ul de fly #,exact pentru a proteja mufa ,poate or mai fi si altele.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Dec 2011, 14:26

ma bag si io acu ca unu ce nu a dat fodata cu ceara pe bat, pe mufa, pe inel, pe lumanare samd....

chiar e asa grav cu lansetele de trebuie ceruite ?
Chiar patiti de 3 ori pe zi sa sara din mufare? Sau sa se rasuceasca?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 28 Dec 2011, 14:49

MuskMd scrie:ma bag si io acu ca unu ce nu a dat fodata cu ceara pe bat, pe mufa, pe inel, pe lumanare samd....

chiar e asa grav cu lansetele de trebuie ceruite ?
Chiar patiti de 3 ori pe zi sa sara din mufare? Sau sa se rasuceasca?
Nu,dar se demufeaza mai usor.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Dec 2011, 18:48

...imi permit sa "filozofez" putin pe tema asta , ca doar eu am deschis topicul...e drept ca au trecut cativa ani de atunci :lol:
...de felul cum ai grija de sculele de pescuit depinde in mare masura felul fiecaruia de a fi , de a aprecia bunurile pe care le detine , de modul cum a fost educat
...indiferent ca este o scula ieftina sau una din gama de top , daca esti un tip normal , cu "toate tiglele pe casa", ai fost bine crescut si sti sa-ti faci ordine in viata , vei avea grija cat mai mult de aceste scule care nu fac altceva decat sa te ajute sa-ti satisfaci o pasiune
...acest lucru nu trebuie sa ajunga la paroxism asa cum , de multe ori , intalnim persoane care stau toata ziua pe langa masina , ba cu carpa ca s-a depus un fir de praf , ba cu capota deschisa sa vada de ce functioneaza motorul ...etc , imposibil sa nu fi intalnit exemple de acest gen.
...o scula poate fi intretinuta cu minim de efort sau timp si repet , nu e nevoie sa facem din intretinutul sculelor o dogma ...e suficient ca fiecare sa aiva grija de arsenal , in limita bunului simt si fara un efort financiar excesiv , pentru a le putea folosi o perioada cat mai indelungata
...daca chiar nu aveti habar sa desfaceti o mulineta , duceti-o unuia priceput ( o data pe an ), in rest nu e nici o scofala sa intreti niste bete (suficienta o spalatura cu apa calduta si sapun lichid , eventual folosind o periuta moale) sau cateva cutii cu naluci...
... dar nu uitati , toate sunt "consumabile"

...wow , somebody stop me !... :oops:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Dec 2011, 20:30

La cateva partide spal lanseta cu sapun,curat inelele si apoi o dau cu silicon.La fel si mulineta,plus ca o ung destul de des.Oi fi eu mai ciudat?Se poate,dar mi-i se rupe de toti si toate.Plus de asta-mi place ca atunci cand ies la pescuit si imbracamintea sa-mi fie curata,am oroare de pescarii cu haine sloioase, nespalate de cine stie cand sub pretextul "lasa mah ca la pesti merge".

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 28 Dec 2011, 20:33

old_radu scrie:...de felul cum ai grija de sculele de pescuit depinde in mare masura felul fiecaruia de a fi , de a aprecia bunurile pe care le detine , de modul cum a fost educat
...indiferent ca este o scula ieftina sau una din gama de top , daca esti un tip normal , cu "toate tiglele pe casa", ai fost bine crescut si sti sa-ti faci ordine in viata , vei avea grija cat mai mult de aceste scule care nu fac altceva decat sa te ajute sa-ti satisfaci o pasiune
:
Foarte corect!
Until next time....Tight Lines!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 28 Dec 2011, 20:34

te dai si cu parfum, elias ? :lol: ....glumesc....

La cateva partide, da.......si eu le spal, lansetele.....cat despre haine...o data la 5 ani, SA MIROASA A PESTE :elkgrin:
Spune-mi, te rog.....siliconul dat pe lanseta....cu ce te ajuta ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Dec 2011, 20:53

Da,de fiecare data cand ies din casa,indiferent unde merg imi place sa am un aer ingrijit. :) Nu pune te rog intrebarea aia tampita cu gunoiul. Siliconul?Da un aspect ingrijit lansetei si mie-mi place lucrul asta.Cum zicea Radu,depinde cum ai fost crescut si educat.La mine treaba asta se rasfrange si asupra echipamentului de pescuit.Nu ma deranjeaza sa le bibilesc,chiar imi face placere.Alte intrebari?Dar nu d'alea cu handicap lob paretal,de genul aleia cu parfumul, ca tu esti baiat inteligent, ce naiba :wink:Glumesc si io :wink: :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 28 Dec 2011, 21:00

Stai linistit, nu incercam sa te "atac".....era in spirit de gluma. Bineinteles ca tuturor ne place sa aratam ingrijiti si imbracati corespunzator, de aceea ne si cumparam haine ptr fiecare anotimp....de pescuit, normal.
Intrebam daca siliconul chiar ajuta la ceva, si vb despre materialele lansetei....nu trebuia sa iei intrebarea sub un alt inteles, te rog.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns