discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Stefan Turcu
- utilizator constant

Tristian scrie:Nalucile ca nalucile...
Localizeaza pestele corect si baga-i o naluca in zona, o sa fii surprins diferitele specii de peste la cate naluci "mananca"...
Ei...aici mai am de invatat...dar usor usor o sa invat...de asta sunt convins...Va dau dreptate si sunt convins de ceea ce mi-ati spus referitor la faptul ca sunt multe specii de pesti care mi-ar "manca" sau macar sa "guste" umpic din nalucile mele...
Inca o data va multumesc pentru sfaturile care mi le-ati dat la inceputul postului meu...
-
Stefan Turcu
- utilizator constant

M-am hotarat sa imi achizitionez o lanseta de spininng din clasa Ultra-Light pentru pescuitul cleanului si al bibanului. Mi-am indreptat atentia catre un model de lanseta de la Cormoran, varianta Black Bull de 1.80m, 1-7gr., cu actiune rapida. Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe, dupa parerea Dvs. este buna aceasta lanseta, mai ales pentru un incepator ca mine ???
-
florin s
- utilizator constant

Stefan Turcu scrie: Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe
Din cauza ca nu ai un buget prea mare eu asi spune sa-ti cumperi Black Bull-ul de 2.1 m 1-7gr. care este bun si de pe mal si din barca si e doar un pic mai scumpa decit cel de 1.80.
-
stefanflorin
- veteran

sunt de parere sa-ti iei minim 2.10 asta in cazul in care tu nu pescuiesti din barca (si nu cred ca ma insel) iar daca la clean dai pe Jiu, ia-ti ceva cu putere pana in 15-20g, o sa vezi tu de ce

-
IlieNeamt
- veteran

-
florin s scrie:Stefan Turcu scrie: Nu am un buget foarte mare in momentele acestea pentru achizitii mai scumpe
Din cauza ca nu ai un buget prea mare eu asi spune sa-ti cumperi Black Bull-ul de 2.1 m 1-7gr. care este bun si de pe mal si din barca si e doar un pic mai scumpa decit cel de 1.80.
2.10 m e 1-12 grame
http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... %20hc%20ul
www.pentrupescuit.ro
-
stefanflorin
- veteran

teapana din parti, poate pt cleni bibanei si pastraviori, daca iti intra o mreana la 2-3 kile in curent ai pus-o

face ce vrea cu tine, ca sa nu mai zic de somn, dar pana la urma asta e si farmecul cred...mai multa adrenalina

-
florin s
- utilizator constant

Stefan Turcu scrie:M-am hotarat sa imi achizitionez o lanseta de spininng din clasa Ultra-Light pentru pescuitul cleanului si al bibanului
Chiar asta vrea sa pescuiasca cu el, clean si biban. Daca ne-ar fi frica ca ne intraa somni in timp ce pescuim la clean am da cu bete de la 20-60 dar ne-am chinui putin cu aruncatul rotativelor de 0 si 1.

-
YoNutzu
- senior

Am si eu ub de 2,10 - 1-12g si este un bat destul de bun pentru Clean si Biban, eu l-am folosit si cu voblere si cu plastice moi si chiar imi place cum lucreaza. Cei mai mari pesti scosi cu el - Clean la ~1,5 kg si Stiuculita de ~1,5 kg si nu a dat semn ca nu "mai poate", eu zic ca sta destul de bine si la partea cu rezerva de putere ...dar pana la Somn ...

-
stefanflorin
- veteran

omu e craiovean, si am banuieli aproape certe ca o sa dea la clean pe Jiu, un rau mare cu curent destul de puternic, pesti bataiosi si posibilitati de trofee, eu dau cu 5-20 si fir de 0.18-0.22 cand ma prostesc cu fineturi iar cand dau in locuri unde stiu ca intra somn/mreana 10-40, fir 0.22-0.30 si tot light e

. Pe paraie obosite sau raulete unde capturile capitale inseamna un kil jumate, poti sa dai si cu UL d-astea cum va place voua, aici n-ai ce face cu asa ceva. Numai curentul+bataia voblerului si deja ti-au stors batu de putere. Poti da cu un L cum am mai zis cu putere mare pe talon gen St.Croix Triumph pana in 14g, un bat ieftin si perfect pt asa ceva sau alte bete in genul.