Imi puteti da cateva sfaturi si lamuriri ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Stefan Turcu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stefan Turcu » 06 Dec 2010, 20:26

Tristian scrie:Nalucile ca nalucile...

Localizeaza pestele corect si baga-i o naluca in zona, o sa fii surprins diferitele specii de peste la cate naluci "mananca"...
Ei...aici mai am de invatat...dar usor usor o sa invat...de asta sunt convins...Va dau dreptate si sunt convins de ceea ce mi-ati spus referitor la faptul ca sunt multe specii de pesti care mi-ar "manca" sau macar sa "guste" umpic din nalucile mele...
Inca o data va multumesc pentru sfaturile care mi le-ati dat la inceputul postului meu...

Stefan Turcu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stefan Turcu » 07 Dec 2010, 10:11

M-am hotarat sa imi achizitionez o lanseta de spininng din clasa Ultra-Light pentru pescuitul cleanului si al bibanului. Mi-am indreptat atentia catre un model de lanseta de la Cormoran, varianta Black Bull de 1.80m, 1-7gr., cu actiune rapida. Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe, dupa parerea Dvs. este buna aceasta lanseta, mai ales pentru un incepator ca mine ???

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 07 Dec 2010, 11:12

Stefan Turcu scrie: Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe
Din cauza ca nu ai un buget prea mare eu asi spune sa-ti cumperi Black Bull-ul de 2.1 m 1-7gr. care este bun si de pe mal si din barca si e doar un pic mai scumpa decit cel de 1.80.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 07 Dec 2010, 11:12

sunt de parere sa-ti iei minim 2.10 asta in cazul in care tu nu pescuiesti din barca (si nu cred ca ma insel) iar daca la clean dai pe Jiu, ia-ti ceva cu putere pana in 15-20g, o sa vezi tu de ce :twisted:

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 07 Dec 2010, 12:10

florin s scrie:
Stefan Turcu scrie: Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe
Din cauza ca nu ai un buget prea mare eu asi spune sa-ti cumperi Black Bull-ul de 2.1 m 1-7gr. care este bun si de pe mal si din barca si e doar un pic mai scumpa decit cel de 1.80.
2.10 m e 1-12 grame

http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... %20hc%20ul
www.pentrupescuit.ro

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 07 Dec 2010, 12:23

Ilarion scrie:
florin s scrie:
2.10 m e 1-12 grame

http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... %20hc%20ul
Cu atit mai bine este mai "tapana" un pic, eu m-am luat dupa asta unde cred ca este o gresala http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9377.html

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 07 Dec 2010, 13:19

teapana din parti, poate pt cleni bibanei si pastraviori, daca iti intra o mreana la 2-3 kile in curent ai pus-o :D face ce vrea cu tine, ca sa nu mai zic de somn, dar pana la urma asta e si farmecul cred...mai multa adrenalina :shock:

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 07 Dec 2010, 13:34

Stefan Turcu scrie:M-am hotarat sa imi achizitionez o lanseta de spininng din clasa Ultra-Light pentru pescuitul cleanului si al bibanului
Chiar asta vrea sa pescuiasca cu el, clean si biban. Daca ne-ar fi frica ca ne intraa somni in timp ce pescuim la clean am da cu bete de la 20-60 dar ne-am chinui putin cu aruncatul rotativelor de 0 si 1. :)

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Dec 2010, 13:55

Am si eu ub de 2,10 - 1-12g si este un bat destul de bun pentru Clean si Biban, eu l-am folosit si cu voblere si cu plastice moi si chiar imi place cum lucreaza. Cei mai mari pesti scosi cu el - Clean la ~1,5 kg si Stiuculita de ~1,5 kg si nu a dat semn ca nu "mai poate", eu zic ca sta destul de bine si la partea cu rezerva de putere ...dar pana la Somn ... :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 07 Dec 2010, 14:16

omu e craiovean, si am banuieli aproape certe ca o sa dea la clean pe Jiu, un rau mare cu curent destul de puternic, pesti bataiosi si posibilitati de trofee, eu dau cu 5-20 si fir de 0.18-0.22 cand ma prostesc cu fineturi iar cand dau in locuri unde stiu ca intra somn/mreana 10-40, fir 0.22-0.30 si tot light e :lol:. Pe paraie obosite sau raulete unde capturile capitale inseamna un kil jumate, poti sa dai si cu UL d-astea cum va place voua, aici n-ai ce face cu asa ceva. Numai curentul+bataia voblerului si deja ti-au stors batu de putere. Poti da cu un L cum am mai zis cu putere mare pe talon gen St.Croix Triumph pana in 14g, un bat ieftin si perfect pt asa ceva sau alte bete in genul.

Scrie răspuns