GPS pentru delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Este f interesant pretul, dar din cate inteleg eu de pe Cabelas , aparatul asta nu-ti afiseaza efectiv o harta , ci mai mult niste coordonate si eventual o trasa intre niste coordonate . Coordonatele astea le scoti de pe google earth , spre exemplu ?? si probabil ca memoreaza un traseu cu POI-urile in asa fel incat sa te poti intoarce ?Armand scrie:Salutare!
Eu il am pe asta: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Si il folosesc pe post de echipament de bord la barca :lol:(distanta, viteza...) pe post de busola(directie, elevatie) pe post de solunar(iti da fazele lunii si dispozitia pestilor) si intr-un final pe post de GPS.
INSA daca se asteapta cineva sa fie ca GPS-ul din masina unde ai harta si iti zice ala "atension, for PIKE take the next left" o sa fie dezamagit...
In schimb daca ai o harta la tine si iti faci si temele cuminte si iti pui cateva POI-uri te descurci de minunte cu asa ceva. In plus e si antisoc, antiacvatic si mai si pluteste
:wink: :lol:
-
- junior
-
- veteran
Cum am mai spus, el este "GPS de Navigatie" si fiind gandit sa mearga pe mari oceane, lacuri mari...nu prea avea nevoie de o harta.ANDREI RIGA scrie:
Este f interesant pretul, dar din cate inteleg eu de pe Cabelas , aparatul asta nu-ti afiseaza efectiv o harta , ci mai mult niste coordonate si eventual o trasa intre niste coordonate . Coordonatele astea le scoti de pe google earth , spre exemplu ?? si probabil ca memoreaza un traseu cu POI-urile in asa fel incat sa te poti intoarce ?
In schimb daca il folosesti impreuna cu o harta, si ii mai pui si niste POI-uri, e o unealta foarte folositoare!
Care poza?!ANDREI RIGA scrie: Apropo, "pestisorul" din pozuca e a' matale ? Seamana a bully frumos!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
- veteran
-
- veteran
Am un PDA cu GPS si am gasit la Google Earth varianta pentru mobil ce poate fi descarcata gratuit, iar in combinatie cu GPS-ul iti afiseaza pozitia curenta! Cred ca in aceasta combinatie e unealta perfecta pentru orientare in Delta si nu numai! (ps.: sunt aceleasi ortofotograme ca si in cazul Google Earth pentru PC..........a si mai ai nevoie si de o conexiune 3G sau GPRS).
In cazul acesta o solutie mai buna este Mobile GMaps, se pote pre-descarca partile necesare pe PC/legatura broadband de Internet, si muta pe PDA pentru utilizare fara acces Internet.