...imi permit sa "filozofez" putin pe tema asta , ca doar eu am deschis topicul...e drept ca au trecut cativa ani de atunci
...de felul cum ai grija de sculele de pescuit depinde in mare masura felul fiecaruia de a fi , de a aprecia bunurile pe care le detine , de modul cum a fost educat
...indiferent ca este o scula ieftina sau una din gama de top , daca esti un tip normal , cu "toate tiglele pe casa", ai fost bine crescut si sti sa-ti faci ordine in viata , vei avea grija cat mai mult de aceste scule care nu fac altceva decat sa te ajute sa-ti satisfaci o pasiune
...acest lucru nu trebuie sa ajunga la paroxism asa cum , de multe ori , intalnim persoane care stau toata ziua pe langa masina , ba cu carpa ca s-a depus un fir de praf , ba cu capota deschisa sa vada de ce functioneaza motorul ...etc , imposibil sa nu fi intalnit exemple de acest gen.
...o scula poate fi intretinuta cu minim de efort sau timp si repet , nu e nevoie sa facem din intretinutul sculelor o dogma ...e suficient ca fiecare sa aiva grija de arsenal , in limita bunului simt si fara un efort financiar excesiv , pentru a le putea folosi o perioada cat mai indelungata
...daca chiar nu aveti habar sa desfaceti o mulineta , duceti-o unuia priceput ( o data pe an ), in rest nu e nici o scofala sa intreti niste bete (suficienta o spalatura cu apa calduta si sapun lichid , eventual folosind o periuta moale) sau cateva cutii cu naluci...
... dar nu uitati , toate sunt "consumabile"
...wow , somebody stop me !...