Grip Rage

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Re: Grip Rage

Mesaj de ULK » 04 Sep 2012, 10:18

Da,pana la o anumita marime,merge ok cu mana....Dar la cele mari accidente se pot intampla indiferent ce folosesti...pestele avand putere si greutate mare,acolo deja intra in joc norocul(sa nu se zbata fix cand nu trebuie...nu ai cum sa stii de inainte) si experienta pescarului de a manui pesti de talie mare....sa evite pe cat posibil pozitiile in care se poate accidenta el sau pestele.
Ex. Scapi gripul cu peste cu tot....am patit si eu( curelusa pe incheietura neaparat)
Il ridici pentru poza in picoare si il scapi jos....se poate lovi mortal,vorbim de pesti mari....am vazut la altii
Vrei sa scoti carligul cu mana...se zbate...si...pana la os....sau macar pana la curbura,in orice caz spinul ne se mai vede :)
Sau pur si simplu pierzi pestele ca nu vrea sa deschida gura, inceci sa il prinzi de buza, se zbate loveste naluca de grip si aia sare ca era superficial agatata....am patit de doua ori, cu minciogul era aterizata deja in barca....cu incalcelile de rigoare dar macar nu scapa...

Depinde si de ce anume urmarim siguranta pestelui sau a noastra ....multi sacrifica prima,sa ramana ei on the safe side.
Poate ca gripul cu bile pe falci este mai ok pentru peste.

Dar grip,minciog,mana...tat omu' e pe capatul ala...si omu' difera de la caz la caz :) ..pestele doar se zbate sau nu,atat.

Shitu' orcium poate sa hapeneze...:)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tudor
Moderator
Moderator

Re: Grip Rage

Mesaj de tudor » 04 Sep 2012, 10:51

ULK scrie:Da,pana la o anumita marime,merge ok cu mana....
Tocmai cu cat e stiuca mai mare cu atat e mai usor de prins cu mana. Pentru ca ai loc sa i-o vari unde trebuie. Bine inteles ca pot avea loc si accidente. Dar astea se pot intampla si acasa.

Personal am tot timpul un Boga cu mine. Il utilizez la clenii mari, pentru ca nu am de ce sa-i apuc, si la lavraci din acelasi motiv. Clenii se zbat exact vrei sa le scoti carligul sau cand vrei sa faci poza. Daca nu vrei sa cada si n-ai grip trebuie sa-i strangi de-i omori.
Pe toti ceilalti rapitori de apa dulce ii iau cu mana goala. Pe somni tot mana goala pana la al patrulea. Dupa al patrulea ori schimb mana ori pun o manuse (dac-o am la mine). :lol:

Scrie răspuns